Η Dyson, η παγκόσμια εταιρεία τεχνολογίας, ανακοίνωσε σήμερα μια σημαντική αλλαγή των διεθνών προηγμένων κατασκευαστικών δυνατοτήτων της και της παγκόσμιας παρουσίας της στην Έρευνα και την Ανάπτυξη, με ένα εργοστάσιο μπαταριών επόμενης γενιάς στη Σιγκαπούρη και νέες ερευνητικές εγκαταστάσεις σε Φιλιππίνες και Ηνωμένο Βασίλειο. Οι τρεις μεγάλες επενδύσεις αντικατοπτρίζουν τις φιλοδοξίες της Dyson διεθνώς, αξιοποιώντας τους πιο ταλαντούχους μηχανικούς παγκοσμίως.

Ο ιδρυτής Sir James Dyson, δήλωσε: “Το software, η συνδεσιμότητα, το AI και οι μπαταρίες νέας τεχνολογίας θα ενισχύσουν την επόμενη γενιά της Dyson. Ακριβώς όπως και οι μακροπρόθεσμες επενδύσεις μας στην πρωτοποριακή τεχνολογία ψηφιακών ηλεκτροκινητήρων, η τεχνολογία μπαταριών επόμενης γενιάς της Dyson θα οδηγήσει στην επανάσταση της απόδοσης και της βιωσιμότητας των προϊόντων της Dyson”.

Σιγκαπούρη

Η Σιγκαπούρη, όπου βρίσκεται η παγκόσμια έδρα της Dyson, έχει επιλεγεί ως έδρα για το πρώτο ιδιόκτητο εργοστάσιο μπαταριών νέας τεχνολογίας. Το κτίριο θα ολοκληρωθεί φέτος και θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία έως το 2025, παράγοντας μπαταρίες Dyson με αποκλειστική τεχνολογία για τα νεοαναπτυσσόμενα προϊόντα Dyson.

Πρόκειται για την πιο σημαντική επένδυση σε προηγμένη κατασκευή στην ιστορία της Dyson και έχει το μέγεθος 53 γηπέδων μπάσκετ. Το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της Dyson βρίσκεται στο Tuas, στα δυτικά της Σιγκαπούρης.

Η Dyson ξεκίνησε το δικό της πρόγραμμα μπαταριών σχεδόν πριν από μια δεκαετία, για να πρωτοπορήσει σε μικρότερες, ελαφρύτερες, πιο βιώσιμες και πιο ενεργειακά πυκνές μπαταρίες. Οι ερευνητικές ομάδες εργάζονται παγκοσμίως πάνω στην ιδιόκτητη μπαταρία νέας τεχνολογίας, η οποία χρησιμοποιεί νέα υλικά και διαδικασίες και συναρμολογείται σε ένα έξυπνο, ψηφιακό περιβάλλον.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Dyson, Roland Krueger, δήλωσε: “Επικεντρωνόμαστε στη ριζική ανάπτυξη νέων και καινοτόμων προϊόντων Dyson χρησιμοποιώντας τόσο την επιστήμη όσο και τις πρωτοποριακές τεχνολογίες. Η προηγμένη επέκταση της παραγωγής μας στη Σιγκαπούρη θα επιτρέψει στην Dyson να φέρει στην αγορά μια εντελώς νέα τεχνολογία μπαταριών. Οι εξειδικευμένοι μηχανικοί και επιστήμονες στη Σιγκαπούρης και η κυβέρνηση που υποστηρίζει και αγκαλιάζει την κατασκευή του Industry 4.0, την καθιστούν το ιδανικό μέρος για μια εταιρεία υψηλής τεχνολογίας όπως η Dyson”.

Φιλιππίνες

Το νέο Κέντρο Τεχνολογίας στις Φιλιππίνες, που αντικατοπτρίζει την επένδυση ύψους £166 εκατομμυρίων, θα καταλαμβάνει έκταση ίση με 92 γήπεδα μπάσκετ και θα συγκεντρώνει τις δυνατότητες έρευνας, ανάπτυξης και κατασκευής προϊόντων της Dyson κάτω από την ίδια στέγη.

Το νέο campus στο Sto. Tomas του Batangas, θεωρείται μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις και τα πιο προηγμένα κέντρα παραγωγής τεχνολογίας στη χώρα και υπογραμμίζει τη σημασία των Φιλιππίνων στις παγκόσμιες φιλοδοξίες της Dyson. Στο πλαίσιο της επένδυσης, η Dyson σκοπεύει να εντάξει, στο δυναμικό της, εντός του έτους, επιπλέον 400 μηχανικούς και περισσότερους από 50 πτυχιούχους μηχανικούς.

Μεταξύ άλλων, οι ομάδες της Έρευνας και Ανάπτυξης στις Φιλιππίνες θα επικεντρωθούν στο software, το AI, τη ρομποτική, την ρευστοδυναμική και το hardware. Αυτοί οι τομείς είναι καθοριστικοί για τα προϊόντα υψηλής απόδοσης της Dyson, από τις ρομποτικές τεχνολογίες έως τις τεχνολογίες βελτίωσης του αέρα, και τα προϊόντα ομορφιάς, όπως το σεσουάρ μαλλιών Dyson Supersonic, τα οποία ενισχύονται όλο και περισσότερο από το software, τους αισθητήρες και τη συνδεσιμότητα. Η εφαρμογή MyDyson παρέχει ήδη στους καταναλωτές live data σχετικά με την ποιότητα του αέρα και το περιβάλλον τους και μέσω αισθητήρων, ΑΙ και συνδεσιμότητας, οι μηχανικοί της Dyson μπορούν να προσθέσουν περαιτέρω λειτουργίες και να παρέχουν εξατομικευμένες συμβουλές και υποστήριξη.

Τα γραφεία, τα οποία πρόκειται να λειτουργήσουν το πρώτο εξάμηνο του 2024, θα ακολουθήσουν τα πρότυπα  των υπόλοιπων χώρων της Dyson παγκοσμίως, τα οποία δίνουν έμφαση στην ευημερία των ανθρώπων της εταιρείας. Η αρχιτεκτονική του campus θα δίνει προτεραιότητα στην ποιότητα του αέρα, το φυσικό φως και το πράσινο για την υποστήριξη της εργασίας και της έμπνευσης στους χώρους. Συγκεκριμένα, εκτός από εργαστήρια και γραφεία, περιλαμβάνει χώρους αναψυχής και άθλησης. Οι νέες υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις είναι οι σημαντικότερες του είδους τους στις Φιλιππίνες για την Dyson.