Πάνω από 180 εκθέτες από 36 χώρες, 296 Έλληνες και 43 ξένοι ομιλητές, σημαντικοί επισκέπτες, εταιρείες τεχνολογίας με ισχυρό αποτύπωμα, επίτευξη σημαντικών εμπορικών συμφωνιών, ανάδειξη νέων τάσεων και ενισχυμένος διεθνής χαρακτήρας ήταν τα χαρακτηριστικά της BEYOND 2023, που επιβεβαίωσαν ότι η διοργάνωση έχει καθιερωθεί ως μια ισχυρή Έκθεση/Forum – πόλος ανάπτυξης τεχνολογίας.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της BEYOND συναντήθηκαν πάνω από 100 δυναμικές ελληνικές και διεθνείς startups, τουλάχιστον 450 επενδυτικοί άγγελοι, 16 υπουργοί από βαλκανικές χώρες , καθώς και Πανεπιστήμια, Ερευνητικά Κέντρα και Ιδρύματα Καινοτομίας.   

H φετινή διοργάνωση εγκαινιάστηκε με την παρουσία του τότε υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος χαρακτήρισε τη BEYOND ως ένα μεγάλο γεγονός που καθιστά τη Θεσσαλονίκη επίκεντρο της τεχνολογίας και έκθεση για το μέλλον. Στην τελετή εγκαινίων παρευρέθησαν και ο τότε αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, κ. Στέλιος Πέτσας και ο τότε υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας – Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης. 

Στις φετινές θεματικές των συζητήσεων και των στρογγυλών τραπεζιών τέθηκαν, μεταξύ άλλων, ζητήματα  για την ανάπτυξη του virtual assistance στον τραπεζικό τομέα και πώς το Fin AI μπορεί να φέρει υπεραξίες στις εταιρείες, για την ενσωμάτωση της καινοτομίας στο επιχειρείν, συζητήθηκαν έξυπνες λύσεις για την ηλεκτροκίνηση και τη διαχείριση απορριμμάτων, αλλά και το πώς ο ψηφιακός μετασχηματισμός συντελεί στη δόμηση των λεγόμενων «έξυπνων πόλεων». Επίσης, τέθηκε το θέμα των ήπιων και των κάθετων δεξιοτήτων και η ανάγκη καλλιέργειας κουλτούρας «μέντορα» στις επιχειρήσεις. 

Επιβεβαιώνοντας την εξωστρέφειά της, η  BEYOND φιλοξένησε τo South-East Europe BEYOND Leadership Dialogue με συμμετοχή 30 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών από 10 χώρες, μεταξύ των οποίων ο Mladen Ivanic, πρώην πρόεδρος της Βοσνίας- Ερζεγοβίνης, η Arbërie Nagavci, υπουργός Παιδείας, Επιστημών, Τεχνολογίας και Καινοτομίας του Κοσόβου και η Romina Kuko, υφυπουργός Εσωτερικών της Αλβανίας. Επίσης, διοργανώθηκε το ετήσιο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικών Αγγέλων (EBAN) σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Επενδύσεων και Εξωτερικού Εμπορίου Enterprise Greece και το HeBAN. 

Παράλληλα, πραγματοποιήθηκαν το 10ο Technology Forum, workshops από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), ημερίδα από την Ένωση Γενικών Γραμματέων Δήμων Ελλάδος «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ», η εκδήλωση από το ευρωπαϊκό δίκτυο Creative Business Network, όπως και πολλά άλλα πάνελ με θέματα γύρω από τη ρομποτική, τη νεανική  και τη γυναικεία επιχειρηματικότητα.

Σημαντική θέση είχαν η αγροδιατροφή και η ευφυής γεωργία που αναδείχθηκαν από εκδηλώσεις και συζητήσεις του Open Day Greece του EIT Food (European Institute of Innovation and Technology). 

Για την ειδησεογραφική κάλυψη όλης της διοργάνωσης υπήρξε συνεργασία με το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και την Alter Ego Media, ενώ λειτούργησε για πρώτη φορά το Beyond TV σε συνεργασία με τη LIVEMEDIA, καθώς και το Open Innovation Challenge σε συνεργασία με το ΣΕΚΕΕ.

Εκθέτες, επισκέπτες και ομιλητές ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Μάιο του 2024, στην τέταρτη διοργάνωση.

Χρυσοί Χορηγοί της διοργάνωσης ήταν η Mytilineos Energy & Metals και η Intracom Telecom. Χορηγός ήταν η InfοQuest Technologies σε συνεργασία με τη Cisco Partner, ενώ υποστηρικτές ήταν οι ΣΕΠΕ, ΣΕΠΒΕ, ΣΕΚΕΕ, ΗΕΤΙΑ, η Περιφέρεια Αττικής, η Samsung, η Dell Technologies, η Infoteam Software, η Advanced Integrated Communication Ltd και η Diversity Charter.

Η BEYOND διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-HELEXPO, την Be-Best και τους Industry Disruptors Game Changers (IDGC) και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, του υπουργείου Εσωτερικών (Μακεδονίας – Θράκης), του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, του Υπουργείου τουρισμού και της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ». Συνδιοργανωτές είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) και ο Δήμος Θεσσαλονίκης.