Στόχος, η εκτόξευση του αριθμού downloads του Firefox 3, την πρώτη μέρα κυκλοφορίας του.

Dowhload day ονομάζει ο Mozilla Foundation την ημέρα κυκλοφορίας του Firefox 3 και έχει θέσει στόχο να ξεπεράσει το ρεκόρ αριθμού downloads για μια εφαρμογή μέσα στις πρώτες 24 ώρες από την διάθεσή της.

Η μέρα θα ξεκινήσει από το πρώτο κιόλας λεπτό γενικής διάθεσης του Firefox 3 και θα διαρκέσει 24 ώρες. Η ημερομηνία έχει οριστεί στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου, με το Mozilla Foundation να έχει ήδη δημιουργήσει μια ειδική σελίδα “προπαγάνδας” γι’ αυτήν την προσπάθεια.

Όσοι επισκεφθούν τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα ενθαρρύνονται να διοργανώσουν Donwload Day parties, να προωθήσουν αυτήν την προσπάθεια σε πανεπιστημιακούς και εργασιακούς χώρους αλλά και να τοποθετήσουν ειδικά Download Day banners στα websites τους.

Ο Firefox 3 είναι βασισμένος στην αρκετά ανανεωμένη έκδοση 1.9 του Gecko, της layout engine του Mozilla, ενώ σε σχέση με τις προηγούμενες εκδόσεις, έχει πιο ξεκάθαρο interface, πιο προηγμένες λειτουργίες διαχείρισης bookmarks, είναι πιο σταθερός και αρκετά πιο γρήγορος στο rendering των σελίδων.