Την πρώτη εκδήλωση παρουσίασης του έργου του πραγματοποίησε το Qualco Foundation, η μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία του ομίλου Qualco, την Πέμπτη 23 Μαρτίου στο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς.

Με σκοπό του τη στήριξη, την ενίσχυση και την προώθηση εγχειρημάτων που αναδεικνύουν την καινοτομία, την κοινωνική αλληλεγγύη, την περιβαλλοντολογική ανθεκτικότητα και την προώθηση του Ελληνικού πολιτισμού, το Qualco Foundation παρουσίασε το πρόγραμμα στήριξης φορέων και λοιπών οργανισμών από τα πεδία της επιστήμης, της τέχνης, του πολιτισμού, της κοινωνικής δράσης και του αθλητισμού.

Την εκδήλωση προλόγισε ο Ορέστης Τσακαλώτος, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου, o οποίος μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους το όραμα και τις αξίες του Qualco Foundation. Στη συνέχεια, τον λόγο πήρε ο Γιώργος Νούνεσης, Διευθυντής και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Κέντρου Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», η Ειρήνη Γερουλάνου, Πρόεδρος της Διοικητικής Επιτροπής του Μουσείου Μπενάκη, η Σάντρα Μαρινοπούλου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, ως εκπρόσωποι της Καινοτομίας και του Πολιτισμού, καθώς και η Δάφνη Οικονόμου, Πρόεδρος της Εταιρείας Προστασίας Σπαστικών.

Μέσα από την υλοποίηση ακαδημαϊκών, κοινωνικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών προγραμμάτων, το Qualco Foundation επιδιώκει να επιφέρει αλλαγές με θετικό πρόσημο στην κοινωνία. Το έργο του μέχρι σήμερα κρίνεται πολυσχιδές, έχοντας ήδη στηρίξει πάνω από 25 δράσεις, μεταξύ άλλων, με το Εθνικό Κέντρο Έρευνας Φυσικών Επιστημών «Δημόκριτος», το Μουσείο Μπενάκη, το μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, την Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, το «Μαζί για το παιδί», το Ωδείο Αθηνών, την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή κ.ά.

Με τον αθλητισμό να εντάσσεται στα κεντρικά πεδία δράσης του Qualco Foundation, παρουσιάστηκε στους προσκεκλημένους το Road to Paris, μία νέα πρωτοβουλία χρηματοδότησης πολλά υποσχόμενων αθλητών για τους Ολυμπιακούς Αγώνες 2024 στο Παρίσι. Το παρών έδωσε και η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Ελληνίδα πρωταθλήτρια του βάδην, η οποία αναφέρθηκε στη μέχρι σήμερα πορεία και προσπάθειά της στον πρωταθλητισμό.

Το Qualco Foundation είναι μια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία του ομίλου Qualco. Σκοπός του είναι η στήριξη και η ενίσχυση εγχειρημάτων, που αναδεικνύουν τον ελληνικό πολιτισμό και μεριμνούν για τη φροντίδα του κοινού καλού. Μέσα από σειρά πολιτιστικών και κοινωνικών δράσεων προάγει ιδεώδη αλληλεγγύης και ισότητας. Δραστηριοποιείται σε 5 πεδία: Καινοτομία και Τεχνολογία, Παιδεία και Κοινωνική Πρόνοια, Περιβαλλοντική Βιωσιμότητα και Ανάπτυξη, Πολιτισμός και Αθλητισμός, Αλληλεγγύη και Στήριξη σε Καταστάσεις Έκτακτης Ανάγκης.