Οικονομικό μα διόλου… ευκαταφρόνητο, το C53 αποδεικνύει πως η realme γνωρίζει τη συνταγή της επιτυχίας στην κατηγορία κάτω των 200€, προτείνοντας ακόμα μια υπολογίσιμη συσκευή με πάχος που μετά βίας αγγίζει τα 7,5 χιλιοστά!

realme C53Θεωρούσαμε πως το realme C55 ήταν μια ασυναγώνιστα λεπτή συσκευή για τα δεδομένα της κατηγορίας της, μα η εταιρεία βάλθηκε να μας διαψεύσει, καταθέτοντας την ακόμα πιο κομψή πρόταση του C53. Η συγκεκριμένη συσκευή ξεκίνησε το ταξίδι της στην ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τα 179€ (έκδοση 6GB/128GB) και αποτελεί μια αξιοσημείωτη επιλογή για όσους θέλουν να πάνε διακοπές με ένα νέο smartphone δίχως να θυσιάσουν τις μισές ημέρες της διαμονής τους! Φυσικά, συνιστά μια ενδεδειγμένη επιλογή και για όσους ήδη επέστρεψαν από τις καλοκαιρινές τους εξορμήσεις με ένα… smartphone λιγότερο. Είτε το παλιό σας κινητό θυσιάστηκε στον… βωμό κάποιας παραλίας, είτε απλά συνειδητοποιήσατε πως η συμβίωση μαζί του έπαψε πια να είναι λειτουργική, το realme C53 φλερτάρει με σύνεση με το λιγοστό budget που απομένει έπειτα από τις φετινές σας διακοπές.

Το πάχος του δεν ξεπερνά τα 7,49 χιλιοστά και το βάρος του ανέρχεται στα 182 γραμμάρια, παρά τη μεγάλη 6,74 ιντσών IPS LCD οθόνη, η οποία ξεχωρίζει για τον ρυθμό ανανέωσης των 90Hz. H ανάλυσή της, βέβαια, κρατήθηκε στα… ταπεινά 1600×720 pixels, με στόχο να συγκρατηθεί μαζί της και το κόστος κτήσης της συσκευής. Το smartphone διατίθεται σε δυο εναλλακτικά χρώματα: Champion Gold και Mighty Black. Με το ανανεωμένο «Shiny Champion» design, ειδικά η χρυσή έκδοση δύσκολα περνά απαρατήρητη.

Ταχυφορτιστής 33W για την μπαταρία των 5000mAh

Εκμεταλλευόμενοι τον 33W SUPERVOOC ταχυφορτιστή που θα βρείτε στη συσκευασία του C53 θα χρειαστείτε μόλις 31 λεπτά για να φορτίσετε την μπαταρία στο 50%. Η χωρητικότητα των 5.000mAh εξασφαλίζει, βέβαια, πως δεν θα χρειαστείτε σε καμία περίπτωση να βάλετε το κινητό στην πρίζα κατά τη διάρκεια της ημέρας σας, όσο πολυάσχολη κι αν είναι αυτή. Παράλληλα, μια σειρά από τεχνολογίες επιμελείται την μακροβιότητα της μπαταρίας, επιστρατεύοντας ένα έξυπνο σύστημα προστασίας πέντε σημείων πυρήνων: προστασία υπερφόρτισης, προστασία από υπέρταση, προστασία από υπερβολικό ρεύμα, προστασία από υπερβολική θερμοκρασία και προστασία από ακραίες συνθήκες.

Αξιοπιστία και στις επιδόσεις

Από ένα οικονομικό smartphone κανείς δεν περιμένει τον τελευταίο flagship επεξεργαστή της Qualcomm ή της MediaTek, αλλά έναν… ταπεινό εργάτη που μπορεί να ανταπεξέρχεται αξιοπρεπώς στις καθημερινές απαιτήσεις ενός μέσου χρήστη. Το Unisoc Tiger T612 chipset ανταποκρίνεται σε αυτόν ακριβώς τον ρόλο. Με διαδικασία παραγωγής 12 nm και έναν οκταπύρηνο επεξεργαστή που αποτελείται από δύο Cortex-A75 και έξι Cortex-A55 πυρήνες, χρονισμένους στα 1.8GHz, η συγκεκριμένη σύνθεση δεν βάζει φωτιά στις επιδόσεις, μα ευτυχώς ούτε και στο πορτοφόλι σας. Αντιθέτως, ακόμα και οι casual gamers θα απολαύσουν τις υπηρεσίες της «φιλότιμης» Mali-G57 GPU. Την ομαλή λειτουργία και την γρήγορη εναλλαγή μεταξύ των εφαρμογών, εξασφαλίζουν τα 6GB της RAM, τα οποία μπορούν να μετατραπούν και σε 12GB «κλέβοντας» και 6GB από τον αποθηκευτικό χώρο των 128GB. Ο τελευταίος είναι επεκτάσιμος με κάρτες microSD έως και τα 2TB, δίχως μάλιστα να στερείται μια θέση από τις δύο κάρτες Nano SIM.

Πολυλειτουργική Mini Capsule περιοχή

H «Mini Capsule» είναι μια μπάρα πληροφοριών που εκτείνεται εκατέρωθεν της εμπρόσθιας κάμερας, μετατρέποντας το αντιαισθητικό μαύρο κενό της mini-dropped selfie-cam σε μια λειτουργική περιοχή με χρήσιμες πληροφορίες. Το μέγεθός προσαρμόζεται έξυπνα και παίρνει πράσινες, μπλε και κόκκινες αποχρώσεις ανάλογα με το υπόλοιπο της μπαταρίας. Μπορείτε να δείτε άμεσα αρκετές ενδιαφέρουσες πληροφορίες, όπως την χρήση των δεδομένων σας, τον αριθμό βημάτων που έχετε διανύσει, αλλά και τις ειδοποιήσεις σας.

Κάμερα 50MP

Η κύρια κάμερα με αισθητήρα 50MP και 5P φακό διαφράγματος f/1.8 συνεργάζεται με έναν B&W αισθητήρα προκειμένου να αποδώσει τα μέγιστα σε λήψεις πορτρέτων με εντυπωσιακά bokeh. Στα διαθέσιμα mode θα βρείτε μεταξύ άλλων τα Night Mode, Panoramic view, Expert, Timelapse, Portrait Mode, HDR, AI Scene Recognition, Filter καθώς και Slow Motion. Η δυνατότητα λήψης βίντεο περιορίζεται σε Full HD ανάλυση στα 30FPS, γεγονός αναμενόμενο για τα δεδομένα της κατηγορίας. Στην πρόσοψη, ωστόσο, η selfie κάμερα των 8MP δεν είναι κατασκευασμένη για μεγάλες προσδοκίες, αλλά για μεγάλες… οικονομίες.

Μπαίνει στη λίστα;

Αναμφίβολα, το realme C53 είναι μια πρόταση που προσπαθεί να «χωρέσει» στο χαμηλό της κόστος όσο το δυνατόν περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά γίνεται. Ενδεικτικά, εκτός από τα προαναφερθέντα, το οικονομικό κινητό της εταιρείας έρχεται εξοπλισμένο με ηχείο 150% UltraBoom, αισθητήρα δακτυλικού αποτυπώματος στο πλάι και πολυλειτουργικό NFC για απροβλημάτιστες ανέπαφες πληρωμές. Οι συμβιβασμοί που οφείλει να κάνει μια συσκευή που κοστίζει 179€ έχουν επιλεχθεί έξυπνα και το τελικό αποτέλεσμα σίγουρα τοποθετεί το realme C53 μεταξύ των προτάσεων που πρέπει να λάβει κανείς σοβαρά υπόψη του όταν πραγματοποιεί έρευνα αγοράς σε αυτό το εύρος τιμής.


Μας άρεσε

  • H Mini Capsule αξιοποιεί ιδανικά την περιοχή της οθόνης γύρω από την κάμερα της πρόσοψης
  • 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου με υποστήριξη κάρτας microSDXC έως 2TB
  • Μπαταρία 5.000mAh με 33W ταχυφορτιστή στο πακέτο
  • Εντυπωσιακό στιλ με εξαιρετικά λεπτό προφίλ

Δεν μας άρεσε

  • Θα θέλαμε λίγο καλύτερη ανάλυση οθόνης
  • Μην περιμένετε… αριστουργήματα από τη selfie-cam

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6,74 ιντσών IPS LCD οθόνη με HD+ ανάλυση 1600×720 pixels, 20:9 αναλογία, ρυθμός ανανέωσης 90Hz, ρυθμός δειγματοληψίας αφής 180Hz, 450 nits μέγιστη φωτεινότητα

Chipset: Unisoc Tiger T612 (12 nm) με octa-core CPU (2xCortex-A75@1.8GHz & 6xCortex-A55@1.8GHz), Mali-G57 GPU

Μνήμη: 6GB LPDDR4Χ RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 128GB (EMMC 5.1) επεκτάσιμος με κάρτα microSDXC έως 2TB

Κάμερα: Διπλή κύρια κάμερα με LED φλας, 50MP αισθητήρας με ευρυγώνιο φακό, f/1.8 + 0,3MP B&W f/3.0, βίντεο 1080p@30fps και selfie-cam 8MP (f/2.0), βίντεο 720p@30fps

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac WiFi, 360° NFC, Bluetooth 5.0

Extras: GPS, GLONASS, GALILEO, Type-C USB 2.0 OTG, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος στο πλάι, 3.5mm υποδοχή, 150% UltraBoom ηχείο

Δίκτυο:  4G

Μπαταρία: 5.000mAh (με SUPERVOOC ταχυφορτιστή 33W στη συσκευασία)

Λειτουργικό: Android 13 (με realme UI T Edition)

Διαστάσεις: 167,3×76,7×7,49 χιλ.

Βάρος: 182 γρ.