Η Canon παρουσιάζει το PRISMAelevate XL, μια επέκταση του πανίσχυρου PRISMA XL Suite και μια εύχρηστη εφαρμογή λογισμικού η οποία δίνει τη δυνατότητα στους γραφίστες και στους παρόχους υπηρεσιών εκτύπωσης (PSP) γραφικών μεγάλου μεγέθους να δημιουργούν εκτυπωμένες ανάγλυφες εκτυπώσεις εξαιρετικής ποιότητας σε εκτυπωτές Arizona.

Επιτρέπει στους χρήστες να διευρύνουν την ποικιλία των προϊόντων που προσφέρουν, με εκτυπωμένα ανάγλυφα εφέ και ανυψωμένα γράμματα, ενώ εισάγει βελτιώσεις στην παραγωγικότητα, την ευελιξία, το ύψος εκτύπωσης, το εύρος των υλικών και τη χρηστικότητα.

Το PRISMAelevate XL διαδέχεται το Arizona Touchstone και προσφέρει διπλάσια ανύψωση σε έως και 20% υψηλότερες ταχύτητες για τη δημιουργία ανάγλυφων εκτυπώσεων στις κορυφαίες σειρές επίπεδων εκτυπωτών Arizona 1300 και 2300. Το PRISMAelevate XL είναι το νεότερο μέλος του επιτυχημένου PRISMA XL Suite, δίνοντας τη δυνατότητα στους πελάτες να σχεδιάζουν δημιουργικές εφαρμογές υψηλής αξίας με ανάγλυφα εφέ, μιμούμενοι ανάγλυφες επιφάνειες και δημιουργώντας ανάγλυφα σχέδια, μεταλλικές λεπτομέρειες και ανυψωμένα γράμματα έως και 2mm. Επεκτείνει το φάσμα των δημιουργικών και λειτουργικών εφαρμογών που μπορούν να παράγουν οι χρήστες –όπως υλικά σήμανσης με υψηλή αξία, υλικά εσωτερικής και εξωτερικής διακόσμησης, βραβεία, αντίγραφα καλλιτεχνικών έργων και πρωτότυπα υλικών συσκευασίας – για αναπτυσσόμενους τομείς όπως οι κλάδοι της διακόσμησης, της συσκευασίας και της λιανικής διάθεσης. Παρέχει επίσης καινοτόμες επιλογές εκτύπωσης, με δυνατότητα παραγωγής υλικών σήμανσης, όπως braille, για άτομα με προβλήματα όρασης.

Η κατοχυρωμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία Advanced Layer Printing System (ALPS) στο PRISMAelevate XL, σε συνδυασμό με τους εκτυπωτές επίπεδης επιφάνειας Arizona για μεσαίους όγκους παραγωγής, καθιστά εφικτή την εκτύπωση στρωμάτων μελανιού με έξυπνο τρόπο για τη δημιουργία έγχρωμων υλικών απαράμιλλης ποιότητας με υψηλή ανάλυση, προσθέτοντας εντυπωσιακά ή λειτουργικά ανάγλυφα στοιχεία στις εκτυπώσεις. Προσφέρει επίσης ένα εύκολο στη χρήση πρόσθετο (plugin) για το Adobe Photoshop και το Illustrator, το οποίο δεν απαιτεί πρόσθετη εκπαίδευση για τη χρήση του και επιτρέπει εξαιρετικά ακριβή, τρισδιάστατο σχεδιασμό έργων με ανάγλυφα στοιχεία.

Χάρη στους αυτοματισμούς και στη λειτουργία προεπισκόπησης για την παραγωγή σωστών εκτυπώσεων από την πρώτη φορά, το PRISMAelevate XL συμβάλλει στη μείωση της σπατάλης, καθώς δεν υπάρχει ανάγκη για δοκιμαστικές εκτυπώσεις. Τα μελάνια της Canon στερεοποιούνται με ακτινοβολία UV και συμμορφώνονται με υψηλά και αυστηρά περιβαλλοντικά πρότυπα· έχουν λάβει το πιστοποιητικό UL GREENGUARD Gold, που σημαίνει ότι είναι ασφαλή για χρήση σε ευαίσθητα περιβάλλοντα, όπως νοσοκομεία, σχολεία, καταστήματα και άλλους δημόσιους χώρους.

Ο Andrea Haklander, Braille and Relief Manager, στην Christian Library for the Blind and Visually Impaired (CBB), μία από τις μεγαλύτερες υπηρεσίες εκτύπωσης braille στην Ευρώπη, εξήγησε πώς η τεχνολογία ανάγλυφης εκτύπωσης της Canon και το Arizona Touchstone (πλέον PRISMAelevate XL) υποστήριξαν τις δραστηριότητές τους και τους επέτρεψαν να προσφέρουν ένα ολοκληρωμένο πακέτο: «Μπορούμε τώρα να προσφέρουμε στους πελάτες εκτύπωση braille, εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους, ήχο, ανάγλυφη εκτύπωση και ψηφιακό αναγνωστικό υλικό σε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, χάρη στο Arizona. Το 90% των προϊόντων μας που εκτυπώνονται στον Arizona είναι ανάγλυφες εκτυπώσεις και, στο παρελθόν, δεν ήταν εφικτός ο συνδυασμός ανάγλυφων στοιχείων με μεγάλη λεπτομέρεια και με πλήρες χρώμα, ούτε η ανάγλυφη εκτύπωση σε άλλα υλικά. Τώρα όλα αυτά είναι δυνατά. Η παραγωγή ανάγλυφων εκτυπώσεων απαιτεί τεχνογνωσία, αλλά το Touchstone διευκολύνει τη δημιουργία ενός καλού αρχείου, καθώς περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα ύψους που χρειάζεται ο εκτυπωτής για να δημιουργήσει την εκτύπωση επίπεδο προς επίπεδο (layer)· έτσι, μπορούμε να μειώσουμε το κόστος κατά 65%-80% σε σύγκριση με την προηγούμενη διαδικασία. Η ποιότητα παραγωγής των υλικών braille είναι πολύ καλύτερη από ό,τι μπορούν να προσφέρουν οι εναλλακτικές διαδικασίες.»

Ο Mathew Faulkner, EMEA Marketing & Innovation Director, Wide Format Printing Group, Canon Europe δήλωσε: «Με την προσθήκη του PRISMAelevate XL στο PRISMA XL Suite, προσφέρουμε στους πελάτες μια ολοκληρωμένη λύση για τη δημιουργία απτικών και εντυπωσιακών δημιουργικών εκτυπώσεων, οι οποίες είναι ιδιαίτερα σημαντικές για αγορές όπως η διακόσμηση, το λιανικό εμπόριο και η συσκευασία. Ιδανικό για τη δημιουργία πολυτελούς αίσθησης σε εφαρμογές υψηλών προδιαγραφών, όπως εκτυπώσεις καλλιτεχνικών έργων και διακόσμησης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, το PRISMAelevate XL μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία εκτυπώσεων που διευκολύνουν την προσβασιμότητα, όπως εφαρμογές braille για άτομα με προβλήματα όρασης. Τα απρόβλεπτα αποτελέσματα είναι παρελθόν, καθώς το PRISMAelevate XL προσφέρει μια λύση που μετατρέπει το δημιουργικό όραμα σε πραγματικότητα, αναλαμβάνοντας την πολυπλοκότητα της πολυεπίπεδης επεξεργασίας και της βελτιστοποίησης των αρχείων εκτύπωσης, ώστε οι χρήστες να μπορούν να επικεντρωθούν στη δημιουργία εντυπωσιακών ανάγλυφων εκτυπώσεων.»

Το PRISMA XL Suite αποτελεί μέρος του χαρτοφυλακίου λύσεων ροών εργασίας PRISMA της Canon και περιλαμβάνει το PRISMAguide XL, ένα εύχρηστο, καινοτόμο λογισμικό αυτοματισμού εργασιών, ιδανικό για τον χειρισμό πολύπλοκων εργασιών. Βοηθά τους πελάτες στη δημιουργία και προεπισκόπηση σχεδιάσεων χρησιμοποιώντας προκαθορισμένες «συνταγές» εργασίας για εκτυπωτές Colorado και Arizona, που υποστηρίζονται από ελεγκτές ΟΝΥΧ για εκτυπωτές Arizona και Caldera για εκτυπωτές Colorado. 

Το PRISMA XL Suite συνδυάζεται με το PRISMAservice – μια νέα, βασισμένη στο cloud πλατφόρμα υπηρεσιών, η οποία παρέχει ταχύτερη, αποδοτικότερη και πιο αποτελεσματική υποστήριξη των πελατών με εκτυπωτές Arizona. Με εικοσιτετράωρη πρόσβαση σε πληροφορίες συντήρησης, πίνακες εργαλείων και σχετικά δεδομένα υπηρεσιών για την πρόβλεψη, τον προγραμματισμό και την πραγματοποίηση σχετικών δραστηριοτήτων συντήρησης ώστε οι εκτυπωτές να παραμένουν συνεχώς σε λειτουργία. Το PRISMAservice διατίθεται δωρεάν στους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες τεχνικής υποστήριξης της Canon.

Το PRISMAelevate XL θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία και παράδοση από τον Ιούλιο του 2023, μέσω διαπιστευμένων συνεργατών της Canon.