Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Διαστήματος (ΕΟΔ), εκ μέρους του Οργανισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Διαστημικό Πρόγραμμα (EUSPA) και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που εκπροσωπείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ανέθεσε στην Thales δύο σημαντικές συμβάσεις για την κυβερνοασφάλεια του προγράμματος Δεύτερης Γενιάς Galileo (G2G).

Οι συμβάσεις αυτές έχουν συνολική αξία πάνω από 60 εκατομμύρια ευρώ (εξαιρουμένων των πρόσθετων επιλογών) και επιβεβαιώνουν τον καθοριστικό ρόλο του Ομίλου στην κυβερνοασφάλεια της δεύτερης γενιάς του προγράμματος Galileo, καθώς η Thales θα είναι υπεύθυνη για όλα τα τμήματα ασφάλειας και ανθεκτικότητας του G2G.

Στις 17 Μαΐου 2023, ανατέθηκε στην Thales η σύμβαση για την εποπτεία της ασφάλειας στην υποδομή του συστήματος G2G.

Η ανάθεση αυτή έρχεται σε συνέχεια της σύμβασης προδιαγραφών και σχεδιασμού της κυβερνοασφάλειας για το Galileo δεύτερης γενιάς, η οποία επιβεβαιώθηκε στις 17 Απριλίου 2023. Θα βελτιώσει σημαντικά τις επιδόσεις του συστήματος Galileo δεύτερης γενιάς, με την εισαγωγή νέων υπηρεσιών, ισχυρότερης λειτουργικότητας για την ανθεκτικότητα αλλά και μελλοντικών επιπλέον χαρακτηριστικών για την υπηρεσία πλοήγησης PRS1 για τους κρατικούς φορείς.

Ως βασικός εταίρος του διαστημικού προγράμματος της ΕΕ για την επίτευξη της ασφάλειας της συστήματος Galileo, η Thales, ηγέτιδα εταιρεία στην Ευρώπη στον τομέα της κυβερνοασφάλειας, συνεργάζεται με τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό για πάνω από 20 χρόνια συμβάλλοντας στην ασφάλεια του προγράμματος Galileo, του μεγαλύτερου δορυφορικού προγράμματος της Ευρώπης, παρέχοντας ανεξάρτητες και κρίσιμες υπηρεσίες εντοπισμού θέσης, πλοήγησης και  συγχρονισμού.