Με μια… «larger than life» οθόνη 14,6 ιντσών και το ανανεωμένο S Pen στη συσκευασία, η Ultra έκδοση του Galaxy Tab S9 απευθύνεται σε όσους εξαργυρώνουν τη δημιουργικότητά τους σε ένα προσοδοφόρο επάγγελμα.

Samsung Galaxy Tab S9 UltraΜόλις έρχεται κανείς σε επαφή με το Galaxy Tab S9 Ultra, το πρώτο… σοκ αναμφίβολα έρχεται στη θέα της τεράστιας οθόνης του. Με διαγώνιο 14,6 ιντσών, η Dynamic AMOLED 2X display της Ultra έκδοσης που δοκιμάσαμε μοιάζει σαν να… δραπέτευσε από φορητό υπολογιστή, αν και δεν γνωρίζουμε κανένα laptop που ενσωματώνει οθόνη με πάχος μόλις 5,5 χιλιοστών και μάλιστα αδιάβροχη, με IP68 πιστοποίηση στεγανοποίησης!

Το δεύτερο σοκ, ακόμα πιο ισχυρό, έρχεται όταν πατήσουμε το κουμπί «power» και τα 2.960×1.848 pixels πλημμυρίσουν το οπτικό μας πεδίο με ολοζώντανα χρώματα. Και πιστέψτε μας, παρά την κατάχρηση που συχνά γίνεται στη λέξη «ολοζώντανα», σε αυτή την περίπτωση ο χαρακτηρισμός χρησιμοποιείται εμφατικά και απολύτως δίκαια!

Samsung Galaxy Tab S9 UltraΤην αδιαφιλονίκητη ποιότητα της οθόνης συναγωνίζεται η λειτουργικότητα του αναβαθμισμένου S Pen, το οποίο σας περιμένει στη συσκευασία της συγκεκριμένης έκδοσης. Φιλοξενείται στην ειδική περιοχή της πλάτης της ταμπλέτας, όπου και πραγματοποιείται η επαναφόρτισή του. Ρόλος του είναι να ξεκλειδώσει νέους ορίζοντες στη δημιουργικότητα και την παραγωγικότητά σας, ανεξαρτήτως επαγγέλματος. Φυσικά, υπάρχουν επαγγέλματα όπως σχεδιαστές, γραφίστες, αρχιτέκτονες, που το όφελος είναι κάτι παραπάνω από προφανές. Ωστόσο, για οποιονδήποτε επαγγελματία θέλει να κρατά σημειώσεις, να διορθώνει έγγραφα και να προσθέτει σχόλια και παρατηρήσεις πάνω σε pdf, powerpoint παρουσιάσεις ή ακόμα και ιστοσελίδες, ο συνδυασμός Galaxy Tab S9 Ultra και S Pen είναι φτιαγμένος για να επιταχύνει τη ροή των εργασιών του.

Samsung Galaxy Tab S9 UltraΑν έχετε ήδη εντρυφήσει στο Samsung Galaxy οικοσύστημα, η παραγωγικότητά σας ενισχύεται περαιτέρω, καθώς εργαλεία όπως το Multi-Control αναλαμβάνουν να μετατρέψουν την αντιγραφή, την επικόλληση ή τη μεταφορά κειμένου και εικόνας απευθείας από το tablet στο Galaxy smartphone σε μια εξαιρετικά απλή και διαισθητική διαδικασία.

Samsung Galaxy Tab S9 UltraΣας προτείνουμε ανεπιφύλακτα να επενδύσετε στην αγορά ενός πληκτρολογίου-θήκης (Book Cover Keyboard) και να μετατρέψετε το Tab S9 Ultra σε ένα πλήρως λειτουργικό φορητό υπολογιστή. Ας μην ξεχνάμε πως το chipset Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy της Qualcomm αποτελεί ό,τι πιο γρήγορο υπάρχει σε Android συσκευή τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Κλείνοντας, οφείλουμε να επαινέσουμε τα τετραπλά στερεοφωνικά ηχεία που φέρουν την υπογραφή της AKG, καθώς το Tab S9 Ultra θα διεκδικήσει αβίαστα μεγάλο μερίδιο της ψηφιακής σας ψυχαγωγίας, αλλάζοντας στη στιγμή «κοστούμια» μεταξύ παιχνιδομηχανής, στερεοφωνικού, eBook και… οικιακού κινηματογράφου!

UPDATE (28/3/2024): Αναβάθμιση One UI 6.1

Από τις 28 Μαρτίου 2024, η ενημερωμένη έκδοση One UI 6.1 της Samsung φέρνει το Galaxy AI σε περισσότερες συσκευές. Ειδικότερα, οι σειρές Galaxy S23, S23 FE, Z Flip5, Z Fold5, Tab S9 (5G) και Tab S9 (Wi-Fi) εξοπλίζονται με το Galaxy AI για να φέρουν στους χρήστες νέους τρόπους επικοινωνίας, δημιουργίας και παραγωγικότητας. Οι λειτουργίες Interpreter και Live Translate διευκολύνουν τα ταξίδια στο εξωτερικό μεταφράζοντας τις συνομιλίες και τις κλήσεις του χρήστη σε πραγματικό χρόνο. Επιπλέον, με το Circle to Search with Google, οι χρήστες μπορούν να αναζητήσουν περισσότερες πληροφορίες για οτιδήποτε επιθυμούν, κυκλώνοντάς το στην οθόνη του κινητού τους. Χάρη στη λειτουργία Generative Edit δεν έχει σημασία αν η φωτογραφία δεν βγήκε εξ αρχής τέλεια, αφού οι χρήστες μπορούν να την επεξεργαστούν όπως εκείνοι επιθυμούν. Τέλος, το Note Assist, με λειτουργίες όπως η αυτόματη μορφοποίηση κειμένου, η περίληψη και η μετάφραση, βελτιώνει ουσιαστικά την παραγωγικότητα του χρήστη σε καθημερινό επίπεδο.


Μας άρεσε

  • Ασυναγώνιστες επιδόσεις χάρη στο chipset Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy
  • Η καλύτερη οθόνη που έχουμε δει σε ταμπλέτα και μάλιστα σε διαγώνιο 14,6 ιντσών!
  • Η αναβαθμισμένη γραφίδα ξεκλειδώνει νέες δημιουργικές δυνατότητες
  • Μόλις 5,5 χιλιοστά πάχος
  • Πλέον και αδιάβροχο

Δεν μας άρεσε

  • Στη συσκευασία δεν υπάρχει φορτιστής και η ταχεία φόρτιση που υποστηρίζεται περιορίζεται στα 45W
  • Η τιμή είναι αναμενόμενα… απλησίαστη

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 14,6-ιντσών, Dynamic AMOLED 2X, ανάλυση 2.960 x 1.848 pixels, προσαρμόσιμος ρυθμός ανανέωσης (60~120Hz)

Chipset: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 for Galaxy

Μνήμη: 12GB (16GB για την έκδοση 1TB)

Αποθηκευτικός χώρος: 256GB/ 512GB / 1ΤΒ (επεκτάσιμος με microSD έως 1TB)

Συνδεσιμότητα: Wi-Fi 6E, Wi-Fi Direct Bluetooth v 5.3 (υπάρχει και 5G έκδοση)

Κάμερα: Διπλή κύρια κάμερα 13MP (AF) + 8MP Ultra-Wide και διπλή κάμερα στην πρόσοψη 12MP + 12MP Ultra-Wide

Ήχος: 4 στερεοφωνικά ηχεία με AKG ήχο, Dolby Atmos

Extras: Δακτυλικό αποτύπωμα στην οθόνη, Samsung Knox, S Pen (BLE) στη συσκευασία, ), S Pen Creator Edition πωλείται ξεχωριστά, IP68 πιστοποίηση στεγανοποίησης

Μπαταρία: 11,200mAh

Λειτουργικό: Android 13 (One UI 5.1.1)

Διαστάσεις: 208,6×326,4×5,5 χιλ.

Βάρος: 732γρ. (Wi-Fi) / 737γρ. (5G)