Η Canon παρουσιάζει δύο νέα μοντέλα στη σειρά επίπεδων εκτυπωτών Arizona 1300, τα GTF και XTF, με τη βραβευμένη τεχνολογία FLOW – ένα καινοτόμο σύστημα υποπίεσης χωρίς ζώνες που διευκολύνει τον χειρισμό των υλικών προς εκτύπωση.

Επεκτείνοντας την ευρεία οικογένεια εκτυπωτών επίπεδης επιφάνειας Arizona, η σειρά Arizona 1300 με τεχνολογία FLOW απευθύνεται στο αναπτυσσόμενο τμήμα μεσαίου όγκου παραγωγής της αγοράς, επιτρέποντας στους τυπογράφους που παράγουν εκτυπώσεις μεγάλου μεγέθους και σε άλλους παρόχους υπηρεσιών εκτύπωσης (PSP) να προσφέρουν στους πελάτες τους ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών για σημεία λιανικής διάθεσης, σήμανση, εσωτερική διακόσμηση, συσκευασία και βιομηχανικές εφαρμογές. Σχεδιασμένοι με γνώμονα την παραγωγικότητα, οι νέοι εκτυπωτές παρέχουν ευέλικτη και εξαιρετικά αποδοτική εκτύπωση ακριβείας σε πολλαπλές επιφάνειες και σε διπλή όψη. 

Με μεταβλητές ταχύτητες εκτύπωσης που φτάνουν τα 52,8 m²/ώρα, η σειρά Arizona 1300 με τεχνολογία FLOW επιτρέπει στους χρήστες να παράγουν εξαιρετικά καθαρές εκτυπώσεις υψηλής αξίας. Οι πελάτες θα επωφεληθούν από τις εντυπωσιακές εκτυπώσεις σε άκαμπτα ή εύκαμπτα υλικά οποιουδήποτε μεγέθους έως 1,25 x 2,5 μέτρα με το μοντέλο Arizona GTF ή 2,5 x 3,08 μέτρα με το μοντέλο Arizona XTF. Χάρη στην τεχνολογία FLOW, η αλλαγή υλικού και μεγέθους επιφάνειας είναι πολύ πιο γρήγορη, καθιστώντας τα συστήματα ιδανικά για την εκτύπωση πολλών εργασιών μικρού τιράζ μέσα στην ημέρα και επιτρέποντας στους χρήστες να παράγουν εκτυπώσεις εμπορικής ποιότητας με υψηλότερα επίπεδα παραγωγικότητας. Δεδομένου ότι δεν υπάρχουν ζώνες υποπίεσης, απαιτείται πολύ λιγότερο μασκάρισμα, μειώνοντας την προσπάθεια, τον χρόνο και το κόστος. 

Βελτιώσεις αυτοματισμού για βιομηχανική παραγωγικότητα

Η σειρά Arizona έχει σχεδιαστεί με στόχο τις χαμηλές απαιτήσεις συντήρησης, με βελτιώσεις αυτοματισμού που παρέχουν στους χρήστες δυνατότητες υποστήριξης βιομηχανικών προτύπων παραγωγικότητας και με χαρακτηριστικά που βελτιώνουν τον χρόνο συνεχούς λειτουργίας, γεγονός απαραίτητο για τις σημερινές επιχειρήσεις παραγωγής εκτυπώσεων. Στα παραπάνω περιλαμβάνεται ένα ανανεωμένο, αυτόματο σύστημα συντήρησης κεφαλής εκτύπωσης που αποκαθιστά επιλεκτικά τη λειτουργία των ακροφυσίων σε δευτερόλεπτα και ένα ανανεωμένο περιβάλλον με προηγμένους μηχανισμούς διάταξης εκτυπώσεων (Advanced Image Layout Controls). Οι νέες δυνατότητες εφαρμογής ρυθμίσεων προεκτύπωσης έως την τελευταία στιγμή περιλαμβάνουν λειτουργία κοπής, ευελιξία χρήσης πολλαπλών σημείων αναφοράς και οπτικοποίηση και τροποποίηση της ακολουθίας των στρωμάτων(layers) εκτύπωσης. Αυτοί οι μηχανισμοί επιτρέπουν επίσης στους χειριστές να επιλέγουν υπόστρωμα (layers) την τελευταία στιγμή, ανάλογα με τη διαθεσιμότητα των υλικών, συμβάλλοντας στην αξιοποίηση των υπολειπόμενων υλικών και στη μείωση της σπατάλης, ενώ παράλληλα παρέχουν περισσότερη ευελιξία, εξοικονόμηση χρόνου και οικονομική αποδοτικότητα. Η σειρά Arizona 1300 με τεχνολογία FLOW περιλαμβάνει επίσης μια εφαρμογή διασύνδεσης δεδομένων καταγραφής (API), παρέχοντας πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την κατανάλωση μελανιού και τον χρόνο παραγωγής για περαιτέρω επεξεργασία σε πακέτα λογιστικής, για παράδειγμα.

Εξαιρετική ποιότητα εκτύπωσης σε πληθώρα άκαμπτων και εύκαμπτων υλικών

Στη σειρά Arizona 1300 με τεχνολογία FLOW έχουν προστεθεί νέες ρυθμίσεις εκτύπωσης. Αυτές περιλαμβάνουν τις «Quality-Smooth», «Production-Plus» και «Quality-Plus» (διαθέσιμη για διαμορφώσεις 8 καναλιών), οι οποίες παρέχουν εξαιρετική ποιότητα σε κάθε εκτύπωση. Οι πρόσθετες ρυθμίσεις «Plus» επιτρέπουν επίσης στους χρήστες να επιτύχουν ευρύτερη γκάμα χρωμάτων για τη δημιουργία εντυπωσιακών αντικειμένων με ανοικτό κυανό, ανοικτό ματζέντα και λευκό μελάνι στις καταστάσεις εκτύπωσης υψηλότερης ποιότητας, για παραγωγές φωτογραφιών και καλλιτεχνικών έργων εξαιρετικής ποιότητας.

Τα νέα μοντέλα Arizona 1300 GTF και XTF διατηρούν τη βραβευμένη τεχνολογία εκτύπωσης VariaDot τρίτης γενιάς, η οποία παρέχει φωτορεαλιστική αναπαραγωγή εικόνων και ακόμη πιο προηγμένη χρήση σταγόνων μελανιού διαφορετικών μεγεθών για τα διάφορα χρώματα, εξασφαλίζοντας ευρύτατες επιλογές συνδυασμών ποιότητας και ταχύτητας. Οι πάροχοι εκτυπώσεων μπορούν τώρα να προσφέρουν εφαρμογές υψηλής ποιότητας σε μια σειρά άκαμπτων και εύκαμπτων υλικών –καθώς και σε υποστρώματα ακανόνιστου σχήματος– πιο εύκολα και πιο παραγωγικά.

Σχεδίαση σύμφωνα με τα πρότυπα αειφορίας

Ολόκληρος ο κύκλος ζωής των επίπεδων εκτυπωτών Arizona, από το σχεδιασμό και την κατασκευή έως τη χρήση, την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση, έχει αναπτυχθεί με γνώμονα τη βιωσιμότητα. Τα συστήματα ανεμιστήρων για την τεχνολογία FLOW και τα LED για τη στερεοποίηση των μελανιών είναι ενεργειακά αποδοτικά, ενώ το σύστημα έχει σχεδιαστεί ώστε να επισκευάζεται και να αποσυναρμολογείται με ευκολία, επιτρέποντας την επαναχρησιμοποίηση και την ανακύκλωση των πρώτων υλών και υποστηρίζοντας τη μετάβαση σε μια κυκλική οικονομία. Επιπλέον, χρησιμοποιείται 100% ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια για την παραγωγή των συστημάτων στο εργοστάσιο στη Γερμανία, ενώ η τεχνολογία VariaDot μειώνει την κατανάλωση μελανιού. Τα μελάνια έχουν πιστοποίηση GREENGUARD Gold και είναι ασφαλέστερα για χρήση σε δημόσια περιβάλλοντα και απαλλαγμένα από επικίνδυνους αέριους ρύπους (Hazardous Air Pollutant, HAP) και πτητικά οργανικά συστατικά (Volatile Organic Components, VOC).

Ο Mathew Faulkner, EMEA Director, Marketing and Innovation, Wide Format Printing Group, Canon Europe δήλωσε: «Δεδομένου ότι παρουσιάσαμε τον πρώτο εκτυπωτή επίπεδης επιφάνειας Arizona πριν από 17 χρόνια, στηριζόμαστε σε σταθερά θεμέλια με την παγκοσμίως κορυφαία τεχνολογία μας για εκτύπωση σε επίπεδες επιφάνειες ώστε να υποστηρίξουμε το αναπτυσσόμενο τμήμα μεσαίου όγκου παραγωγής της αγοράς και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις των αγοραστών υπηρεσιών εκτύπωσης για ταχύτερη διεκπεραίωση. Και, σήμερα, επεκτείνουμε τη σειρά Arizona 1300 με την τεχνολογία FLOW. Με την προσθήκη της τεχνολογίας FLOW και τις βελτιώσεις στον τομέα του αυτοματισμού, αυτά τα νέα μοντέλα προσφέρουν τη δοκιμασμένη ποιότητα και ευελιξία των συστημάτων Arizona και, επιπλέον, κάνουν την παραγωγή ταχύτερη και ευκολότερη από ποτέ άλλοτε, ενισχύοντας την ανταγωνιστικότητα των πελατών μας.»

Σχολιάζοντας την εμπειρία του από τη χρήση της τεχνολογίας FLOW με το Arizona 2380 XTF, ο Jens Filipsson, ιδιοκτήτης της Wiking Reklam στη Σουηδία, εξηγεί: «Η εγκατάσταση του Arizona 2380 μάς επέτρεψε να αυξήσουμε την παραγωγικότητά μας έως και κατά 30%, επειδή, με την τεχνολογία FLOW, δεν χρειάζεται πλέον να βασιζόμαστε σε χειροκίνητες παρεμβάσεις για το μασκάρισμα του τραπεζιού. Το λογισμικό πραγματικά απλοποιεί τα πάντα. Αυτή η αύξηση της αποδοτικότητας μάς επιτρέπει να παραδίδουμε τα προϊόντα εγκαίρως, κάθε φορά. Η υψηλή ποιότητα εκτύπωσης του Arizona 2380 ταιριάζει απόλυτα με τα πρότυπα που έχουμε θέσει για τις εργασίες μας. Η τεχνολογία μάς δίνει επίσης μεγάλη ευελιξία· αν δεν είχαμε αυτή τη λύση, δεν θα μπορούσαμε να παραμείνουμε ανταγωνιστικοί. Είμαστε πραγματικά ευχαριστημένοι με την πρόσφατη επένδυσή μας και ανυπομονούμε να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια συνεργασία μας με την Canon.»

Ανάγλυφη εκτύπωση έως 2mm

Για τη σειρά Arizona 1300 με τεχνολογία FLOW διατίθεται επίσης το νέο λογισμικό PRISMAelevate XL, το οποίο δίνει στους πελάτες τη δυνατότητα να σχεδιάζουν δημιουργικές εφαρμογές υψηλής αξίας με τρισδιάστατα στοιχεία, δημιουργώντας επιφάνειες με υφές, ανάγλυφα σχέδια, μεταλλικές λεπτομέρειες και ανυψωμένα γράμματα έως και 2mm. Το PRISMAelevate επεκτείνει την πανίσχυρη λύση PRISMA XL Suite και διαδέχεται το λογισμικό Arizona Touchstone, παρέχοντας διπλάσια ανύψωση σε έως και 20% υψηλότερες ταχύτητες στις κορυφαίες σειρές επίπεδων εκτυπωτών Arizona 1300 και 2300. 

Η σειρά Arizona 1300 με τεχνολογία FLOW είναι διαθέσιμη άμεσα μέσω διαπιστευμένων συνεργατών της Canon, ενώ το PRISMAelevate XL θα είναι διαθέσιμο για παραγγελία και παράδοση από τον Ιούλιο του 2023.