Η Canon παρουσιάζει τη νέα σειρά Colorado M, την πρώτη πλατφόρμα εκτυπωτών για γραφικά μεγάλου σχήματος roll-to-roll που είναι αρθρωτή στη διαμόρφωση της ταχύτητας και στο χειρισμό των μέσων εκτύπωσης. Είναι η ταχύτερη και πιο παραγωγική λύση σε αυτό το τμήμα της αγοράς και προσφέρει ειδικά εφέ και δυνατότητες εκτύπωσης λευκού μελανιού.

Ο εκτυπωτής 1,6 m roll-to-roll διατηρεί την ποιότητα κατασκευής της σειράς Canon Colorado και μπορεί να διαμορφωθεί σύμφωνα με τις ανάγκες του πελάτη και να «αναπτυχθεί» παράλληλα με την επιχείρησή του, με εύκολες επιτόπιες αναβαθμίσεις.

Η επεκτάσιμη σειρά εκτυπωτών M προσφέρει επιλογή ταχύτητας εκτύπωσης, Colorado M3 ή M5 (ταχύτητα cruising 29m²/ώρα και 40m²/ώρα και μέγιστη ταχύτητα εκτύπωσης 111m²/ώρα και 159m²/ώρα αντίστοιχα), με δυνατότητα αναβάθμισης στο ανώτερο επίπεδο είτε προσωρινά για περιόδους μεγάλου εκτυπωτικού έργου είτε μόνιμα – καθιστώντας το μια ανθεκτική στο χρόνο λύση . Οι δύο εκτυπωτές μπορούν επίσης να αναβαθμιστούν εύκολα με τη νέα επιλογή λευκού μελανιού στα μοντέλα M3W και M5W, καθώς και να αναβαθμιστούν με την τεχνολογία εκτύπωσης FLXfinish+ matte/gloss για εκτυπώσεις CMYK.

Η εισαγωγή της νέας επιλογής για λευκό μελάνι Canon UVgel διευρύνει σημαντικά τη γκάμα των εφαρμογών που μπορούν να δημιουργήσουν οι πελάτες. Το λευκό μελάνι UVgel μεγιστοποιεί τα οφέλη για τους πελάτες από την εφαρμογή του σε ένα πλήρες φάσμα premium γραφικών και διακόσμησης – για παράδειγμα window graphics, ετικέτες και ταπετσαρίες. Με την προσθήκη αυτή και με τη νέα τεχνολογία ανίχνευσης του μέσου εκτύπωσης για εύκολο χειρισμό, οι χρήστες της σειράς Colorado M μπορούν να επεκτείνουν την προσφερόμενη γκάμα υπηρεσιών τους, εκτυπώνοντας σε βαριά (heavy structured), διαφανή, έγχρωμα, ανακλαστικά και μαγνητικά υλικά.

Η μοναδική σύνθεση gel του μελανιού Canon UVgel συντελεί στη γρήγορη δημιουργία πυκνών και αδιαφανών εικόνων με χρήση λευκού μελανιού σε λιγότερα περάσματα από τις συμβατικές τεχνολογίες εκτύπωσης και το τελικό αποτέλεσμα διατηρεί την αρχική λευκότητα με την πάροδο του χρόνου. Οι ιδιαίτερες ιδιότητες του UVgel εξαλείφουν επίσης πολλά από τα προβλήματα παραγωγής, καθαρισμού των ακροφυσίων και συντήρησης που συνδέονται συνήθως με το λευκό μελάνι, προσφέροντας ομαλή εκτύπωση χωρίς λάθη, ελαχιστοποιώντας τη χρήση και τη σπατάλη μελανιού και μεγιστοποιώντας την παραγωγικότητα.

Οι πάροχοι υπηρεσιών εκτύπωσης μπορούν με τον εκτυπωτή σειράς Colorado M να επιλέξουν τη μοναδική επιλογή FLXfinish+ που τους επιτρέπει να προσθέτουν matte, gloss ή ανάμικτο matte και gloss στην ίδια εκτύπωση CMYK, χωρίς επιπλέον βερνίκι.

Οι πελάτες με μεγάλο όγκο μπορούν να αυτοματοποιήσουν τη συνολική διαδικασία εκτύπωσης με μια διαμόρφωση UVgel Print Factory ή UVgel Wallpaper Factory, η οποία ενσωματώνει απρόσκοπτα τον εκτυπωτή σειράς Colorado M με κοπή, επανατύλιξη, taping ή στοίβαξη φύλλων για διαχείριση εκτυπώσεων τουλάχιστον 50.000 m² ετησίως με ελάχιστη παρέμβαση από τον χειριστή.

Η Jennifer Kolloczek, European Planning, Marketing & Innovation Senior Director, Production Print στην Canon Europe δηλώνει: «Από τότε που κυκλοφόρησαν στην αγορά, οι εκτυπωτές Colorado με μελάνι UVgel έθεσαν τον πήχη στη ταχύτητα, ποιότητα και συνολική παραγωγικότητα. Εκτός από αυτά τα κρίσιμα για τις επιχειρήσεις κριτήρια απόδοσης, οι πάροχοι γραφικών εκτυπώσεων μεγάλου σχήματος σήμερα, θέλουν να κάνουν έξυπνες, περιβαλλοντικά υπεύθυνες επενδύσεις σε λύσεις εκτύπωσης που μπορούν να εξελιχθούν μαζί τους και να τους βοηθήσουν να αξιοποιήσουν προσοδοφόρες δημιουργικές εφαρμογές, προϊόντα και αναπτυσσόμενες αγορές. Με τη δυνατότητα αρθρωτής αναβάθμισης και την προσθήκη μιας επιλογής για εύκολη χρήση λευκού μελανιού, η νέα σειρά Colorado M είναι η επιλογή στην οποία μπορούν να βασιστούν οι επιχειρήσεις για να βελτιώσουν τις δυνατότητές τους και να μετατρέψουν τις ιδέες σε πραγματικότητα».

Το μελάνι UVgel της Canon προσφέρει ποιότητα εικόνας με κορυφαία ευκρίνεια και σταθερό χρώμα, ενώ οι ιδιότητες στιγμιαίου στεγνώματος επιτρέπουν την άμεση κοπή και φινίρισμα ενώ η εξαιρετική ανθεκτικότητά του κάνει περιττή την ανάγκη πλαστικοποίησης. Όπως ισχύει με τα προηγούμενα μοντέλα του Κολοράντο, αλλά με πρόσθετες βελτιώσεις, η σειρά M έχει σχεδιαστεί για να χειρίζεται το φόρτο εργασίας πολλών εκτυπωτών roll-to-roll παλαιού τύπου με βιομηχανική ποιότητα, 24ωρη αξιοπιστία και εκτύπωση χωρίς παρακολούθηση με ελάχιστη ανθρώπινη παρέμβαση. Οι νέοι εκτυπωτές της σειράς Colorado M υποστηρίζονται από το PRISMAguide XL, το εύκολο και ισχυρό λογισμικό που επιτρέπει την εύκολη παραγωγή με σταθερά υψηλή ποιότητα.

Σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες μελανιών, όπως μελάνια latex ή eco-solvent, η τεχνολογία UVgel καταναλώνει έως και 40% λιγότερο μελάνι για να δημιουργήσει την ίδια ποιότητα εικόνας και την ίδια ένταση χρώματος. Το χαμηλής θερμότητας, ενεργειακά αποδοτικό σύστημα σκλήρυνσης LED και η λειτουργία «instant-on» έχουν ως αποτέλεσμα μειωμένη χρήση ενέργειας σε σύγκριση με άλλες τεχνολογίες και επιτρέπει την εκτύπωση σε υλικά υψηλής ποιότητας, ευαίσθητα στη θερμότητα – σημαντικό χαρακτηριστικό για υψηλής αξίας τμήματα της αγοράς  όπως οι ταπετσαρίες τοίχου. Επιπλέον, με την τεχνολογία UVgel, οι πελάτες μπορούν να εκτυπώνουν σε φιλικά προς το περιβαλλόν υλικά, όπως μέσα χωρίς PVC και σε χαρτί, ακόμη και χωρίς επίστρωση.

Οι εκτυπώσεις UVgel χαρακτηρίζονται από πολύ ισχυρή στιβαρότητα και σταθερότητα διαστάσεων, έχοντας εξαιρετικά καλή απόδοση τόσο σε μηχανική όσο και σε χημική αντοχή. Έτσι, οι εκτυπώσεις διαρκούν περισσότερο και τις περισσότερες φορές δεν απαιτούν πλαστικοποίηση. Εκτός από τα οικονομικά οφέλη από την εξάλειψη του χρόνου και του κόστους της πλαστικοποίησης, η απλούστερη διαδικασία αφαιρεί επίσης το επιπλέον πλαστικό στρώμα laminate από το τελικό προϊόν.

Η αρθρωτή μορφή της σειράς M την καθιστά μια πιο βιώσιμη λύση, καθώς οι πελάτες μπορούν να αυξήσουν την ταχύτητα και τις δυνατότητες του εκτυπωτή παράλληλα με τις ανάγκες της επιχείρησής τους χωρίς να αντικαταστήσουν τη βασική συσκευή εκτύπωσης. Προσφέρει επίσης μια βολική επιλογή για αναβάθμιση σε προσωρινή βάση της ταχύτητας εκτύπωσης για περιόδους αυξημένης ζήτησης.

Η σειρά Colorado M έχει σχεδιαστεί με γνώμονα το χαμηλό συνολικό κόστος και τη γρήγορη απόδοση της επένδυσης σας, χάρη στο χαμηλότερο λειτουργικό κόστος στην κατηγορία της, τη δυνατότητα παραγωγής εκτυπώσεων υψηλής αξίας και τις μοναδικές επιλογές σπονδυλωτής αναβάθμισης.

Η σειρά Colorado M είναι διαθέσιμη μέσω διαπιστευμένων συνεργατών, καθώς και μέσω των απευθείας καναλιών πωλήσεων της Canon.