Στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου, η TCL παρουσίασε το “ELEMENTS – TCL Green Horizon”, μια αποκλειστική έκθεση εμπνευσμένη από την TCLGreen, μια παγκόσμια πρωτοβουλία της TCL που στοχεύει στην υποστήριξη ενός πιο βιώσιμου πλανήτη για όλους. Εκτός από τη συμμετοχή σε πολλές μοναδικές εμπειρίες, οι επισκέπτες θα ρίξουν και μια κλεφτή ματιά στη σειρά προϊόντων της TCL Europe για το 2023.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συμμετάσχουμε στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου και να παρουσιάσουμε τις τελευταίες καινοτομίες μας μέσω της παγκόσμιας καμπάνιας TCLGreen», δήλωσε ο Tiago Abreu, Επικεφαλής του Design Innovation Center, X-Lab της TCL. «Η έκθεση “ELEMENTS – TCL Green Horizon” δείχνει πώς η φύση ήταν πάντα και εξακολουθεί να είναι η μεγαλύτερη πηγή έμπνευσης, δημιουργικότητας, καινοτομίας και τεχνολογίας. Με βιώσιμα έργα τέχνης και καθηλωτικές εμπειρίες που ενεργοποιούνται από την τεχνολογία, προσκαλούμε τους επισκέπτες σε τέσσερις ενότητες με θέμα τα elements, καθεμία από τις οποίες έχει σχεδιαστεί σχολαστικά για να προκαλέσει μια μοναδική αίσθηση που συνδέεται με τα στοιχεία της φύσης».

Η ξενάγηση ξεκινά από την αυλή της έκθεσης, η οποία απεικονίζει το στοιχείο της Γης. Οι επισκέπτες καλωσορίζονται από το γλυπτό TCLGreen, που συμβολίζει την ανάπτυξη και την εκτίμηση όλων των πόρων του πλανήτη μας. Στη συνέχεια, το μονοπάτι οδηγεί εσωτερικά στο στοιχείο του Νερού, φέρνοντας μια αίσθηση σύνδεσης και αντιπροσωπεύοντας συγκλίνοντα ρεύματα ιδεών. Ανεβαίνοντας τη σκάλα αποκαλύπτεται η εμπειρία της Φωτιάς. Ως σύμβολο του πολιτισμού, η φωτιά αντιπροσωπεύει το πνεύμα της καινοτομίας, το οποίο βρίσκεται στην καρδιά της TCL. Τέλος, η συνάντηση με τον Αέρα απεικονίζει μια ουσία ροής και γαλήνης μέσα από μια δελεαστική drapery εγκατάσταση, προσκαλώντας τους επισκέπτες να αναπνεύσουν, να χαλαρώσουν και να ξανασκεφτούν την εμπειρία. Κατά την έξοδο από την ξενάγηση, οι επισκέπτες αποκτούν μια αίσθηση κυκλικότητας, κλείνοντας τον κύκλο σε αρμονία με τα στοιχεία του πλανήτη μας.

Η εμφάνιση της TCL στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου σηματοδοτεί ένα ακόμη ορόσημο στο ESG ταξίδι της εταιρείας, με αιχμή του δόρατος την παγκόσμια καμπάνια TCLGreen. Όταν το TCLGreen κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στο Roseto Degli Abruzzi της Ιταλίας στις 10 Σεπτεμβρίου 2022, η TCL συνεργάστηκε με τον καλλιτέχνη Kevin Chu, μέλος του Βασιλικού Ινστιτούτου Βρετανών Αρχιτεκτόνων, για να δημιουργήσει το εκπληκτικό γλυπτό TCLGreen που ενσάρκωνε το πνεύμα της πρωτοβουλίας.

Το γλυπτό εμπνέεται από λεπίδες γρασιδιού και κατασκευάστηκε χρησιμοποιώντας πάνω από 1.000 κομμάτια απορριφθέντων κυκλωμάτων που παρέχονται από την TCL, για να ευαισθητοποιήσει το κοινό – δημιουργικά και καλλιτεχνικά – σχετικά με τις προκλήσεις της ανακύκλωσης ηλεκτρονικών προϊόντων. Η πρωτοβουλία TCLGreen και το δημιουργικό όραμα αποτυπώθηκαν σε συνεργασία με την Warner Bros. Discovery. Τώρα, η TCLGreen αναδιατυπώνει το μήνυμά της στην Εβδομάδα Σχεδιασμού του Μιλάνου, την κορυφαία έκθεση σχεδιασμού στον κόσμο, για να εμπνεύσει τους επισκέπτες στη δική τους πορεία προς έναν βιώσιμο τρόπο ζωής.

Επιπλέον, οι επισκέπτες καλούνται να ανακαλύψουν το Unimagined μέσω μιας προεπισκόπησης της σειράς προϊόντων TCL Europe 2023, συμπεριλαμβανομένων νέων Mini LED και QLED Smart TV, οικιακών συσκευών και νέων concept devices που αξιοποιούν την τεχνολογία για να εμπνεύσουν μεγαλείο, να φέρουν τους ανθρώπους κοντά και να εξανθρωπίσουν στιγμές με πλούσια οικειότητα και ενσυναίσθηση.

Αυτή η νέα σειρά προϊόντων αποτελεί παράδειγμα των προσπαθειών της TCL για βιωσιμότητα. Η TCL βελτιώνει συνεχώς τις συσκευασίες της, μια σημαντική πηγή αποβλήτων, αντικαθιστώντας τις συσκευασίες EPS με ελαφριές, ανανεώσιμες και μη τοξικές εναλλακτικές λύσεις, όπως στήλη αέρα και χαρτί Kraft. Και μειώνοντας το μέγεθος και το βάρος των πακέτων, συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που παράγονται από τις μεταφορές. Τέλος, η χρήση απλούστερων, λιγότερο πολύχρωμων σχεδίων συσκευασίας, καθώς και μελανιών με βάση το νερό και το σογιέλαιο, μειώνουν τη χρήση σκληρών χημικών εκτύπωσης.

Όπως επισημαίνεται στην έκθεση TCL Technology ESG Report 2022, η TCL Technology έχει επενδύσει συνολικά 1,04 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ στην προστασία του περιβάλλοντος. Η TCL Technology εξοικονόμησε 229,53 εκατομμύρια τόνους νερού και η ποσότητα των ανακυκλωμένων υδάτινων πόρων έφτασε τους 54,64 εκατομμύρια τόνους. Επιπλέον, η ποσότητα των ανακυκλωμένων απορριμμάτων είναι 81.865 τόνοι.

Επιπλέον, έως το 2025, η TCL δεσμεύεται για:   

• Μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου κατά 18% 

• Μείωση κατανάλωσης νερού κατά 27% 

• Μείωση κατανάλωσης ενέργειας κατά 13% 

• Μείωση κατανάλωσης φυσικού αερίου κατά 70% 

• Μείωση κατανάλωσης EPS κατά 10%

Στην Ευρώπη, η TCL είναι ένα mobile brand υποστηρικτικό του παν-βιομηχανικού συστήματος σήμανσης Eco Rating, ενός αυστηρού συστήματος αξιολόγησης οικολογικής αξιολόγησης που καλύπτει τις απαιτήσεις, τις προσδοκίες και τους κανονισμούς των χρηστών, από την προμήθεια πρώτων υλών και υλικών συσκευασίας, την κατασκευή και την ανακυκλωσιμότητα αυτών των στοιχείων, για την προώθηση μιας κυκλικής οικονομίας που κλείνει τον κύκλο.