Η Acer ανακοίνωσε σήμερα το ανανεωμένο Swift Edge 16 (SFE16-43) laptop, σχεδιασμένο για δυναμικούς επαγγελματίες που απαιτούν υψηλή υπολογιστική ικανότητα, παραγωγικότητα και φορητότητα από το hardware τους. Ο ελαφρύς φορητός υπολογιστής φέρει επεξεργαστή AMD Ryzen 7040 Series[1] και AMD Radeon 780M για απόδοση και γραφικά επόμενης γενιάς, ενώ διαθέτει AMD Ryzen™ AI σε συγκεκριμένα μοντέλα με επιλεγμένους επεξεργαστές, επιτρέποντας στη συσκευή να συμβαδίζει με τις σημερινές απαιτήσεις AI.

Το Swift Edge 16 έχει μια εκπληκτική 3,2K οθόνη OLED 16 ιντσών με αναβαθμισμένο ρυθμό ανανέωσης 120 Hz και υποστήριξη για 100% του DCI-P3 για να παρέχει ολοζώντανα χρώματα και εικόνες. Το Windows 11 laptop διαθέτει επίσης συμβατότητα Wi-Fi 7[1], Microsoft Pluton και μια σειρά από λειτουργίες smart, ώστε οι χρήστες να μπορούν να παραμένουν συνδεδεμένοι σε γρήγορες ασύρματες συνδέσεις και να έχουν ασφαλή ιδιωτικά δεδομένα. 

Εντυπωσιακή σχεδίαση και οθόνη

Το HYPERLINK “https://www.acer.com/swift-edge”Acer Swift Edge 16 διαθέτει μοναδική σχεδίαση και δυνατότητες έγχρωμης οθόνης που εντυπωσιάζουν. Το εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ σασί του από κράμα μαγνησίου έχει μέγεθος μόλις 12,95 mm και ζυγίζει μόνο 1,23 kg. Οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν κινηματογραφική προβολή στο 3,2K πάνελ OLED 16 ιντσών (3200 x 2000) με ρυθμό ανανέωσης 120 Hz, κάλυψη 100% της χρωματικής γκάμας DCI-P3 και χρόνο απόκρισης 0,2 ms. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αναλογία αντίθεσης 1.000.000:1, τη μέγιστη φωτεινότητα 500 nits και την πιστοποίηση VESA DisplayHDR™ True Black 500, έχουν σαν αποτέλεσμα το OLED laptop να αποδίδει τα χρώματα ακριβείας και υψηλής αντίθεσης που σας αξίζουν. Η οθόνη με πιστοποίηση TÜV Rheinland Eyesafe® συμβάλλει επίσης στη μείωση της έκθεσης στο μπλε φως για μεγαλύτερη άνεση κατά τη διάρκεια παρατεταμένων περιόδων θέασης.

Βελτιστοποιημένη απόδοση και ασφάλεια με AI Power

Το Swift Edge 16 αξιοποιεί τον πιο πρόσφατο επεξεργαστή AMD Ryzen™ 7040 Series[1] για υψηλές ταχύτητες και απόδοση ενέργειας που βοηθά το laptop να λειτουργεί περισσότερο όταν είναι αποσυνδεδεμένος, ενώ παράλληλα διαθέτει AMD Radeon™ 780M για καθηλωτικά γραφικά. Με AMD Ryzen AI σε μοντέλα με επιλεγμένους επεξεργαστές, ο αποκλειστικός κινητήρας εισάγει νέες εμπειρίες AI, όπως βελτιώσεις ποιότητας βίντεο σε πραγματικό χρόνο για βιντεοκλήσεις. Χάρη στον ενσωματωμένο επεξεργαστή ασφαλείας Microsoft Pluton, που είναι ενεργοποιημένος από προεπιλογή, το Switch Edge 16 παρέχει πρόσθετη προστασία για άμυνα έναντι εξελιγμένων επιθέσεων, ενώ ο αναγνώστης δακτυλικών αποτυπωμάτων που υποστηρίζει το Windows Hello επιτρέπει τον βιομετρικό έλεγχο ταυτότητας στο Windows 11 PC.

Το AMD Ryzen-powered laptop διαθέτει επίσης 32 GB μνήμης RAM LPDDR5[1] και 2 TB χώρο αποθήκευσης PCIe Gen 4 SSD[1] για γρήγορη μεταφορά δεδομένων, χαμηλότερη καθυστέρηση και ταχύτερο χρόνο φόρτωσης, ενώ η βελτιωμένη τεχνολογία ψύξης TwinAir βοηθά στη διατήρηση της λειτουργίας της συσκευής σε πλήρη ταχύτητα.

Έξυπνες λειτουργίες και απρόσκοπτες συνδέσεις με Wi-Fi 7

Η πιο πρόσφατη έκδοση της σειράς Swift Edge διαθέτει υποστήριξη Wi-Fi 7[1] με βελτιωμένες ταχύτητες έως και 5,8 Gbps, χαμηλή καθυστέρηση κάτω των 2 ms και multi-link δυνατότητα για γρήγορες και αξιόπιστες ασύρματες συνδέσεις. Το Swift Edge 16 είναι επίσης εξοπλισμένο με μια σειρά έξυπνων λειτουργιών που συμβάλλουν στην ενίσχυση της συνολικής παραγωγικότητας και στην ευκολία χρήσης. Με την υποστήριξη Window Studio Effects, οι χρήστες μπορούν να εμφανίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κατά τη διάρκεια βιντεοδιασκέψεων στην web camera 1440p QHD με προηγμένο θάμπωμα φόντου. Η κάμερα web διαθέτει επίσης το Temporal Noise Reduction (TNR) της Acer και το Acer PurifiedVoice™ με μείωση θορύβου AI για να παρέχει μοναδικές εμπειρίες βιντεοκλήσεων. Περιλαμβάνει επίσης ένα πληκτρολόγιο πλήρους μεγέθους και μια σειρά από βασικές θύρες συνδεσιμότητας, δύο θύρες USB Type-A, δύο USB 4 Type-C PD 65 W με δυνατότητα γρήγορης φόρτισης και προβολής, HDMI 2.1 και Micro SD card reader.

Τιμές και διαθεσιμότητα

Το Swift Edge 16 (SFE16-43) θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη τον Ιούλιο, ξεκινώντας από 1.199 €.

Οι ακριβείς προδιαγραφές, οι τιμές και η διαθεσιμότητα διαφέρουν ανάλογα με την περιοχή. Για να μάθετε περισσότερα επισκεφθείτε το www.acer.com.