Η Βoston Consulting Group (BCG) κατέταξε την Xiaomi στην 29η θέση της λίστας 50 Most Innovative Companies of 2023 – δύο θέσεις υψηλότερα από πέρσι.

Η κατάταξη έρχεται ως αναγνώριση της προτεραιότητας που δίνει η Xiaomi στην καινοτομία, επενδύοντας πόρους και δημιουργικό ταλέντο για να μετατρέψει τις επενδύσεις της σε απτά αποτελέσματα. Ήδη το πρώτο τρίμηνο του 2023, η Xiaomi αύξησε τις δαπάνες για Έρευνα και Ανάπτυξη (R&D) κατά 17.7% σε σχέση με το 2022, φτάνοντας το 1 δισεκατομμύριο RMB4. Μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2023, το τμήμα R&D της Xiaomi απασχολούσε 16.500 εργαζομένους, ποσοστό που αντιστοιχεί σε πάνω από το 50% του προσωπικού της. Επίσης, χάρη στην συνεχή προσπάθεια του τμήματος R&D, μέχρι και τις 31 Μαρτίου 2023, καταχωρήθηκαν πάνω από 32.000 πατέντες στο όνομα της εταιρείας. Σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, η εταιρεία θα επενδύσει πάνω από RMB20 δισεκατομμύρια σε Έρευνα και Ανάπτυξη, εντός του 2023.

Η Xiaomi έχει υιοθετήσει και εντάξει στις δράσεις της τον τεχνολογικό μετασχηματισμό, συμπεριλαμβανομένης και της Τεχνητής Νοημοσύνης. Τον Απρίλιο ίδρυσε επισήμως την ομάδα AI Lab Foundation Model η οποία απασχολεί ήδη πάνω από 1.200 ειδικούς στον τομέα. Η Εταιρεία θα συνεχίσει να επεκτείνει τις υπηρεσίες της που χρησιμοποιούν την Τεχνητή Νοημοσύνη, να αναπτύσσει καινοτόμες τεχνολογίες και να επιδιώκει συνεργασίες με νέους εταίρους.

Η κατάταξη της BCG βασίζεται σε έρευνα που γίνεται σε πάνω από 1.000 στελέχη παγκοσμίως, τα οποία συμμετείχαν σε δημοσκόπηση, τον Δεκέμβριο του 2022 και τον Ιανουάριο του 2023. Η έρευνα εστιάζει στην επίδοση μιας επιχείρησης ως προς τέσσερις πυλώνες: global mindshare, industry peer view, industry disruption και value creation. 

  Η BCG δημοσιεύει την παγκόσμια λίστα καινοτομίας από το 2003. Μεταξύ των επιχειρήσεων που βρίσκονται στη λίστα για τη φετινή χρονιά είναι οι: Amazon, Alphabet, Microsoft, Siemens, Pfizer, SpaceX, Nike, IBM και άλλες.

  H Xiaomi θεωρεί πως το 2023 θα αποτελέσει κομβική χρονιά για την ανάπτυξή της. Η εταιρεία θα παραμείνει σταθερή στην πρόοδο της νέας στρατηγικής πορείας της, δίνοντας έμφαση στην υψηλή ποιότητα και τεχνολογική ανάπτυξη ώστε όλος ο κόσμος να μπορεί να απολαύσει μια καλύτερη ζωή χάρη στην καινοτόμα τεχνολογία.