Άμεσο έλεγχο 7 σημείων για μερικές από τις σημαντικότερες πτυχές της υγείας σας υπόσχεται το νέο smartwatch της HUAWEI, επιτρέποντας ένα checkup χωρίς ραντεβού και ουρές!

Ο διάσημος δρομέας μεγάλων αποστάσεων Sir Mo Farah, με το HUAWEI WATCH 4 Pro.

Με το που τοποθετήσαμε το HUAWEI WATCH 4 Pro με μπρασελέ από τιτάνιο στον καρπό μας, συνειδητοποιήσαμε πως μόλις αποκτήσαμε έναν προπονητή, έναν γιατρό και μια γραμματέα σε μορφή… κοσμήματος! Με design που αντλεί έμπνευση και δανείζεται υλικά (όπως η κάσα τιτανίου) από την αεροδιαστημική, το νέο smartwatch της Huawei ξεχωρίζει για το ανθεκτικό 3D κυρτό γυαλί από ζαφείρι στην πρόσοψη. Έρχεται με LTPO οθόνη 1,5 ιντσών και αντέχει έως και 30 μέτρα σε ελεύθερη κατάδυση (5ATM) με IP68 πιστοποίηση στεγανοποίησης απέναντι σε νερό και σκόνη.

Αντί να κάνουμε review στη συσκευή, έκανε review η συσκευή σε εμάς!

Είθισται μόλις μια συσκευή φτάσει στα γραφεία μας να την παραλαμβάνει ο αρμόδιος συντάκτης προκειμένου να κάνει το ανάλογο review, αναλύοντας κάθε πτυχή της λειτουργίας της. Στην περίπτωση του HUAWEI WATCH 4 Pro έγινε το αντίθετο! Η συσκευή άρχισε να… εξετάζει ενδελεχώς όποιον την φιλοξένησε στον καρπό της, καθώς το πάτημα πάτημα ενός κουμπιού είναι αρκετό για ένα ταχύτατο μα πλήρες check-up 7 σημείων. Σε αυτά συμπεριλαμβάνεται η αναβαθμισμένη ανάλυση Ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΔ) με πιστοποίηση CE MDR, η οποία παρακολουθεί real-time τους καρδιακούς μας παλμούς, απλά αγγίζοντας το ηλεκτρόδιο που κρύβεται στο κάτω κουμπί του ρολογιού.

Ο οπτικός αισθητήρας καρδιακού παλμού 8 καναλιών με δυνατότητα παρακολούθησης σφιγμών TruSeen™ 5.0+ εντοπίζει προβλήματα όπως αρρυθμία και σε συνδυασμό με την ανάλυση του ΗΚΓ ενημερώνει ακόμα και για πιθανότητα ακανόνιστου καρδιακού παλμού και αρτηριακής δυσκαμψίας.

Ταυτόχρονα, μια λειτουργία πρωτόγνωρη για smartwatch, η «respiratory check», προσφέρει έλεγχο του αναπνευστικού συστήματος. Θυμίζοντάς μας τον οικογενειακό μας γιατρό, η συσκευή μας παρότρυνε να πάρουμε ανάσα και να βήξουμε κοντά της, προκειμένου να αντιληφθεί τυχόν προβλήματα, όπως συμπτώματα πρώιμης διαταραχής της πνευμονικής λειτουργίας. Από το… διαγνωστικό κέντρο του HUAWEI WATCH 4 Pro δεν λείπουν και επιπλέον δυνατότητες, όπως παρακολούθηση ύπνου και άγχους, ειδοποίηση καρδιακού ρυθμού, ακριβής έλεγχος αρτηριακής ανελαστικότητας και ολοήμερη παρακολούθηση SpO2. Μετά το πέρας κάθε check-up που διαρκεί περίπου ένα λεπτό, ακολουθεί ένα report που σκιαγραφεί τις βασικές παραμέτρους της φυσικής μας κατάστασης και της υγείας μας. Άξια λόγου είναι και η τεχνολογία TruSleep™ 3.0, η οποία βασίζεται στο υπέρυθρο φως για την παρακολούθηση της ποιότητας του ύπνου. Πλήθος παραμέτρων, από τους χτύπους της καρδιάς μέχρι την κίνηση του σώματος, λαμβάνονται υπόψη προκειμένου να αναλυθεί η δομή της νυχτερινής σας ξεκούρασης και να προταθούν συμβουλές για την βελτίωσή της.

Το ρολόι προσαρμόζεται στις ανάγκες σας, όχι εσείς σε αυτό

Το HUAWEI WATCH 4 Pro  προσαρμόζεται στον δικό σας τρόπο ζωής. Και δεν εννοούμε μόνο εμφανισιακά, αξιοποιώντας κάποιο από τα 20.000 εναλλακτικά θέματα προσόψεων, όπως η… διαπλανητική πρόσοψη «Planet Quest» ή η εξίσου εντυπωσιακή «Star Voyage». Το HUAWEI WATCH 4 Pro έρχεται με μια μεγάλη ποικιλία εφαρμογών που μπορείτε να κατεβάσετε από το AppGallery, προσθέτοντας λειτουργίες που θα σας φανούν πολύτιμες. Εκτός από το να διαβάζετε SMS, να δέχεστε και να πραγματοποιείτε κλήσεις (ακόμα και χωρίς κινητό μέσω eSIM), να καταγράφετε τις διαδρομές σας με το ενσωματωμένο GPS ή να ακούτε μουσική δίχως smartphone όσο γυμνάζεστε, το HUAWEI WATCH 4 Pro σας επιτρέπει να παραμετροποιήσετε την Quick Bar να φιλοξενεί συντομεύσεις για τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιείτε συχνότερα. Το ρολόι έχει WiFi, NFC, Bluetooth 5.2, ηχείο και μικρόφωνο, ενώ συνδέεται εύκολα και γρήγορα με οποιαδήποτε Android και iOS συσκευή.

Δεν θα χρειαστεί να προσαρμόσετε ούτε το πρόγραμμά σας, βάσει του πότε θέλει επαναφόρτιση το λατρεμένο σας gadget, καθώς θα μένει με τις μέρες αδιαμαρτύρητα στον καρπό σας, δίχως να αποζητά τον φορτιστή του! Ενδεικτικά, σε «standard mode» με τυπική χρήση που περιλαμβάνει κλήσεις μέσω eSIM και πλοήγηση με το ενσωματωμένο GPS, θα σας κρατήσει ζωντανό έως και 4,5 ημέρες. Σε «Ultra-long Battery Life mode» και με κάποιους μικρούς συμβιβασμούς στην κατανάλωση, η μπαταρία κρατά 12 ημέρες. Αν περιορίσετε τις «smart» χρήσεις και λειτουργίες, το ρολόι είναι ικανό να «επιβιώσει» δίχως φόρτιση έως και 21 μέρες. Στη δική μας περίπτωση, δεν χρειάστηκε ποτέ να το φορτίσουμε πάνω από μια φορά την εβδομάδα, δίχως να κάνουμε καμία… οικονομία στη χρήση των λειτουργιών του.