Η Logitech International παρουσίασε μία νέα υπηρεσία κρατήσεων χώρων γραφείου που προσφέρει μία καλύτερη εμπειρία hotdesking για τους εργαζόμενους και μια μεγαλύτερη ικανότητα διαχείρισης κοινόχρηστων θέσεων εργασίας μεταξύ πολλαπλών τοποθεσιών.

Η υπηρεσία αυτή ‘τρέχει’ στο Logi Dock Flex, ένα πλήρως εξοπλισμένο docking station, κατασκευασμένο για κοινόχρηστες θέσεις εργασίας σε ευέλικτα περιβάλλοντα εργασίας.

Η μετάβαση σε ένα υβριδικό μοντέλο εργασίας έδωσε στις εταιρίες την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν και να βελτιστοποιήσουν τους χώρους των γραφείων τους. Αλλά αυτή η υβριδική εξέλιξη εισήγαγε και τις προκλήσεις της παρακίνησης των εργαζομένων για την επιστροφή τους στο γραφείο και την ανάγκη για δεδομένα και πληροφορίες ώστε να γίνει πιο συνειδητή η διαμόρφωση του χώρου αλλά και η συνεχής επένδυση.

«Οι εταιρίες γνωρίζουν ότι θα πρέπει να ‘κερδίσουν’ τη μετάβαση των εργαζομένων, που εργάζονται υβριδικά, στο γραφείο. Η απάντηση δεν είναι να προσθέσουμε περισσότερα επιτραπέζια παιχνίδια ποδοσφαίρου αλλά το να προσφέρουμε ένα τρόπο στους εργαζόμενους να προγραμματίσουν τις μέρες τους στο γραφείο μαζί» ανέφερε ο Scott Wharton, Γενικός Διευθυντής της Logitech B2B. «Ακολουθήσαμε μία πολύπλευρη προσέγγιση για τον σχεδιασμό του Logi Dock Flex που όχι μόνο επιλύει ζητήματα κρατήσεων και διαχείρισης θέσεων εργασίας αλλά προωθεί και την κοινωνική συνεργασία και παρέχει στους υπεύθυνους πληροφορικής και του χώρου εργασίας τα απαραίτητα δεδομένα για το πως χρησιμοποιούνται η  τεχνολογία και οι χώροι». 

Έρευνα της McKinsey Social Capital* αναφέρει ότι οι εργαζόμενοι αισθάνονται λιγότερο συνδεδεμένοι με τους συναδέλφους τους στο δίκτυο των εταιριών τους. Μέσω  της υπηρεσίας κρατήσεων θέσεων εργασίας της Logitech οι εργαζόμενοι μπορούν να προγραμματίσουν τις μέρες τους στο γραφείο με τις ομάδες τους, να κάνουν κράτηση σε μία θέση εργασίας μέσω του Logi Tune και να ειδοποιήσουν τους συναδέλφους τους μέσω του app. Φθάνοντας στον χώρο εργασίας τους, συνδέονται απλά με το Logi Dock Flex μέσω ενός καλωδίου USB και μπορούν να αρχίσουν άμεσα την εργασία τους.

Με μια οθόνη 8 ιντσών, τρεις θύρες USB στην εμπρός όψη και επιπλέον τρεις στην πίσω όψη, το Logi Dock Flex υποστηρίζει dual display, σύνδεση με δίκτυο και ισχύ έως 100 watt, επιτρέποντας τόσο τις ασφαλείς συνδέσεις συσκευών του γραφείου, όπως και το να φέρουν οι εργαζόμενοι την δικιά τους συσκευή. Οι εργαζόμενοι μπορούν να  προσωποποιήσουν με την δική  τους φωτογραφία φόντου και το προσωπικό τους μήνυμα όταν λείπουν και να συμμετέχουν στις συναντήσεις με μία κίνηση μέσω εφαρμογών ημερολογίου με το app της  Logi Tune. Για την περίπτωση μιας ad hoc κράτησης το διαδραστικό panel σηματοδοτεί εάν η θέση εργασίας είναι διαθέσιμη ή όχι.

Οι υπεύθυνοι πληροφορικής μπορούν να εγκαταστήσουν γρήγορα και να αναπτύξουν κλιμακωτά το Logi Dock Flex με ασφαλή διαχείριση καλωδίων για χώρους γραφείων χωρίς ακαταστασία. Μέσω του Logitech Sync, οι υπεύθυνοι πληροφορικής έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν και να διαχειρίζονται το Logi Dock Flex από απόσταση  για να προσαρμόσουν τις ρυθμίσεις κρατήσεων, να διαχειριστούν τον εξοπλισμό και να το προσωποποιήσουν σε συνάρτηση με τις υβριδικές πολιτικές της επιχείρησης. 

Η δυνατότητα πολλαπλών εφαρμογών του Logi Dock Flex επιτρέπει στους υπεύθυνους πληροφορικής να επιλέξουν ανάμεσα από τις εφαρμογές Microsoft Teams, Zoom Workspace Reservation, ή την υπηρεσία κράτησής της ίδιας της Logitech, με την δυνατότητα πρόσθετης επιλογής για μελλοντικές πλατφόρμες κρατήσεων. H διαχείριση της υπηρεσίας κρατήσεων θέσεων εργασίας της Logitech γίνεται μέσω του Logitech Sync και μπορεί να λειτουργήσει είτε με το Logitech Sync είτε με τη χρήση κώδικα QR για αυτόνομη λειτουργία χωρίς την υποχρέωση αγοράς εξοπλισμού Logitech.

Για τους υπεύθυνους διαχείρισης των εγκαταστάσεων, οι πληροφορίες σε πραγματικό χρόνο και τα αναλυτικά στοιχεία για την χρήση των χώρων εργασίας, τους βοηθούν να κατανοήσουν πως και αν αποδίδουν οι πολιτικές του ‘ευέλικτου γραφείου’ και της ‘επιστροφής στο γραφείο’. Τα δεδομένα διαχείρισης του χώρου εργασίας που συγκεντρώνουν, όπως η χρήση των θέσεων εργασίας,  τα μέγιστα ποσοστά πληρότητας και οι συμπεριφορές των χρηστών δεν αφήνουν σε αυτούς περιθώρια για εικασίες σχετικά με τη χρήση και τον σχεδιασμό των χώρων.

Η προσέγγιση για την Αειφορία

Η Logitech έχει δεσμευτεί να δημιουργήσει έναν κόσμο πιο δίκαιο και θετικό για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, εργαζόμενη ενεργά για να μειώσει το αποτύπωμα του άνθρακα. Για αυτόν τον λόγο, το Logi Dock Flex θα κατασκευάζεται μερικώς από χαμηλότερης επίδρασης ανακυκλωμένα πλαστικά μέρη που προέρχονται από ανακυκλωμένες παλιές συσκευές και χαμηλών εκπομπών άνθρακα αλουμίνιο, όταν αυτό είναι δυνατό, και θα μεταφέρεται σε συσκευασίες υπεύθυνης προέλευσης.

Τιμολόγηση και Διαθεσιμότητα 

Το Logi Dock Flex, θα προσφέρεται σε υπόλευκη απόχρωση, θα είναι διαθέσιμο παγκοσμίως από το φθινόπωρο του 2023 μέσω των εξουσιοδοτημένων αντιπροσώπων πωλήσεων και μέσω του logitech.com στην προτεινόμενη τιμή των €849. Η υπηρεσία κράτησης θέσεων εργασίας της Logitech είναι διαθέσιμη δωρεάν και μπορεί να αποκτηθεί από σήμερα μέσω του Synk Management Portal. Οι premium λειτουργίες όπως οι πληροφορίες χρήσης, οι ειδοποιήσεις και οι χάρτες κατόψεων είναι δωρεάν κατά την περίοδο της δημόσιας έκδοσης beta έως τον Ιούλιο του 2024.