Η εταιρεία παρουσίασε μικρή πτώση στα έσοδα 6μήνου τα οποία διαμορφώθηκαν στα 8,82 εκ. ευρώ έναντι 9,08 εκ. ευρώ με τη συμμετοχή των υπηρεσιών στα έσοδα να αυξάνεται στο 24% από το 21% την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Σταθερή η εικόνα και στη λειτουργική κερδοφορία EBITDA με το ποσοστό επί των εσόδων να διατηρείται στο 5,8%.

Τέλος, η εταιρεία παρουσίασε πτώση στα καθαρά κέρδη κατά 16 χιλ. ευρώ και διαμορφώθηκε στα 107 χιλ. ευρώ έναντι 123 χιλ. ευρώ το αντίστοιχο περυσινό 6μηνο.

O Διευθύνων Σύμβουλος της CPI Άρης Παπαθάνος

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της CPI Άρης Παπαθάνος, ανέφερε: «Το πρώτο 6μηνο τα αποτελέσματά μας ήταν αντίστοιχα με τα περυσινά. Το τελευταίο 3μηνο του έτους είδαμε μια επιβράδυνση στην αγορά λόγω εξωγενών παραγόντων, όπως τα αυξημένα κόστη ενέργειας και οι γεωπολιτικές εξελίξεις, που επηρέασαν τις επενδύσεις στον ιδιωτικό τομέα. Έχουμε αρκετές ευκαιρίες στην αγορά που έχουν αρχίσει να ωριμάζουν και ήδη βλέπουμε πως στο 9μηνο της χρήσης μας έχουμε επανέλθει στην επίτευξη των στόχων μας. Παραδοσιακά η διαδικασία των εκλογών δημιουργεί μια στασιμότητα σε έργα Ιδιωτικού και Δημοσίου τομέα, εκτιμούμε όμως πως ο αντίκτυπος στα ετήσια αποτελέσματα μας θα είναι περιορισμένος» 

H CPI προσφέρει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στις επιχειρήσεις με στόχο τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και της ροής εργασιών. Οι λύσεις που διαθέτει, απευθύνονται στις αγορές της Εκτύπωσης και Ψηφιοποίησης, της Εποπτείας και Ασφάλειας, της Λιανικής και Τιμολόγησης (Φορολογικοί μηχανισμοί, e-invoicing, Point Of Sale) και της Εκπαίδευσης (Interactive Boards, Projectors). Παράλληλα, η CPI προσφέρει υπηρεσίες outsourcing όπως Διαχείριση Εκτυπώσεων και Ψηφιοποίηση Εγγράφων, έχοντας πολύ μεγάλο αριθμό συμβολαίων, καθώς και Υπηρεσίες Υποστήριξης σε μεγάλους Διεθνείς και Ελληνικούς Οργανισμούς παρέχοντας υπηρεσίες βάσει SLA (Service Level Agreement) ή υλοποιώντας projects για λογαριασμό τους.