Οι 24 αυτοκτονίες εργαζομένων είχαν σαν αποτέλεσμα να παραιτηθεί ο Louis-Pierre Wenes, αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας France Telecom και να αντικατασταθεί από τον Stephane Richard.


FRANCE_TELECOM_1Ο Wenes, αναπληρωματικός διευθύνων σύμβουλος για τις δραστηριότητες στη Γαλλία, ζήτησε από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της France Telecom, Didier Lombard να απαλλαχθεί από τις αρμοδιότητες του. Ο Wenes, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τις δραστηριότητες στη Γαλλία από τον Δεκέμβριο του 2002, θα παραμείνει στην εταιρεία ως σύμβουλος του Lombard, όπως ανέφερε εκπρόσωπος της εταιρείας.


Ο Richard, που υπήρξε διευθυντής προσωπικού του γραφείου της Γαλλίδας υπουργού Οικονομικών Christine Lagarde, ορίστηκε αναπληρωματικός διευθύνων σύμβουλος διεθνών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και εισήλθε επισήμως στην εταιρεία την 1η Σεπτεμβρίου. Ο Richard αναμένεται να αντικαταστήσει τον Lοmbard στην αρχηγεία της France Telecom το 2011, μετά την εκπνοή της θητείας του Lombrad. Η France Telecom αντιμετωπίζει ένα κύμα αυτοκτονιών υπαλλήλων της, που φτάνουν συνολικά τους 24 θανάτους κατά τη διάρκεια των τελευταίων 18 μηνών, με τις εργατικές ενώσεις να κατηγορούν την τρέχουσα αναδιάρθρωση της εταιρείας.