Η Epson ανακοίνωσε ότι έξι μοντέλα εκτυπωτών και βιντεοπροβολέων της έλαβαν iF Design Award 2023, από τα πιο διάσημα βραβεία σχεδιασμού στον κόσμο.

Ο διαγωνισμός iF Design Award, διοργανώνεται από την iF International Forum Design GmbH στο Ανόβερο και επικεντρώνεται σε καινοτόμα βιομηχανικά σχέδια προϊόντων από το 1954. Πλέον αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως μία από τις πιο σημαντικές διοργανώσεις βραβείων σχεδιασμού. Η βράβευση αυτή τιμά μόνο εκείνα τα σχέδια που έχουν υπερβεί ορισμένα κριτήρια επιλογής. Τα κριτήρια ποικίλλουν από την εξέταση της πρακτικότητας και της κατασκευής έως την καινοτομία, τη βιωσιμότητα, τη λειτουργικότητα, τη χρηστικότητα, την ασφάλεια, την αισθητική και τον καθολικό σχεδιασμό. Φέτος, υπήρξαν περίπου 11.000 συμμετοχές από 56 χώρες και περιοχές. Η αξιολόγηση έγινε από επιτροπή 133 ειδικών.

Προϊόντα που έλαβαν βραβείο

Σειρά compact εκτυπωτών παραγωγής φωτογραφιών SL-D500

Ο σχεδιασμός αυτών των compact, μικρού βάρους εκτυπωτών παραγωγής φωτογραφιών παρέχει ευελιξία εγκατάστασης σε καταστήματα όπου ο χώρος είναι περιορισμένος. Μέχρι και τρεις μονάδες μπορούν να στοιβάζονται η μία πάνω στην άλλη. Παράλληλα, η λειτουργία εμπρόσθιας πρόσβασης σημαίνει ότι μπορείτε να τους εγκαταστήσετε ακόμη και σε στενά ράφια και πάγκους. Οι περιβαλλοντικές επιπτώσεις ελαχιστοποιούνται με τη χρήση ενός περιβλήματος που περιέχει ανακυκλωμένη ρητίνη και φιάλες μελανιού αντί για φυσίγγια μελανιού, με αποτέλεσμα λιγότερη συσκευασία και άλλα απορρίμματα.

Σειρά SureColor SC-T7700 & σειρά SC-P8500 

Αυτοί οι εκτυπωτές μεγάλου μεγέθους έχουν σχεδιαστεί για εφαρμογές CAD, φωτογραφιών και POP. Με βάθος 500 mm, οι μονάδες αυτές μπορούν να εγκατασταθούν ακόμη και σε στενούς χώρους στα πίσω σημεία των καταστημάτων. Τα πάντα, από τη τοποθέτηση χαρτιού σε ρολό έως τις εργασίες εκτύπωσης, μπορούν να γίνουν από τον μπροστινό πάνελ, ενώ το πίσω και τα πλευρικά πάνελ είναι επίπεδα για να επιτρέπουν την εγκατάσταση σε στενά σημεία. Η επάνω επιφάνεια είναι επίσης επίπεδη, ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πάγκος εργασίας ή γραφείο Η/Υ, αξιοποιώντας τον χώρο με μέγιστη αποδοτικότητα.

TM-P20II & TM-P80II φορητοί εκτυπωτές αποδείξεων

Αυτοί οι φορητοί εκτυπωτές αποδείξεων είναι ιδανικοί για εφαρμογές λιανικής πώλησης, φιλοξενίας, παράδοσης δεμάτων και meter-reading. Η λιτή, κομψή εμφάνισή τους ανταποκρίνεται στις ανάγκες των πελατών για εκτυπωτές που μπορούν να φορεθούν άνετα στη ζώνη ή στον ώμο και που ταιριάζουν άψογα σε κάθε περιβάλλον. Επιπλέον, οι εκτυπωτές παρέχουν ισχυρή αντοχή σε χτυπήματα και προστασία από το νερό σύμφωνα με τα πρότυπα IP54.

TM-L100 compact εκτυπωτής ετικετών

Αυτός ο compact εκτυπωτής ετικετών είναι ιδανικός για τη διαχείριση παραγγελιών και την επισήμανση τροφίμων σε εστιατόρια και καταστήματα. Ο κομψός, λείος σχεδιασμός του τον καθιστά εύκολο στον καθαρισμό και ιδανικό για χρήση σε κάθε χώρο όπου γίνεται διακίνηση τροφίμων. Η ζήτηση για μεγαλύτερη ποικιλία μέσων έχει αυξηθεί μαζί με την εξάπλωση των υπηρεσιών παράδοσης τροφίμων. Αυτός ο εκτυπωτής υποστηρίζει ετικέτες χωρίς μεμβράνη με υψηλή αντοχή κόλλας, βελτιώνοντας τη χρηστικότητα και μειώνοντας παράλληλα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.

TM-m30III εκτυπωτής αποδείξεων POS

Αυτός ο εκτυπωτής αποδείξεων POS μπορεί να χρησιμοποιηθεί από ένα smartphone ή μια συσκευή tablet. Ο κομψός σχεδιασμός σε σχήμα κύβου ταιριάζει σε κάθε περιβάλλον, από κομψές μπουτίκ μέχρι καταστήματα ψιλικών. Αυτή η μονάδα υποστηρίζει πρακτικά την εξαγωγή χαρτιού τόσο από την μπροστινή όσο και από την επάνω πλευρά. Το λείο περίβλημα έχει λιγότερους αρμούς, σκαλοπάτια και ανομοιογενείς επιφάνειες. Αυτό όχι μόνο δίνει μια αίσθηση κομψότητας, αλλά είναι επίσης ευκολότερο να καθαριστεί. Το περίβλημα είναι αντιβακτηριδιακό, καθιστώντας το προϊόν ασφαλές για χρήση ακόμη και σε ταμεία self-checkout που χρησιμοποιούνται από πολλούς ανθρώπους.

Οικιακοί βιντεοπροβολείς EH-LS800W και EH-LS800B

Εξοπλισμένοι με φακό προβολής από εξαιρετικά μικρή απόσταση, αυτοί οι ultra short-throw βιντεοπροβολείς μπορούν να προβάλλουν εικόνα μεγέθους 80 ιντσών ακόμη και όταν εγκαθίστανται σε απόσταση μόλις 2,5 cm από έναν τοίχο. Οι προβαλλόμενες εικόνες μπορούν να ρυθμιστούν αυτόματα με μια εφαρμογή για smartphone και μια κάμερα, επιτρέποντας την απλή και ευέλικτη ρύθμιση. Αυτοί οι βιντεοπροβολείς σχεδιάστηκαν για να εναρμονίζονται με φυσικό τρόπο σε ένα σαλόνι. Το παχύ επάνω πάνελ, οι κάθετες ανάγλυφες γραμμές και τα μεταλλικά πόδια προσδίδουν στα προϊόντα μια εμφάνιση που μοιάζει με έπιπλο. Το πλέγμα του ηχείου έχει πτυχώσεις που διατρέχουν στην ίδια γραμμή με τις ανάγλυφες γραμμές που υπάρχουν στο σώμα, για έναν σχεδιασμό που υπόσχεται τη διάδοση πλούσιου ήχου.