Έναν σύμμαχο ζωής φέρνει στα ράφια των ελληνικών καταστημάτων η HUAWEI, καθώς το νέο της smartwatch προσφέρει έναν πολύπλευρο έλεγχο 7 βασικών δεικτών της υγείας μας*, μέσα σε ένα μόλις λεπτό.

Με σπορ σχεδιασμό που φέρει αρκετές… φουτουριστικές πινελιές, το HUAWEI WATCH 4 Pro ζυγίζει μόλις 65 γρ. χωρίς το μπρασελέ ή το δερμάτινο λουράκι. Εμείς φορέσαμε στο χέρι μας την πρώτη εκδοχή (Titanium Strap) και περάσαμε αρκετές μέρες με έναν μοναδικό σύμμαχο στον καρπό μας. Η «συμμαχία» αυτή δεν ήταν μονοδιάστατη, καθώς το HUAWEI WATCH 4 Pro ανέλαβε να μας διευκολύνει σε αρκετές στιγμές της ημέρας, υιοθετώντας τον ρόλο του προπονητή, του επαγγελματικού συνεργάτη αλλά και του διαγνωστικού κέντρου! Το ανθεκτικό σφαιρικό γυαλί από ζαφείρι στην πρόσοψη θυμίζει την επιφάνεια του νερού που δοκιμάζει τα όρια της υπερχείλισής του από τις άκρες ενός ποτηριού. Η κάσααπό τιτάνιο έχει δανειστεί στοιχεία από υλικά που χρησιμοποιούνται στην αεροδιαστημική μηχανική και το σύνολο αντέχει σε πιέσεις 5 ATM, έτοιμο να ανταποκριθεί ακόμα και στις καταδυτικές σας περιπέτειες σε έως και 30 μέτρα βάθος.

Ιατρικές… εξετάσεις χωρίς αναμονή

Με το πάτημα ενός κουμπιού μπαίνετε στο… ιατρικό κέντρο της HUAWEI για ένα γρήγορο check-up 7 σημείων. «Πάρτε μια ανάσα, βήξτε» ήταν μερικές από τις ενδείξεις που βλέπαμε στην οθόνη του ρολογιού μόλις ξεκινήσαμε τον ολιγόλεπτο και νιώσαμε λες και βρισκόμαστε στον οικογενειακό μας γιατρό! Ο έλεγχος του αναπνευστικού συστήματος (respiratory check) είναι μια ολοκαίνουρια λειτουργία που για πρώτη φορά μας συστήνεται σε smartwatch. Συνοδεύει τη βελτιωμένη ανάλυση Ηλεκτροκαρδιογραφήματος (ΗΚΔ) με πιστοποίηση CE MDR, η οποία παρακολουθεί σε πραγματικό χρόνο κάθε σας σφυγμό μέσω του ηλεκτροδίου που φιλοξενείται στο κάτω κουμπί του ρολογιού κατά τη διάρκεια της μέτρησης των 30 δευτερολέπτων. Επιπρόσθετα, στα διαγνωστικά εργαλεία του ρολογιού περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων παρακολούθηση ύπνου και άγχους, ειδοποίηση καρδιακού ρυθμού, ακριβής έλεγχος αρτηριακής ανελαστικότητας και ολοήμερη παρακολούθηση SpO2 , με πληρέστατα και κατανοητά report.

Κερδίζει τον σεβασμό κορυφαίων αθλητών

Αξίζει να σημειωθεί πως ένας από τους πιο εμβληματικούς δρομείς μεγάλων αποστάσεων στον κόσμο, ο βρετανός Sir Mo Farah, έχει εντάξει στην καθημερινή παρακολούθηση της υγείας και της φυσικής του κατάστασης το HUAWEI WATCH 4 Pro, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: «Το καινούργιο HUAWEI WATCH 4 Pro είναι ένας νικητής κατά την άποψή μου, καθώς λατρεύω το premium φινίρισμα τιτανίου και την οθόνη που είναι πραγματικά απίστευτη! Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να πιστεύει πως εγώ και ο προπονητής μου νοιαζόμαστε μόνο για τις επιδόσεις στο τρέξιμο. Η αλήθεια είναι πως είναι εξίσου σημαντικές και οι γενικές μετρήσεις υγείας, ώστε να μπορούμε να αναλύουμε το σημείο στο οποίο βρίσκεται η γενικότερη απόδοσή μου. Απλά και εύκολα, με το πάτημα ενός κουμπιού στο HUAWEI WATCH 4 Pro, έχουμε όλα τα απαραίτητα δεδομένα. Το λατρεύω!».

Ίσως το πιο έξυπνο ρολόι της HUAWEI

Το HUAWEI WATCH 4 Pro έρχεται με πλήθος διαθέσιμων εφαρμογών στο AppGallery, οι οποίες προσθέτουν επιπλέον λειτουργικότητα στη συσκευή, παραμετροποιώντας την, βάσει των αναγκών σας. Μπορείτε να διαβάζετε SMS, να δέχεστε και να πραγματοποιείτε κλήσεις απευθείας από τον καρπό σας, ακόμα και χωρίς κινητό, καθώς το νέο ρολόι της HUAWEI υποστηρίζει eSIM, προκειμένου να μπορείτε να αφήσετε πίσω την τηλεφωνική σας συσκευή (εφόσον ο πάροχός σας το υποστηρίζει). Απελευθέρωση από το smartphone υπόσχεται και η πλοήγηση σε πραγματικό χρόνο με τη βοήθεια του ενσωματωμένου στο ρολόι GPS, αλλά και η ακρόαση μουσικής που θα εγκαταστήσετε στο ίδιο το smartwatch. Επίσης, το WATCH 4 Pro υποστηρίζει συνδεσιμότητα WiFi, NFC και Bluetooth 5.2, ό,τι δηλαδή και ένα σύγχρονο κινητό. Έχει ηχείο, μικρόφωνο και στην «καρδιά» του χτυπά το λειτουργικό HarmonyOS 3.0. Μπορεί με άνεση να συνδεθεί με Android και iOS συσκευές, ώστε να απολαύσετε στην 1,5 ιντσών LTPO AMOLED οθόνη του όλα τα notifications του smartphone σας. Στο περιβάλλον χρήσης παρατηρήσαμε σημαντικές βελτιώσεις, με την παραμετροποιήσιμη Quick Bar να φιλοξενεί συντομεύσεις για τα χαρακτηριστικά που χρησιμοποιείτε συχνότερα. Πάνω από 100 widgets θα φέρουν την εμπειρία χρήσης στα μέτρα σας, ενώ η «floating task ball» επιτρέπει να κάνετε «minimize» σε ένα κυκλικό εικονίδιο στην κεντρική οθόνη μια σειρά από λειτουργίες όπως κλήσεις, προγράμματα άθλησης, χρονόμετρα κ.λπ., προκειμένου να επιστρέψετε σε αυτές αργότερα. Φυσικά, το HUAWEI WATCH 4 Pro, όπως και όλα τα HUAWEI smartwatches, είναι συμβατό με iOS και Android smartphones.

Με δυο mode μπαταρίας

To HUAWEI WATCH 4 Pro, ως γνήσιο «τέκνο» του κινεζικού κολοσσού, διαπρέπει και στον τομέα της αυτονομίας. Στο «standard mode» και με τυπική χρήση που περιλαμβάνει ακόμα και κλήσεις μέσω eSIM και πλοήγηση με το ενσωματωμένο GPS, η επόμενη φόρτιση απέχει γύρω στις 4,5 ημέρες. Αν επιλέξετε το «Ultra-long Battery Life mode» και με ελάχιστες θυσίες σε σχέση με τη λειτουργικότητα του «standard mode», η μπαταρία μπορεί να κρατήσει έως και 12 ημέρες. Αν πάλι περιοριστείτε λίγο παραπάνω (και τονίζουμε, χωρίς να… απαρνηθείτε τα πάντα), μπορεί να μείνετε και 21 μέρες μακριά από πρίζες, όσο δηλαδή μια γενναιόδωρη καλοκαιρινή άδεια!


Το smartwatch HUAWEI Watch 4 Pro είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα από το επίσημο δίκτυο καταστημάτων των συνεργατών της HUAWEI.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.


*Αυτή η δυνατότητα δεν αποτελεί ιατρική διάγνωση. Τα αποτελέσματα είναι μόνο για προσωπική αναφορά και δεν προορίζονται για σκοπούς διάγνωσης, πρόληψης, παρακολούθησης, πρόβλεψης, πρόγνωσης, θεραπείας ή εξάλειψης της νόσου.