Η φροντίδα ενός μικρού κατοικίδιου είναι μια μεγάλη ευθύνη. Μια ακόμα «έξυπνη» συσκευή του οικοσυστήματος του κινεζικού κολοσσού αναλαμβάνει να σας λύσει τα χέρια ως προς το τάισμα, προκειμένου να φεύγετε ξέγνοιαστοι από το σπίτι…

Η «έξυπνη» συσκευή αυτόματης τροφοδοσίας της Xiaomi είναι κατάλληλη για γάτες και μικρού μεγέθους σκύλους. Σύμφωνα με την εταιρεία δεν ενδείκνυται ούτε για νεαρά κατοικίδια (από τριών μηνών και κάτω) ούτε για πολύ μεγάλου μεγέθους σκυλιά. Η συναρμολόγηση της συσκευής γίνεται σε πολύ λίγο χρόνο και είναι αρκετά απλή διότι το μόνο που θα χρειαστεί να κάνετε είναι να τοποθετήσετε το αποξηραντικό catridge στο εσωτερικό. Μετέπειτα, συνδέετε τη βάση του μπολ φαγητού πάνω στην κεντρική συσκευή, η οποία συγκρατείται μαγνητικά ώστε να μην φεύγει εύκολα από τη θέση της και να αποσπάται εύκολα για καθαρισμό.

Χωρητικότητα και προμήθεια τροφίμων

Xiaomi Smart Pet FeederΤο δοχείο του προμηθευτή τροφίμων δέχεται έως και 1,8 κιλά ξηρής τροφής σε οβάλ ή σφαιρικό σχήμα σε διάμετρο 5-12 χιλ. και όχι κάποιο άλλο σχήμα ή μέγεθος διότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να πάθει ζημιά το έξυπνο σύστημα σίτισης. Σημειώνεται ότι δέχεται μόνο ξηρά τροφή και όχι κατεψυγμένη-αποξηραμένη τροφή ή κάποιο άλλου είδους. Η συσκευή τροφοδοσίας είναι σχεδιασμένη έτσι ώστε να μην περνά αέρας στο εσωτερικό, αποτρέποντας τον κίνδυνο να αλλοιωθεί η τροφή. Ταυτόχρονα, τα αποξηραντικά catridges βοηθούν και αυτά με τη σειρά τους στο να διατηρούνται στεγνά και φρέσκα τα περιεχόμενα. Από την στιγμή που συνδέεται στην πρίζα, η συσκευή χορηγεί αυτόματα σε προκαθορισμένους χρόνους και δοσολογίες την τροφή στο κατοικίδιο, ενώ μπορείτε και χειροκίνητα μόνοι σας να δώσετε λιχουδιές στον τετράποδο φίλο σας εκτός προγράμματος, πατώντας το ειδικό κουμπί πάνω στο καπάκι.

Και η λειτουργία αδιάλειπτη και ο σκύλος χορτάτος!

Το Smart Pet Food Feeder μπαίνει στην πρίζα με τη βοήθεια ενός ανθεκτικού στα… δαγκώματα πλεκτού καλωδίου παροχής 1,5 μέτρου. Για να μην έχετε τον φόβο ότι το κατοικίδιο σας μπορεί να πειράξει το καλώδιο του pet feeder μπορείτε να μαζέψετε το περισσότερο που είναι ελεύθερο και να το τοποθετήσετε στον αποθηκευτικό χώρο που μπαίνει η πρίζα με το καλώδιο της συσκευής στο πίσω μέρος της. Σε περίπτωση διακοπής ρεύματος διαθέτει ενσωματωμένο τροφοδοτικό έκτακτης ανάγκης το οποίο αντλεί ενέργεια από 4 ΑΑΑ μπαταρίες. Επιπρόσθετα, οι φωτεινές ενδείξεις πάνω στο pet feeder είναι αρκετά διακριτές και βοηθητικές. Συγκεκριμένα, υπάρχουν τρεις ενδείξεις: η μία αφορά τη σύνδεση με το Wi-Fi, η δεύτερη την λειτουργία του συστήματος διανομής και η τρίτη ενημερώνει για το πόσο φαγητό απομένει μέσα στο δοχείο.

Πάρτε τον έλεγχο στα χέρια σας

Η εφαρμογή Xiaomi Home είναι συμβατή με iOS και Android, ενώ με λίγα απλά βήματα μπορείτε να τη ρυθμίσετε, προσθέτοντας το Xiaomi Pet Feeder στις συσκευές που εποπτεύει. Ανοίγοντας το app υπάρχει η υπενθύμιση για το τι είδους τροφή μπορεί να δεχτεί η συσκευή. Έπειτα θα πρέπει να ρυθμίσετε την εφαρμογή και να την ενημερώσετε σχετικά με το κατοικίδιο που έχετε δηλαδή αν είναι σκύλος ή γάτα, τι ράτσα είναι, το μέγεθος, τα κιλά, το φύλο αλλά και άλλες πληροφορίες ώστε να υπολογίσει η εφαρμογή τις ποσότητες και το κάθε πόσο πρέπει να τρέφεται το κατοικίδιο σας. Αν όμως έχετε οι συγκεκριμένο πρόγραμμα που προτιμάτε, μπορείτε να αντικαταστήσετε αυτό που σας συνιστά η εφαρμογή. Αν έχετε ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία στιγμή που έφαγε το κατοικίδιο σας, μπορείτε μέσα από την εφαρμογή να ελέγξετε το ιστορικό. Στις ρυθμίσεις μπορείτε μεταξύ άλλων να προσθέσετε και άλλα κατοικίδια που θα χρησιμοποιούν το Xiaomi Pet Feeder, να δείτε οδηγίες για το πως να καθαρίσετε σωστά την συσκευή αλλά, να επιλέξετε την λειτουργία Child Lock για να μην πατάνε κατά λάθος τα παιδιά σας το κουμπί διανομής φαγητού συνέχεια.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να ανατρέξετε εδώ.


Μας άρεσε

  • Το μέγεθος και η ποιότητα κατασκευής της συσκευής, αλλά και η συναρμολόγησή της σε χρόνο μηδέν
  • Το αποσπώμενο μπολ φαγητού για εύκολο καθαρισμό
  • Η ευελιξία και οι επιλογές που χαρίζει το Xiaomi Home App
  • Η δυνατότητα τοποθέτησης μπαταριών για λειτουργία της συσκευής σε πιθανή διακοπή ρεύματος

Δεν μας άρεσε

  • Oι περιορισμοί σε συγκεκριμένο μέγεθος, σχήμα και τύπο τροφής που δέχεται η συσκευή τροφοδοσίας
  • Δεν ενδείκνυται για νεαρά κατοικίδια (3 μηνών και κάτω) ούτε για πολύ μεγάλου μεγέθους σκυλιά

Xiaomi Smart Pet Feeder