Το λεπτό και… αέρινο smartphone της realme επιχειρεί να συνδυάσει αρκετά τεχνολογικά πλεονεκτήματα κάτω από μια λογική τιμή.

realme C55Ποζάροντας με περισσή χάρη ως το λεπτότερο κινητό της σειράς C, το realme C55, εκτός από τα 7,89 χιλιοστά του πάχους του, έχει να επιδείξει ένα αρκετά νεανικό στυλ, προτάσσοντας έναν σχεδιασμό που θα κερδίσει εύκολα όσους αποζητούν μια καλλίγραμμη και ελαφριά συσκευή. Όλα τα παραπάνω τα κατορθώνει χωρίς να χρειαστεί να συμβιβαστεί όσον αφορά στο μέγεθος της οθόνης του, η οποία εκτείνεται σε μια διαγώνιο 6,72 ιντσών. Παρά τον οικονομικό χαρακτήρα του C55, σίγουρα δεν έχουν γίνει τσιγκουνιές στα pixels της οθόνης, μιας και η ανάλυσή της αγγίζει τα 2400x1080p. Ο ρυθμός ανανέωσης αγγίζει τα 90Hz ενώ στα 180Hz κυμαίνεται ο ρυθμός δειγματοληψίας αφής. Η φωτεινότητα σίγουρα δεν συγκαταλέγεται ανάμεσα στις κορυφαίες, αλλά ας μην ξεχνάμε πως αναφερόμαστε σε ένα smartphone που θέλει να διατηρήσει χαμηλά τον πήχη του κόστους του.

Mini Capsule: Πλαισιώνοντας την οπή της selfiecam με χρήσιμες πληροφορίες

H πρώτη «Mini Capsule» υλοποίηση σε Android κινητό απαντάται στην πρόσοψη του C55 και είναι εξίσου πρακτική και ευπαρουσίαστη. Πρόκειται για μια μπάρα πληροφοριών η οποία εκτείνεται εκατέρωθεν της οπής της εμπρόσθιας κάμερας, αγκαλιάζοντας αυτό που κάποτε έμοιαζε με αντιαισθητική «μαύρη τρύπα» με χρήσιμες πληροφορίες. Το μέγεθός της προσαρμόζεται έξυπνα και παίρνει πράσινες, μπλε και κόκκινες αποχρώσεις ανάλογα με το υπόλοιπο της μπαταρίας. Με μια ματιά μπορείτε να δείτε αρκετές χρήσιμες πληροφορίες, όπως την χρήση των δεδομένων σας, τον αριθμό βημάτων που έχετε διανύσει, αλλά και τις ειδοποιήσεις σας.

Μπαταρία 5000mAh με 33W φόρτιση

realme C55Αργεί να αδειάσει και γεμίζει γρήγορα, τι άλλο να ζητήσει κανείς από μια μπαταρία; Το C55 μπορεί να φορτίσει πλήρως την τεράστια μπαταρία του μέσα σε μόλις 63 λεπτά (έως 50% σε 29 λεπτά), απλά αξιοποιώντας τον SUPERVOOC ταχυφορτιστή που θα βρείτε στη συσκευασία. Παράλληλα, μια σειρά από τεχνολογίες επιμελείται την μακροβιότητα της μπαταρίας, ρυθμίζοντας την τάση του ρεύματος, βελτιώνοντας την απόδοση της φόρτισης και διασφαλίζοντας την προστασία από υπερφόρτιση, υπερβολική τάση και υπερθέρμανση.

64MP κάμερα με αέρα… GT

Το C55 «δανείζεται» από το realme GT Master Edition τον εξαιρετικό 64MP αισθητήρα OV64B με μέγεθος pixel 0,7μm. Σε σχέση με το C35, η κάμερα του C55 έχει κατά 54% μεγαλύτερο μέγεθος αισθητήρα, γεγονός που επιβραβεύεται με ευκρινέστερες φωτογραφίες σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. To Night Mode, άλλωστε, υποστηρίζεται και από το λογισμικό της τεχνολογίας απεικόνισης ProLight, τον αλγόριθμο νυχτερινής απεικόνισης που χρησιμοποιείται στο GT 2 Pro. Στον αγώνα για βελτιωμένες λήψεις η κύρια κάμερα αντλεί βοήθεια από την B&W κάμερα με ανάλυση 2MP. Ενδιαφέρον έχει και η λειτουργία «Street Photography», ακόμα ένα «δάνειο» από την premium σειρά GT smartphone της εταιρείας, ενώ μια πλούσια παλέτα από καλλιτεχνικά φίλτρα μπορεί να προσδώσει ξεχωριστό στυλ σε κάθε στιγμή που απαθανατίζετε. Αξίζει να πειραματιστείτε με τις λειτουργίες Bokeh Flare και AI Color για τα πορτρέτα σας και με το Starry Mode όταν στρέφετε την κάμερα προς τον έναστρο ουρανό. Στην πρόσοψη υπάρχει μια σχετικά αξιοπρεπής selfie-cam με ανάλυση στα 8MP. Τόσο η πίσω όσο και η μπροστά κάμερα περιορίζουν τη λήψη βίντεο σε Full HD ανάλυση.

Επιδόσεις και… εκπλήξεις

Μπορεί το Helio G88 chipset των 12nm να μην κινείται στην αιχμή των επιδόσεων, ωστόσο χάρη στην επαρκέστατη RAM και τον άπλετο αποθηκευτικό χώρο, το C55 δύσκολα θα δημιουργήσει προβλήματα με την απόδοσή του ακόμα και στα χέρια αρκετά απαιτητικών χρηστών. Κυκλοφορεί σε δύο εναλλακτικές εκδόσεις, μια με 6GB RAM και 128GB αποθηκευτικού χώρου και μια με 8GB RAM και 256GB χώρου για τα δεδομένα σας. Και οι δύο επιλογές μπορούν να επεκταθούν μέσω κάρτας microSD έως και 1TB, διατηρώντας ταυτόχρονα τις δυο θέσεις για Nano SIM. Το περιβάλλον χρήσης realme UI 4.0 είναι στημένο πάνω σε Android 13 και πραγματοποιεί σταθερά βήματα βελτίωσης. Ευχάριστη έκπληξη κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας αποτέλεσε το πολυλειτουργικό NFC με 360° free swipe για ακόμα πιο εύκολη χρήση, ειδικά στις μέρες μας που οι ανέπαφες πληρωμές μέσω κινητού έχουν γίνει καθημερινότητα για αρκετούς χρήστες.


Μας άρεσε

  • Μπαταρία 5.000mAh με 33W Dart ταχυφορτιστή στο πακέτο
  • Μεγάλη οθόνη με ρυθμό ανανέωσης στα 90Hz και «mini capsule» λειτουργικότητα
  • Η επιλογή των 256GB για αποθηκευτικό χώρο είναι αρκετά ελκυστική
  • 64MP ανάλυση αισθητήρα κάμερας
  • Εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ

Δεν μας άρεσε

  • Το chipset είναι ελαφρώς ξεπερασμένο

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6,72 ιντσών IPS LCD οθόνη με FHD+ ανάλυση 2400×1080 pixels, 20:9 αναλογία, ρυθμός ανανέωσης 90Hz, ρυθμός δειγματοληψίας αφής 180Hz, 680 nits μέγιστη φωτεινότητα

Chipset: Mediatek Helio G88 (12nm) με octa-core CPU (2xCortex-A75@2.0GHz & 6xCortex-A55@1.8GHz), Mali-G52 MC2 GPU

Μνήμη: 6GB ή 8GB LPDDR4X RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 128GB ή 256GB (EMMC 5.1) επεκτάσιμος με κάρτα microSDXC

Κάμερα: Διπλή κύρια κάμερα με LED φλας, 64MP OV64B αισθητήρας με ευρυγώνιο φακό, f/1.79, PDAF + 2MP B&W f/2.4, βίντεο 1080p@30fps και selfie-cam 8MP (f/2.0), βίντεο 1080p@30fps

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac WiFi, 360° NFC, Bluetooth 5.2

Extras: GPS, GLONASS, GALILEO, BDS, Type-C USB 2.0 OTG, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος στο πλάι, 3.5mm υποδοχή

Δίκτυο:  4G

Μπαταρία: 5.000mAh (με ταχυφορτιστή 33W στη συσκευασία)

Λειτουργικό: Android 13 (με realme UI 4.0)

Διαστάσεις: 165,65×75,98×7,89 χιλ.

Βάρος: 189,5 γρ.