Η Ελβετική Φρουρά, υπεύθυνη για την προστασία του Πάπα και του Παπικού Παλατιού στην πόλη του Βατικανού, έχει επιλέξει για την ασφάλεια της το Knox Suite, την ισχυρή και προσαρμόσιμη πλατφόρμα διαχείρισης φορητών συσκευών της Samsung Electronics, που προσφέρει ένα ευρύ φάσμα παροχών ασφαλείας.

Το Βατικανό αποτελεί μια τοποθεσία που επισκέπτονται 25.000 τουρίστες κατά μέσο όρο την ημέρα. Η Ελβετική φουρά, προστατεύει τους Πάπες στο Βατικανό από το 1506. Πρόκειται για έναν στρατό, που χρονολογείται από την εποχή της Αναγέννησης και συνεχίζει να εκτελεί τα καθήκοντά του έως σήμερα. Ωστόσο, τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ από την εποχή που οι πρώτοι Ελβετοί πολίτες ξεκίνησαν να υπερασπίζονται τον Πάπα.

Με την πρόοδο της τεχνολογίας, η Ελβετική Φρουρά έχει εκσυγχρονίσει τις τακτικές και την τεχνολογία της για να διασφαλίσει την ασφάλεια της Πόλης του Βατικανού. Για αυτό, ήταν απαραίτητη μια ισχυρή λύση που θα επέτρεπε στα μέλη της φρουράς να λειτουργούν αποτελεσματικά, αξιοποιώντας την ψηφιακή τεχνολογία, ενώ παραμένουν εν κινήσει, και να διασφαλίσουν ότι οι επικοινωνίες τους είναι εξίσου ασφαλείς με τα Αποστολικά αρχεία του Βατικανού. Η διασφάλιση της ασφάλειας και του απορρήτου είναι πολύ σημαντική και γι΄αυτό το λόγο πρέπει να λαμβάνονται πολλοί παράγοντες υπόψη πριν την ενσωμάτωση οποιασδήποτε τεχνολογίας.

Το Samsung Knox Suite είναι μία πλατφόρμα που έχει σχεδιαστεί για να βοηθά τους διαχειριστές IT να διατηρούν με ασφάλεια, να αναπτύσσουν και να διαχειρίζονται εύκολα συσκευές ανάλογα με τις ανάγκες της εκάστοτε επιχείρησης. Η πλατφόρμα Knox Suite, χάρη στις ευέλικτες δυνατότητες προσαρμογής και εξατομίκευσης που διαθέτει, αποτελεί το ιδανικό εργαλείο για τη διαχείριση ακόμη και των πιο ιδιαίτερων ή πολύπλοκων αναγκών.

Για παράδειγμα, η πλατφόρμα επιτρέπει τη διαχείριση και εξ αποστάσεως παρακολούθηση τη θέσης κάθε συσκευής που χρησιμοποιείται από τη φρουρά, ώστε να είναι δυνατή η καταγραφή δεδομένων σε περίπτωση απώλειας ή κλοπής μιας συσκευής. Επιτρέπει, επίσης, στον οργανισμό να προσαρμόσει τη διαμόρφωση και τη λειτουργικότητα των συσκευών του, ανάλογα με τυχόν μεταβαλλόμενες απαιτήσεις που μπορεί να χρειαστούν για την ενίσχυση της προστασίας του Βατικανού.

Ακόμη, το Knox Suite είναι απαραίτητο στην Ελβετική Φρουρά για έναν ακόμη λόγο: τα σενάρια υψηλού κινδύνου. Μέσω της πλατφόρμας, η φρουρά μπορεί να μοιράζεται άμεσα πληροφορίες πιθανών απειλών σε πολλές συσκευές, ενώ οι επικεφαλής των περιπολιών έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν πού βρίσκονται όλα τα μέλη της φρουράς ανά πάσα στιγμή.

Το Knox Suite αποτελείται από τις υπηρεσίες Knox Platform for Enterprise, Knox Mobile Enrollment, Knox Manage, Knox E-FOTA (Enterprise Firmware Over the Air) και Knox Asset Intelligence. Μεταξύ αυτών, οι βασικές λύσεις και λειτουργίες που χρησιμοποιεί η Ελβετική Φρουρά είναι οι εξής:

  • Knox Mobile Enrollment — Διευκολύνει την εγγραφή συσκευών τόσο για τους διαχειριστές IT όσο και για τους χρήστες συσκευών. Το Knox Mobile Enrollment επιτρέπει τη δημιουργία και εύκολη διαμόρφωση χιλιάδων συσκευών ταυτόχρονα. Η δυνατότητα γρήγορης προετοιμασίας μιας παρτίδας νέων συσκευών σημαίνει ότι μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τον οργανισμό άμεσα, συμβάλλοντας στη μείωση του χρόνου διακοπής λειτουργίας της συσκευής για τη φρουρά. Οι νέες συσκευές μπορούν, επίσης, να συνδεθούν γρήγορα και εύκολα με όλα τα συστήματα μέσω Wi-Fi Direct, Bluetooth ή κωδικού QR.
  • Knox Manage — Επιτρέπει στην Ελβετική Φρουρά να περιορίζει απομακρυσμένα το περιεχόμενο των συσκευών και να απενεργοποιεί ορισμένες λειτουργίες, όπως κάμερες και μικρόφωνα, σε συγκεκριμένες στιγμές. Για παράδειγμα, εάν μια συσκευή κλαπεί ή χαθεί, μπορεί να κλειδωθεί ή να διαγραφούν τα δεδομένα που περιέχει, διασφαλίζοντας ότι το περιεχόμενο δεν είναι προσβάσιμο σε κάποιον επιτήδειο.

Το Knox Manage επιτρέπει στον οργανισμό να περιορίζει τη χρήση εφαρμογών που δεν χρειάζονται. Αυτό προσφέρει μια εξαιρετικά απλοποιημένη εμπειρία χρήστη και βελτιστοποιεί τις εφαρμογές που χρειάζονται πραγματικά τα μέλη της φρουράς για να εκτελούν τα καθήκοντά τους. Η ελαχιστοποίηση των περισπασμών και η μείωση του χρόνου που αφιερώνεται σε συσκευές επιτρέπει στην Ελβετική Φρουρά να διασφαλίζει τη μέγιστη συγκέντρωση και παραγωγικότητα.

Αυτή η δυνατότητα επιτρέπει, επίσης, τον περιορισμό των συσκευών για να διασφαλιστεί ακόμη περισσότερο η ασφάλεια, όταν είναι απαραίτητο να προστατευτεί το απόρρητο των πληροφοριών. 

Η σειρά Galaxy Tab Active με ενσωματωμένο το Knox Suite

Προκειμένου να διασφαλιστεί το απόρρητο μεταξύ των μελών και του προσωπικού στο Βατικανό, το λογισμικό υψηλής τεχνολογίας συμπληρώνουν οι ανθεκτικές συσκευές Samsung Galaxy, και συγκεκριμένα οι σειρές Galaxy XCover Pro και Galaxy Tab Active, χάρη στις οποίες η φρουρά δεν χρειάζεται να ζητά συχνά επισκευές ή νέες συσκευές.  

Παρά το γεγονός πως αποτελεί το «μικρότερο στρατό του κόσμου», η Ελβετική Φρουρά επωμίζεται τεράστια ευθύνη και ως εκ τούτου έχει ανάγκη από κινητές συσκευές στρατιωτικών προδιαγραφών. Καθώς ατυχήματα μπορεί να συμβούν ξαφνικά και απροσδόκητα, οι ανθεκτικές συσκευές του οικοσυστήματος Galaxy είναι αξιόπιστες και προσφέρουν προστασία από νερό και σκόνη με πιστοποίηση IP68. Οι συσκευές της σειράς Galaxy XCover και Tab Active μπορούν να αντέξουν τις δύσκολες συνθήκες, βοηθώντας τους φρουρούς να εκτελούν τα καθήκοντά τους, όντας σίγουροι για την αξιοπιστία και τη μακροζωία των συσκευών τους.

Για παράδειγμα, το Galaxy Tab Active2 προσφέρει μια ευρεία γκάμα χαρακτηριστικών, όπως η βελτιωμένη αφή για χρήση με γάντια, καθώς και μπαταρία μεγάλης διάρκειας που ελαχιστοποιεί το χρόνο διακοπής λειτουργίας σε περίπτωση χαμηλής ισχύος, ενώ μπορεί να αντικατασταθεί. Το Galaxy Tab Active3 βασίζεται σε αυτές τις δυνατότητες, ενσωματώνοντας μια οθόνη υψηλής ανάλυσης και ευκρίνειας, αλλά και ένα προγραμματιζόμενο πλήκτρο που παρέχει άμεση πρόσβαση σε σημαντικές εφαρμογές, όπως λειτουργίες push-to-talk ή έκτακτης ανάγκης.

Το Galaxy Tab Active3 υποστηρίζει, επίσης, το Samsung DeX, το οποίο, όταν συνδέεται σε οθόνη ή τηλεόραση, προσφέρει στο χρήστη μια εμπειρία όμοια με υπολογιστή και αποτελεί την ιδανική λύση για αξιωματικούς που εκτελούν εργασίες προγραμματισμού ή διοικητικές εργασίες. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά καθιστούν τη σειρά Galaxy Tab Active την ιδανική επιλογή φορητής συσκευής, που υποστηρίζεται από το Knox Suite, για έναν επαγγελματία τιμητικό φρουρό, ένας ρόλος με μακρά ιστορική παράδοση και αξία.

Ολοκληρωμένη υποστήριξη 

Η Samsung παρέχει συνεχή υποστήριξη σε κάθε σημείο. Η Ελβετική Φρουρά μπορεί να ζητήσει βοήθεια εάν έχει οποιεσδήποτε απορίες ή ανησυχίες σχετικά με τις συσκευές, τα λειτουργικά συστήματα ή τις λειτουργίες τους, διασφαλίζοντας ότι τα μέλη της φρουράς έχουν συνεχώς τα καλύτερα διαθέσιμα εργαλεία κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Με την ιδανική πλατφόρμα διαχείρισης, στιβαρό hardware και παροχή ασφάλειας από άκρη σε άκρη, η Samsung παρέχει την ασφάλεια και την παραγωγικότητα της συσκευής που χρειάζεται η Ελβετική Φρουρά για να διατηρήσει την παράδοση κατά τη μετάβαση σε μια νέα, ψηφιακή εποχή. Χάρη στις ολοκληρωμένες παροχές της πλατφόρμας Knox Suite, η Ελβετική Φρουρά μπορεί να είναι ήσυχη ότι εκτελεί τα καθήκοντά της με την καλύτερη δυνατή υποστήριξη. Εξοπλισμένη με τις στιβαρές, αξιόπιστες και ασφαλείς ψηφιακές λύσεις της Samsung, η φρουρά μπορεί να επικεντρωθεί στην προστασία του Πάπα και του Βατικανού απρόσκοπτα, όπως κάνει παραδοσιακά για περισσότερα από 500 χρόνια.