Με μια μεγάλη OLED εξωτερική οθόνη κι έναν flip αναδιπλούμενο σχεδιασμό που θα χαροποιήσει κάθε στενή τσέπη και μικρό τσαντάκι, η πολυαγαπημένη Razr σειρά επιστρέφει στο προσκήνιο.

Motorola Razr 40 UltraΔύο δεκαετίες πριν, η σειρά Razr της Motorola έθετε νέα στάνταρτ στον… αιχμηρό σχεδιασμό, τολμώντας να περάσει το design των κινητών σε μια νέα εποχή. Αναθέτοντας στη συσκευή που μας ακολουθεί παντού καθόλη τη διάρκεια της ημέρας τον επιπρόσθετο ρόλο του αξεσουάρ μόδας, η Motorola κατόρθωσε να πυροδοτήσει νέες τάσεις και να ηγηθεί μιας σχολής που ήθελε τις συσκευές ολοένα και πιο κομψές. Πιστό στη βαριά αυτή κληρονομιά, το Motorola Razr 40 Ultra επιστρέφει δυναμικά στα ράφια των καταστημάτων του δικτύου «Cosmote/Γερμανός», με μια foldable εκδοχή που… γυρίζει κεφάλια! Τα βλέμματα κλειδώνουν αναπόδραστα σε μια συσκευή που ξεχωρίζει από τον «σωρό» των πανομοιότυπων smartphone που συναντάμε στην αγορά. Με τρεις χρωματικές επιλογές σε μαύρους, μπλε και ματζέντα τόνους (Infinite Black, Glacier Blue, Viva Magenta), το κομψοτέχνημα με το εμβληματικό λογότυπο της Motorola στην πλάτη διακρίνεται για το εξαιρετικά λεπτό πάχος του (7 χιλ.) όταν είναι ανοικτό. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με τη flip foldable οθόνη, οδηγεί σε μια πολύ μικρή και συμπαγή συσκευή όταν την έχουμε διπλωμένη για να τη χωρέσουμε στην τσέπη μας. Αυτός, άλλωστε, είναι και ο μοναδικός τρόπος να έχουμε ένα smartphone με μια τεράστια κύρια οθόνη 6,9 ιντσών που να μη χρειάζεται… ειδική τσάντα μεταφοράς, για να το κουβαλάμε μαζί μας σε κάθε μας δραστηριότητα. Αξίζει να σημειωθεί πως χάρη στον επανασχεδιασμένο μηχανισμό αναδίπλωσης, οι δυο πλευρές σχεδόν εφάπτονται πλήρως, αφήνοντας ελάχιστο κενό μεταξύ τους. Διπλωμένο το Razr 40 Ultra έχει πάχος 1,51 εκατοστά και ζυγίζει 188,5 γραμμάρια. Η IP52 πιστοποίηση μπορεί να μη μας επιτρέπει να το πετάξουμε στην πισίνα, σίγουρα, όμως, μας καθησυχάζει για τις πιτσιλιές που ενδέχεται να το λούσουν αν κάποιο πιτσιρίκι αποφασίσει να εφορμήσει με βουτιά «μπόμπα» στο νερό! Η αίσθηση του «μεντεσέ» είναι σκληρή, γεγονός θετικό, καθώς μας επιτρέπει να ανοίξουμε την οθόνη σε όποια ενδιάμεση γωνία μάς εξυπηρετεί.

Με ψυχαγωγική διάθεση!

Ρίχνοντας μια πιο προσεκτική ματιά στις προδιαγραφές και των δυο διαθέσιμων οθονών, συνειδητοποιούμε τον λόγο που είναι τόσο απολαυστικές όποτε ξεκουράζουμε τα μάτια μας πάνω τους. Το μακρόστενο LTPO OLED πάνελ διατηρεί αναλογία 22:9 και επιδεικνύει τα ολοζώντανα χρώματά του σε ένα πλέγμα 2.640×1.080 pixel. Υποστηρίζει 10-bit παλέτα (1 δισ. χρώματα), HDR10+ για καθηλωτικές αντιθέσεις και ταχύτατο, προσαρμόσιμο ρυθμό ανανέωσης, με εύρος από 1Hz έως 165Hz. Ο καταιγισμός των καρέ ανά δευτερόλεπτο σε συνδυασμό με τα 360Hz του ρυθμού δειγματοληψίας αφής καθιστούν το Motorola Razr 40 Ultra ικανό να ανταποκριθεί και σε υψηλές gaming απαιτήσεις. Η Adreno 730 GPU του Snapdragon 8+ Gen 1 chipset επιτρέπει να παίξετε κάθε σύγχρονο παιχνίδι με τις ρυθμίσεις γραφικών σε επίπεδα… παιχνιδομηχανής. Είτε επιδίδεστε σε gaming είτε απολαμβάνετε το αγαπημένο σας οπτικοακουστικό περιεχόμενο, το Razr 40 Ultra θα σας αφήσει απόλυτα ικανοποιημένους. Το ίδιο συμβαίνει και με τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία, τα οποία παντρεύουν ένταση με ποιότητα.

Ο κομπάρσος που κλέβει την παράσταση

Το Motorola Razr 40 Ultra, σίγουρα, δεν είναι το πρώτο foldable κινητό σε μορφή flip που πέρασε από τα χέρια μας, είναι όμως αυτό που θα μας μείνει αξέχαστο για την εντυπωσιακή εξωτερική του οθόνη. Η 3,6 ιντσών εξωτερική AMOLED οθόνη κατόρθωσε από δευτερεύουσα βοηθητική επιλογή να γίνει ο αγαπημένος μας προορισμός, για να πραγματοποιήσουμε πλήθος αλληλεπιδράσεων με το smarthpone κατά τη διάρκεια της ημέρας. Με ανάλυση 1.066×1.056 pixel, ρυθμό ανανέωσης 144Hz, HDR10+, φωτεινότητα έως 1.100 nits (peak) και Gorilla Glass Victus για προστασία, ο «κομπάρσος» εύκολα μετατρέπεται σε πρωταγωνιστή λειτουργικότητας!

Λειτουργεί και ως τρίποδο!

Motorola Razr 40 UltraΑναφερθήκαμε ήδη στη δυνατότητα του Razr 40 Ultra να ανοίγει την οθόνη του σε όποια γωνία μας εξυπηρετεί. Αυτό μπορεί να αξιοποιηθεί και στη λήψη βίντεο ή φωτογραφιών, ακουμπώντας το smartphone σε μια οποιαδήποτε επιφάνεια με γωνία κατάλληλη, για να αποτυπώσει τα πλάνα που επιθυμούμε. Σε μια εποχή που κυριαρχούν οι τριπλές και τετραπλές κάμερες με αξιοθαύμαστη «γενναιοδωρία» στα megapixel των αισθητήρων, το setup του Razr 40 Ultra είναι ομολογουμένως ελαφρώς συντηρητικό. Η διπλή του κάμερα αποτελείται από δυο αισθητήρες, έναν 12MP κι έναν 13MP κάτω από έναν ευρυγώνιο φακό (f/1.5) κι έναν υπερευρυγώνιο φακό (f/2.2, FOV 108˚) αντίστοιχα.

Αναμφίβολα, μας έλειψε η δυνατότητα οπτικού zoom, μα σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να ισχυριστούμε πως οι φωτογραφικές αρετές του κινητού μάς απογοήτευσαν. Στα highlights θα συμπεριλαμβάναμε οπωσδήποτε τον ευρυγώνιο φακό με το τεράστιο διάφραγμα και την οπτική σταθεροποίηση, καθώς και τη δυνατότητα λήψης 4K βίντεο στα 60fps, ακόμα κι από την εκπληκτική selfie-cam των 32MP. Χάρη στον foldable χαρακτήρα της, βέβαια, η συσκευή επιτρέπει τη λήψη selfie και με την κύρια κάμερα, χρησιμοποιώντας την εξωτερική οθόνη ως viewfinder.

Φορτίζει αργά, μα σερφάρει γρήγορα!

Σε επίπεδο αυτονομίας, η συσκευή παρά την περιορισμένη χωρητικότητα της μπαταρίας (3.800mAh) τα πάει σαφώς καλύτερα από τον περσινό πρόγονό της, ωστόσο, υπολείπεται ελαφρώς σε σχέση με ανταγωνιστικές προτάσεις της ίδιας κατηγορίας. Επίσης, αν έχετε συνηθίσει σε αστραπιαίες επαναφορτίσεις με ταχυφορτιστές της τάξεως των 100W, μάλλον, θα χρειαστεί να κάνετε έναν επίπονο συμβιβασμό στα 30W για ενσύρματη και στα μαρτυρικά αργά 5W για ασύρματη φόρτιση. Το Motorola Razr 40 Ultra είναι 5G, πιστοποιημένο στο δίκτυο Cosmote, για να μπορούν οι χρήστες να απολαμβάνουν τις ταχύτητες και τις δυνατότητες του μεγαλύτερου 5G δικτύου στη χώρα , με πάνω από 85% πανελλαδική πληθυσμιακή κάλυψη.

Περισσότερες πληροφορίες για κόστος, προσφορές και σημεία διάθεσης θα βρείτε εδώ.


Μας άρεσε

  • Ο flip σχεδιασμός είναι η πιο πρακτική και… εμφανίσιμη έκφανση των αναδιπλούμενων συσκευών
  • Η ιδιαιτέρως πρακτική και μεγάλη εξωτερική οθόνη ξεπερνά τον βοηθητικό της χαρακτήρα
  • Διπλά στερεοφωνικά ηχεία και υποστήριξη Dolby Atmos
  • Η 6,9 ιντσών κύρια AMOLED οθόνη εντυπωσιάζει

Δεν μας άρεσε

  • Τα 256GB αποθηκευτικού χώρου, δίχως επιλογή επέκτασης με microSD περιορίζουν τους εξαιρετικά απαιτητικούς χρήστες
  • Η κάμερα δεν ενδείκνυται για όσους επιστρατεύουν συχνά το zoom
  • Θα θέλαμε ταχύτερη ενσύρματη και ασύρματη φόρτιση
  • Η τοποθέτηση του power button είναι εξαιρετικά άβολη

Χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6,9 ιντσών αναδιπλούμενη LTPO AMOLED οθόνη με αναλογία 22:9, ανάλυση 2.640×1.080 pixel, ρυθμό ανανέωσης 165Hz, HDR10+, φωτεινότητα έως 1.400 nits (peak), 1 δισ. χρώματα | 3,6 ιντσών εξωτερική AMOLED οθόνη με ανάλυση 1.066×1.056 pixel, ρυθμό ανανέωσης 144Hz, HDR10+, φωτεινότητα έως 1.100 nits (peak) και Gorilla Glass Victus προστασία.

Chipset: Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (4nm) με 1x Cortex-X2@3,19GHz & 3xCortex- A710@2,75GHz & 4xCortex- A510@1,80GHz, GPU Adreno 730

Μνήμη: 8GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 256GB UFS 3.1

Κάμερα: Διπλή κάμερα με LED flash, 12MP αισθητήρας μεγέθους 1/2.55’’ με ευρυγώνιο φακό (f/1.5), 1,4μm, PDAF, OIS + 13MP αισθητήρας με Ultra-Wide φακό (f/2.2, FOV 108˚), autofocus | Βίντεο 4K@30/60fps, 1.080p@30/60/120, HDR10+, gyro-EIS selfie-cam 32MP (f/2.4)| Βίντεο 4K@30/60fps, 1.080p@30/60fps, HDR

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac/6e WiFi, dual band, NFC, Bluetooth 5.3

Ήχος: Διπλά στερεοφωνικά ηχεία, Dolby Atmos

Extras: GPS/GLONASS/BDS/GALILEO/QZSS, USB Type-C 2.0, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος στο πλάι, eSIM, dual-SIM (Nano-Sim, dual stand-by), IP52 στεγανοποίηση

Δίκτυο: 5G

Μπαταρία: 3.800mAh με φόρτιση 30W (5W ασύρματη φόρτιση)

Λειτουργικό: Android 13

Διαστάσεις: 170,8x74x7 χιλ. (διπλωμένο: 88,4x74x15,1 χιλ.)

Βάρος: 188,5 γρ.