Η Samyang Optics (ΔΙΕΥΘΎΝΩΝ ΣΎΜΒΟΥΛΟς Hwang Choong-Hyun), μια παγκόσμια μάρκα οπτικών, ανακοινώνει επίσημα τον νέο φακό AF 35-150mm F 2-2.8 FE, σχεδιασμένο για φωτογραφικές μηχανές mirrorless Full-Frame Sony.

Γρήγορος All-Rounder Zoom

Ο Samyang AF 35-150mm F2-2.8 FE έχει μέγιστο διάφραγμα F2 – widest και F2.8 – telephoto, το οποίο καλύπτει τις πέντε κύριες εστιακές αποστάσεις (35/50/85/135/150). O φακός έχει σχεδιαστεί ως ένας γρήγορος all-rounder που καλύπτει ένα ευρύ φάσμα σεναρίων λήψης, από πορτρέτα έως ταξίδια.     Ο κορυφαίος σχεδιασμός και η απόδοση των φακών 2ης γενιάς έχουν εφαρμοστεί στο φακό  υποστηρίζοντας επίσης τα βασικά χαρακτηριστικά των πρόσφατων σωμάτων Mirroless της Sony, συμπεριλαμβανομένων των υβριδικών AF, Eye AF, Direct Manual Focus (DMF) και της λειτουργίας υποβοήθησης AF..

AF 35-150mm F2-2.8 FE Βασικά χαρακτηριστικά

Καλύπτοντας τα πάντα μεταξύ 35mm και 150mm 

Η Samyang έχει προχωρήσει ένα βήμα προς τα εμπρός με τον δεύτερο καινοτόμο φακό Zoom για να παρέχει μια πιο βολική εμπειρία χρήστη.  Ο φακός είναι εξαιρετικά ευέλικτος ως φακός all-in-one με γρήγορα μέγιστα διαφράγματα και παρέχει μια λύση για φωτογράφους που επιδιώκουν να αποφύγουν την αλλαγή φακού.  Σχεδιάστηκε σαφώς για έναν φωτογράφο πορτρέτου, αλλά το ευρύ φάσμα Zoom είναι επίσης χρήσιμο για όλους όσους δραστηριοποιούνται στις διαφημίσεις, εκδηλώσεις και σε ταξιδιωτικές εικόνες.

Premium και στιβαρή σχεδίαση 

Το «Hidden Red Ring», το οποίο αναβάθμισε τον premium σχεδιασμό της Samyang στο επόμενο επίπεδο, κάνει τον φακό ακόμα πιο ελκυστικό. Επιπλέον, με την εφαρμογή του ‘’metal barrel’’, βελτιώθηκε η ποιότητα κατασκευής και ο φακός έγινε ακόμη πιο στιβαρός. Ένας διακόπτης κλειδώματος Ζοομ, βοηθά τους χρήστες να διατηρούν τον φακό ρυθμισμένο στη μικρότερη θέση των 35 mm, καθιστώντας τον πιο βολικό και ασφαλή στη μεταφορά. 

Εξαιρετική ανάλυση, από γωνία σε γωνία

Με τον πιο πρόσφατο οπτικό σχεδιασμό που χρησιμοποιεί ειδικούς φακούς για 12 από τα 21 συνολικά στοιχεία (σε 18 ομάδες), αυτός ο φακός επιδεικνύει εξαιρετική οπτική απόδοση σε όλο το εύρος Zoom από ευρυγώνιο έως τηλεφακό. Όταν συνδυάζεται με τον αισθητήρα εικόνας Full-Frame της Sony, ο φακός προσφέρει ευκρινείς εικόνες από άκρη σε άκρη. Επιπλέον, η τεχνολογία «UMC (Ultra Multi-Coating)» εφαρμόζεται για την ελαχιστοποίηση της αντανάκλασης και του ghosting, βοηθώντας στην παραγωγή φυσικών και καθαρών εικόνων.

Εντυπωσιακό bokeh με φωτεινό διάφραγμα F2-F2.8

Ένα μεγάλο διάφραγμα που ξεκινά από το F2 παρουσιάζει ένα ελκυστικό θάμπωμα φόντου στις περιοχές εκτός εστίασης της εικόνας.  Ο φακός διαχωρίζει αποτελεσματικά το θέμα από το φόντο, χρησιμοποιώντας ένα μικρό βάθος πεδίου για να συλλάβει μια μοναδική εικόνα στην οποία το φόντο συμπιέζεται.  Το καθαρό και φυσικό bokeh που δημιουργείται από τις λεπίδες 9 διαφράγματος καθιστά δυνατή τη λήψη όμορφων νυχτερινών αστικών τοπίων.

Γρήγορη και ακριβής απόδοση AF 

Ο κινητήρας Linear Stepping Motor παρέχει υψηλή απόκριση και ακρίβεια κατά τη λήψη φωτογραφιών και βίντεο και είναι εξαιρετικός για την παρακολούθηση θεμάτων που κινούνται γρήγορα. Το σύστημα είναι συμβατό με τις λειτουργίες Fast Hybrid AF και Eye AF της Sony και επιτρέπει τη διόρθωση του φακού εντός της κάμερας για σκίαση, χρωματική εκτροπή και παραμόρφωση.

Βελτιωμένη λειτουργικότητα με το custom switch & button

Οι προσαρμοσμένοι διακόπτες και κουμπιά στην πλευρά του φακού επιτρέπουν στον χρήστη να ελέγχει πλήρως τον φακό. Οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν τις προτιμώμενες λειτουργίες τους μέσω τριών προσαρμοσμένων διακοπτών. Εάν ρυθμίσετε τον προσαρμοσμένο διακόπτη σε MODE 2, ο δακτύλιος εστίασης λειτουργεί τη ρύθμιση διαφράγματος στη θέση AF και τη Γραμμική MF στη θέση MF  . Η μοναδική λειτουργία βίντεο “Dolly Shot” μπορεί να βρεθεί στο MODE 3. Επιπλέον, υπάρχουν δύο  κουμπιά αποθήκευσης εστίασης στη θέση MF που επιτρέπουν στους χρήστες να αλλάζουν φυσικά την εστίαση μεταξύ δύο θεμάτων.

Optimized χαρακτηριστικά για λήψη βίντεο

Ο AF 35-150mm F2-2.8 FE είναι επίσης βελτιστοποιημένος για βιντεοσκόπηση, βοηθώντας σας να τραβάτε πιο επαγγελματικό και δημιουργικό περιεχόμενο.

 1) Dolly Shot: Ένα επαγγελματικό dolly μπορεί να είναι ακριβό και δύσκολο να λειτουργήσει, αλλά αυτός ο φακός σας επιτρέπει να αναδημιουργήσετε εύκολα  τα αποτελέσματα της χρήσης περιστρέφοντας τον δακτύλιο ζουμ ενώ παρακολουθείτε το θέμα.

2) Γραμμική MF: Στη λειτουργία γραμμικής MF, η κίνηση εστίασης είναι σταθερή ανεξάρτητα από την ταχύτητα με την οποία περιστρέφεται ο δακτύλιος εστίασης μέσω της  περιστροφής 300º. Όταν χρησιμοποιείτε Follow Focus, αυτό επιτρέπει πιο ακριβή έλεγχο.

3) Digital Par-Focal: Μετά την εστίαση στο θέμα σε λειτουργία MF, η εστίαση δεν απαιτεί ξανά προσαρμογή, ακόμη και όταν γίνεται Zoom in ή Zoom out. Αυτό επιτρέπει στους κινηματογραφιστές  να  μειώσουν το χρόνο λήψης και επιτρέποντας ακριβή και σταθερά γυρίσματα.

Ελάχιστη απόσταση εστίασης 33cm 

O AF 35-150mm F2-2.8 FE προσφέρει εξαιρετική απόδοση κοντινού πλάνου για ένα ολοκληρωμένο Zoom. Με MOD (Ελάχιστη απόσταση αντικειμένου) 0,33 m στα 35 mm και 0,85 m στα 150 mm, μπορείτε εύκολα να τραβήξετε κοντινά πλάνα με ευκρινείς λεπτομέρειες. Σε συνδυασμό με το γρήγορο διάφραγμα του φακού, το φόντο είναι όμορφα θολό όταν βρίσκεται κοντά στο θέμα, καθιστώντας τον φακό ακόμα πιο ευέλικτο.

 Προστασία από τις καιρικές συνθήκες

Λαμβάνοντας υπόψη το περιβάλλον λήψης των χρηστών  , ο φακός έχει σχεδιαστεί για να είναι πλήρως σφραγισμένος από τις καιρικές συνθήκες στη βάση και  σε όλο το σώμα. Η σφράγιση καιρού υιοθετείται σε 12 περιοχές για την πρόληψη ζημιών, είσοδο σκόνης, ελαφριάς βροχής και χιονιού.