Είχαμε την ευκαιρία να δοκιμάσουμε το επερχόμενο free-to-play third-person shooter RPG της Ubisoft λίγους μήνες πριν την φθινοπωρινή του πρεμιέρα και σας μεταφέρουμε τις εντυπώσεις μας.

Το «The Division Resurgence» είναι ένα παιχνίδι που φιλοδοξεί να δώσει ένα οριστικό τέλος στην ελαφρώς… απαξιωτική χροιά που είχε ο όρος «mobile game» για τους hardcore gamers μέχρι σήμερα. Πρόκειται για ένα υβριδικό RPG shooter προοπτικής τρίτου προσώπου που δύσκολα πιστεύει κανείς πως έχει δημιουργηθεί για smartphones (Android & iOS), καθώς τόσο τα γραφικά του όσο και το gameplay, παραπέμπουν περισσότερο σε ΑΑΑ τίτλους που έχουν κυκλοφορήσει σε παιχνιδομηχανές. Να επισημάνουμε, βέβαια, πως το δοκιμάσαμε σε μια flagship συσκευή με Snapdragon 8 Gen 2 chipset, όπου η GPU παρείχε απλόχερα όλους τους απαιτούμενους πόρους για μια ανεπανάληπτη gaming εμπειρία. Κάτω από αυτές τις συνθήκες και παρά το γεγονός πως ακόμα βρισκόμαστε στην beta έκδοση, το «Tom Clancy’s The Division Resurgence» αντάμειψε πλουσιοπάροχα κάθε λεπτό που του αφιερώσαμε.

Σεναριακά ανεξάρτητο από τα δύο «The Division» που έχουν κυκλοφορήσει για PC και παιχνιδομηχανές, το «Resurgence» δανείζεται το χαοτικό υπόβαθρο μιας Αμερικής που βρίσκεται σε πλήρη αναρχία έπειτα από την έλευση ενός ιού με ολέθριες συνέπειες και την κατάρρευση των κρατικών δομών. Μια ομάδα επίλεκτων πρακτόρων επιχειρεί να αποκαταστήσει την τάξη και να προστατεύσει τους πολίτες από τις νέες παρατάξεις που δημιουργούνται. Μια συναρπαστική PVE campaign σας περιμένει, δίχως αυτό να σημαίνει πως απουσιάζουν και οι PVP πινελιές μέσω του Domination Conflict mode αλλά και της Dark Zone, της PvPvE εμπειρίας ανοιχτού κόσμου που μοιάζει αρκετά με την αντίστοιχη που γνωρίσαμε στους προκατόχους του. Ατελείωτο looting, crafting, modding και upgrading εξοπλισμού σε συνδυασμό με τη δυνατότητα να παραμετροποιήσετε αρκετές πτυχές του ήρωά σας συνθέτουν ένα ενδιαφέρον μείγμα που κραυγάζει… εθισμό!

Μπορεί ο χειρισμός με τη βοήθεια της οθόνης αφής να είναι αρκετά μελετημένος και να παρέχει και κάποιες εναλλακτικές ώστε να καταλήξετε σε μια εμπειρία μάχης που να είναι πραγματικά διασκεδαστική, μα το «The Division Resurgence» θα σας θέσει αντιμέτωπους με το εξής αναπόδραστο ερώτημα: «Μήπως έφτασε η στιγμή να αγοράσω ένα gamepad για το κινητό μου;».  Όσο η ποιότητα των παιχνιδιών των smartphone εξελίσσεται, τόσο πιο επιτακτική είναι η ανάγκη να καταργηθεί το μόνο εμπόδιο που χωρίζει τον παίκτη ενός mobile game από μια εμπειρία εφάμιλλη παιχνιδομηχανής, το χειριστήριο…