Η GIGABYTE TECHNOLOGY Co. Ltd παρουσίασε σήμερα τις κάρτες γραφικών της σειράς GeForce RTX 4060 που βασίζονται στην αρχιτεκτονική NVIDIA® Ada Lovelace, συμπεριλαμβανομένων των τεχνολογιών DLSS 3 neural rendering και ray-tracing τρίτης γενιάς σε high frame rates.

Οι κάρτες θα είναι διαθέσιμες στις 29 Ιουνίου. Η σειρά GeForce RTX 4060 της GIGABYTE περιλαμβάνει πέντε μοντέλα με τον θερμικό σχεδιασμό WINDFORCE, τις κάρτες γραφικών AORUS GeForce RTX 4060 ELITE 8G, GeForce RTX 4060 AERO OC 8G, GeForce RTX 4060 GAMING OC 8G, GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G και GeForce RTX 4060 WINDFORCE OC 8G. Όλα τα μοντέλα παρέχουν στους gamers ποικίλες επιλογές για να απολαύσουν 3A gaming εμπειρία. Όλες οι κάρτες γραφικών της GIGABYTE είναι τέλεια συντονισμένες με ισχυρές επιδόσεις, χαμηλή θερμοκρασία και αθόρυβη λειτουργία συγχρόνως, προσφέροντας απόλυτη εμπειρία gaming.

AORUS GeForce RTX 4060 ELITE 8G

Η κάρτα γραφικών AORUS GeForce RTX 4060 ELITE 8G ξεχωρίζει για τις ισχυρές δυνατότητες ψύξης και τις εξαιρετικές επιδόσεις, είναι κορυφαία κάρτα γραφικών για gaming που επιλέγουν οι gamers. Η κάρτα γραφικών AORUS διαθέτει το περίφημο RGB Halo, το οποίο εκμεταλλεύεται την παραμονή της ανθρώπινης όρασης για τη δημιουργία μοναδικών εφέ φωτισμού μέσω περιστρεφόμενων ανεμιστήρων. Ο εξαιρετικός και πολύχρωμος φωτισμός RGB, που προτιμάται από τους φίλους της AORUS και τους λάτρεις του DIY, επιτρέπει στους gamers να προσαρμόζουν τα χρώματά της με ευκολία μέσω του λογισμικού GIGABYTE CONTROL CENTER.

Οι AORUS κάρτες γραφικών διαθέτουν σύστημα ψύξης WINDFORCE, το οποίο περιλαμβάνει τρεις μοναδικούς ανεμιστήρες με πτερύγια, που περιστρέφονται εναλλάξ, σε συνδυασμό με τα heat pipes σε άμεση επαφή, το 3D active fan και τον μεγαλύτερο αεραγωγό ψύξης στο πίσω μέρος. Οι κάρτες γραφικών AORUS εξασφαλίζουν κορυφαία θερμική απόδοση, ακόμη και σε απαιτητικά φορτία. Επιπλέον, ο μοναδικός ανεμιστήρας με πτερύγια χρησιμοποιεί νανολιπαντικό γραφενίου, το οποίο επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του ανεμιστήρα κατά 2,1 φορές, παρέχοντας σχεδόν τη διάρκεια ζωής του διπλού ρουλεμάν με πιο αθόρυβη λειτουργία. Ο ενσωματωμένος διακόπτης Dual BIOS επιτρέπει επίσης στους χρήστες να επιλέξουν τη λειτουργία SILENT για μια πιο αθόρυβη εμπειρία χωρίς την εγκατάστασης λογισμικού.

Εκτός από τα παραπάνω πλεονεκτήματα, με την εξαιρετική σχεδίαση των φάσεων ισχύος και τον ακριβή έλεγχο ισχύος, η κάρτα προσφέρει χαμηλότερη θερμοκρασία εξαρτημάτων, λιγότερο θόρυβο και λιγότερες παρεμβολές σήματος. Τα πιστοποιημένα εξαρτήματα ULTRA DURABLE προσθέτουν επίσης χαρακτηριστικά όπως χαμηλότερη θερμοκρασία, μεγαλύτερη εξοικονόμηση ενέργειας και σταθερή λειτουργία. Το αναβαθμισμένο μεταλλικό back plate παρέχει επίσης μια πιο ανθεκτική δομή που αποτρέπει την κάμψη και την παραμόρφωση σε μακροχρόνια χρήση. Επίσης, η κάρτα διαθέτει επίστρωση PCB αεροδιαστημικής ποιότητας, η οποία προστατεύει το PCB με προστασία από τη σκόνη, την υγρασία και την οξείδωση για να παρατείνει τη διάρκεια ζωής του. Για να προσφέρουν μια καλύτερη εμπειρία χρήσης, οι κάρτες γραφικών AORUS παρέχουν στους πελάτες εγγύηση 4 ετών (απαιτείται ηλεκτρονική εγγραφή εντός 30 ημερών από την ημερομηνία αγοράς).

GeForce RTX 4060 AERO OC 8G | GeForce RTX 4060 GAMING OC 8G | GeForce RTX 4060 EAGLE OC 8G

Η κάρτα γραφικών AERO OC με τον λευκό και ασημί σχεδιασμό της είναι δημοφιλής μεταξύ των σχεδιαστών και των χρηστών που προτιμούν το μινιμαλιστικό στυλ και είναι ιδιαίτερα κατάλληλη για συστήματα PC με ανοιχτόχρωμο σχεδιασμό. Το λογότυπο στο πλάι της κάρτας γραφικών κατασκευάστηκε από ένα ειδικό υλικό που μπορεί να εμφανίσει ένα ιριδίζον εφέ. Σε συνδυασμό με τα φώτα RGB καθιστά την κάρτα τέλεια και ενισχύει την υφή σε ολόκληρη την εμφάνιση. Η κάρτα γραφικών GAMING OC, αποτελεί την πιο κλασική και δημοφιλή σειρά της GIGABYTE, εστιάζει στην απόδοση και τη σταθερότητα. Η εμφάνισή της είναι μια βασική-μαύρη σχεδίαση με στοιχεία gaming, καθιστώντας την ικανή να προσαρμοστεί στην πλειοψηφία των gaming PC builds. Οι κάρτες γραφικών EAGLE OC ενσωματώνουν ορισμένα φουτουριστικά στοιχεία σχεδιασμού, οδηγώντας σε μια μοναδική και εξατομικευμένη ταυτότητα. Όπως γραφικά με διαστημικό θέμα, σύμβολα και γεωμετρικά σχήματα, τα οποία εμφανίζονται έντονα στο εξωτερικό της κάρτας γραφικών.

Και τα τρία μοντέλα υιοθετούν το σύστημα ψύξης WINDFORCE. Διαθέτει τρεις μοναδικούς ανεμιστήρες με πτερύγια, εναλλασσόμενη περιστροφή, σύνθετα heat pipes από χαλκό σε άμεση επαφή με την GPU, heat pipes, ενεργούς ανεμιστήρες 3D και screen cooling για τη μεγιστοποίηση της απαγωγής θερμότητας. Οι ανεμιστήρες WINDFORCE χρησιμοποιούν νανολιπαντικό γραφενίου, το οποίο επεκτείνει τη διάρκεια ζωής του ανεμιστήρα κατά 2,1 φορές, παρέχοντας ένα πιο ανθεκτικό και αθόρυβο πλεονέκτημα. Ο ενσωματωμένος διακόπτης διπλού BIOS επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν τη λειτουργία SILENT για μια πιο αθόρυβη εμπειρία παιχνιδιού. Οι κάρτες διαθέτουν επίσης αναβαθμισμένο back plate για πιο ανθεκτική δομή και με εξαιρετικό σχεδιασμό φάσεων ισχύος και πιστοποιημένα εξαρτήματα ULTRA DURABLE που κάνουν την κάρτα γραφικών να λειτουργεί σε χαμηλότερες θερμοκρασίες με καλύτερες επιδόσεις.

GeForce RTX 4060 WINDFORCE OC 8G

Η κάρτα γραφικών WINDFORCE OC υιοθετεί σχεδιασμό διπλού ανεμιστήρα για gamers. Οι προοπτικές έχουν απλό και τυποποιημένο σχεδιασμό με low-key αισθητική, οι επιδόσεις, η ψύξη και η ανθεκτικότητα είναι πλήρως ισορροπημένες με κάθε τρόπο. Με μήκος μικρότερο από 20 cm, είναι πολύ κατάλληλη για τους gamers που αγαπούν το compact PC assembly. Η κάρτα γραφικών WINDFORCE OC παρέχει άριστη συμβατότητα και φέρνει επίσης επιδόσεις gaming με τη GPU RTX 4060. Εξοπλισμένη με το σύστημα ψύξης GIGABYTE WINDFORCE, διαθέτει επίσης δύο μοναδικούς ανεμιστήρες με πτερύγια, εναλλασσόμενη περιστροφή, σύνθετο heat pipe από χαλκό σε άμεση επαφή με την GPU, ενεργούς ανεμιστήρες 3D και ψύξη οθόνης. Όσον αφορά την ανθεκτικότητα, η κάρτα γραφικών διαθέτει επίσης λιπαντικό από νάνο γραφένιο, αναβαθμισμένο back plate, εξαιρετικό σχεδιασμό ισχύος και πιστοποιημένα εξαρτήματα ULTRA DURABLE, τα οποία μπορούν να επεκτείνουν τη διάρκεια ζωής και να αυξήσουν τη σταθερότητα της κάρτας.

Η ημερομηνία διάθεσης των καρτών γραφικών της σειράς GeForce RTX 4060 είναι η 29η Ιουνίου. Κάθε σειρά καρτών γραφικών έχει μοναδική εμφάνιση και θερμική σχεδίαση, οι οποίες όχι μόνο παρέχουν εξαιρετικές επιδόσεις αλλά και προσφέρουν στους gamers ομαλότερες και ποιοτικότερες εμπειρίες gaming.

Για περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα της GIGABYTE: https://www.gigabyte.com/gr/Graphics-Card/