Με σαρκασμό υποδέχτηκε η κοινότητα του Twitter την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον Αμερικανό πρόεδρο, σε μία πρωτοφανή για τα δεδομένα του κοινωνικού δικτύου σύμπλευση απόψεων.


obama_peace«Ποτέ ξανά δεν είδα το Twitter τόσο ενωμένο σε σαρκασμό όσο στην ανακοίνωση του Νόμπελ»: με αυτή την, μικρή ακόμη και για τα δεδομένα του εν λόγω κοινωνικού δικτύου, πρόταση, ο Άλεξ Έβανς (@alexevansuk) συνόψισε με απόλυτη ακρίβεια τη γενικότερη στάση που επικρατεί στο Twitter για την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στον πρόεδρο των ΗΠΑ.


Εντός λεπτών από την ανακοίνωση του ονόματος του Μπαράκ Ομπάμα, τα πρώτα σχόλια είχαν αρχίσει να αναρτώνται: «Για ποιους λόγους κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης ο Ομπάμα;» αναρωτήθηκε η @ludmila_kh, ενώ δεν άργησε να κυκλοφορήσει το πρώτο σχετικό αστείο: «Γιατί κέρδισε ο Ομπάμα το Νόμπελ; Επειδή δεν είναι ο Μπους». Επίσης, ο χρήστης @Fulmonster διέκρινε σκοπιμότητα στην όλη υπόθεση του Νόμπελ Ειρήνης: «Προσπαθεί η Επιτροπή Νόμπελ να αναγκάσει τον πρόεδρο Ομπάμα να ‘είναι καλός’;». Αντίστοιχα κινείται και η σκέψη του @chirdeep: «Δηλαδή αυτό σημαίνει ότι αυξάνεται η πίεση προς τον Ομπάμα για να αποσυρθεί από το Ιράκ και το Αφγανιστάν;».


Ωστόσο, υπάρχει και αυτή η μειονότητα που τάσσεται υπέρ του Ομπάμα: «Μπαράκ Ομπάμα; Νόμπελ Ειρήνης; Ναι, γίνεται. Καλή επιλογή. Πρέπει να ενθαρρύνουμε την ελπίδα και την αλλαγή» λέει η @smackfairy. Ο @arkeis συμφωνεί: «Ο Ομπάμα κέρδισε το Νόμπελ Ειρήνης! Θα έκλαιγα από τη συγκίνηση, αλλά δεν πρόκειται. Πιστεύω σε αυτόν…είναι καιρός να αναλάβεις δράση, φίλε» λέει σχετικά.


Πολλοί χρήστες του Twitter φοβούνται ότι το Νόμπελ θα παρεμποδίσει τον πρόεδρο Ομπάμα από το να κάνει το έργο που πρέπει να κάνει, καθώς εξοργίζει τους αντιπάλους του και δημιουργεί παράλογες προσδοκίες. «Δεν μπορώ να περιμένω να δω τις αντιδράσεις από τα blogs των συντηρητικών» αναφέρει ξανά ο @alexevansuk.