Η Google και η Verizon ανακοίνωσαν τη συνεργασία τους για την ανάπτυξη του δικτύου 3G της δεύτερης και του λειτουργικού συστήματος για κινητά τηλέφωνα της πρώτης, με στόχο την παροχή νέων εφαρμογών.


google-verizon-androidΣκοπεύουν να αναπτύξουν μαζί «διάφορες συσκευές βασισμένες στο λειτουργικό Android», με τη Verizon να διαθέτει το πρώτο της Android κινητό μέσα στις επόμενες εβδομάδες. Λεπτομέρειες δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστές, ενώ εκπρόσωπος της Google αρνήθηκε να σχολιάσει για τη φύση της κοινής συνέντευξης τύπου την οποία θα πραγματοποιήσουν οι δύο εταιρείες. Ωστόσο, δεδομένης της χρονικής στιγμής και των συμμετεχόντων στη συνέντευξης – θα παρευρεθούν και οι δύο διευθύνοντες σύμβουλοι – φαίνεται ότι οι δύο εταιρείες είναι έτοιμες να συζητήσουν για τα σχέδια τους σχετικά με το Android.


Η Verizon δεν έχει ακόμη κυκλοφορήσει κάποια συσκευή που να βασίζεται στο λειτουργικό της Google. Προς το παρόν, βασίζεται στα BlackBerry της RIM, αλλά και σε κινητά που λειτουργούν με Windows Mobile. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο, οι φήμες θέλουν την Verizon να συνεργάζεται με τη Google για τη διάθεση μιας σειράς συσκευών εταιρειών όπως η Motorola και η HTC, που θα λειτουργούν με Android.


Επιπλέον, δεν έχει καταστεί σαφές κατά πόσο θα πρόκειται για κάποιο έξυπνο κινητό, ένα netbook ή κάτι εντελώς νέο. Ωστόσο, όπως επισημαίνουν αναλυτές, θα είναι ενδιαφέρον να δούμε τον τρόπο που η πολιτική της Verizon για αυστηρό έλεγχο του λογισμικού των συσκευών του δικτύου της θα εναρμονιστεί με το λογισμικό ανοιχτού και ελεύθερου χαρακτήρα της Google.