Το τμήμα Business Solutions της LG Electronics (LG), συνεργάστηκε με το Πάρκο Καινοτομίας JOIST για την προμήθεια συστημάτων κλιματισμού. Το JOIST βρίσκεται σε ένα χώρο 1.800τ.μ. που αποτελεί υποδειγματικό μοντέλο βιοκλιματικού σχεδιασμού και επαναχρησιμοποίησης βιομηχανικού κτηρίου, εντός της πόλης της Λάρισας, και αποτελεί το μεγαλύτερο πάρκο καινοτομίας στη Νοτιανατολική Ευρώπη. 

Tο Πάρκο Καινοτομίας JOIST καλλιεργεί έναν «οικισμό» για επιχειρήσεις, συνδεδεμένα ιδρύματα και ενδιαφερόμενους που συνδέονται μεταξύ τους προκειμένου να αυξήσουν τα επίπεδα καινοτομίας και παραγωγικότητάς τους, ώστε να εξελιχθούν σε πρωταγωνιστές σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Κάτω από τη στέγη του JOIST αναπτύσσεται ένα phygital οικοσύστημα που ενισχύει την καινοτομία και τη μεταφορά γνώσης μέσω ενός ισχυρού δικτύου σε ολόκληρη την Ευρώπη. Το Πάρκο Καινοτομίας διασφαλίζει ότι η κοινότητά του ενδυναμώνεται και οι μοναδικές ιδέες των μελών της αναπτύσσονται και ευδοκιμούν.

Απόλυτα φιλικό προς το περιβάλλον με σκοπό τη μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος, το Πάρκο Καινοτομίας JOIST ανέθεσε στο τμήμα Business Solutions της LG την προμήθεια και εγκατάσταση συστημάτων επαγγελματικού κλιματισμού με εξωτερικές μονάδες μεταβλητής ροής ψυκτικού μέσου (VRF) LG Multi V S και εσωτερικές μονάδες κλιματισμού όπως στρογγυλές κασέτες οροφής και επιτοίχια συστήματα που παρέχουν υψηλή απόδοση συνδυασμένη με καλαίσθητο σχεδιασμό .  Οι ολοκληρωμένες λύσεις της LG επιτυγχάνουν κορυφαία ενεργειακή απόδοση, αλλά και σημαντική εξοικονόμηση στο κόστος λειτουργίας. Επιπλέον, τα VRF συστήματα της LG προσφέρουν λύσεις με στιλ, ευελιξία στην εγκατάσταση και τη συντήρηση και επάρκεια ισχύος για εγκαταστάσεις μεγάλης κλίμακας όπως το πάρκο καινοτομίας JOIST. 

Τα προηγμένα χαρακτηριστικά των LG συστημάτων κλιματισμού σε συνδυασμό με την  αξιοπιστία και την αποδεδειγμένη τεχνογνωσία της εταιρείας, κατέστησαν την LG τον ιδανικό συνεργάτη για την παροχή λύσεων υψηλής ποιότητας με σκοπό τη βέλτιστη απόλαυση της εμπειρίας και τη μείωση του ενεργειακού κόστους και αποτυπώματος στο περιβάλλον.

Στην υλοποίηση του έργου συνέβαλε σημαντικά η εταιρεία AIRTECH ΚΕΝΤΡΟ ΚΛΙΜΑΤΙΣΜΟΥ Ε.Ε. η οποία πραγματοποίησε τη μελέτη κλιματισμού, την προμήθεια των μηχανημάτων καθώς και την εγκατάσταση τους στο Πάρκο Καινοτομίας JOIST.

Ο κ. Γιάννης Μαντάς, Εμπορικός Διευθυντής του τμήματος Business Solutions της LG Electronics Hellas, δήλωσε σχετικά με τη συνεργασία: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συνεργασία μας με το Πάρκο Καινοτομίας JOIST, το οποίο επέλεξε τις ολοκληρωμένες λύσεις κλιματισμού της LG. Η συνεργασία μας επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την τεχνολογική υπεροχή και το μεγάλο εύρος λύσεων που διαθέτει η LG, παρέχοντας προϊόντα, υπηρεσίες και λύσεις υψηλού επιπέδου με σεβασμό προς το περιβάλλον».