Η νέα ναυαρχίδα vivo X90 Pro 5G του κορυφαίου κατασκευαστή smartphones της Κίνας, εκτός από το εμβληματικό design και την πλειάδα κορυφαίων τεχνολογικών χαρακτηριστικών σε όλους τους τομείς, μπορεί να καυχιέται και για τις ασυναγώνιστες λήψεις της κάμερας ακόμη και σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Υποθέτουμε ότι θα συμφωνήσετε, πως οι πιο συναρπαστικές στιγμές μας δεν πραγματοποιούνται απαραιτήτως σε καλοφωτισμένους χώρους με συνθήκες φωτογραφικού στούντιο. Ξεφυλλίζοντας νοερά το… άλμπουμ των σημαντικότερών μας αναμνήσεων, φέρνουμε στο μυαλό αξέχαστες νυχτερινές εξόδους, αξιομνημόνευτα ηλιοβασιλέματα και ξεχωριστές στιγμές που αναμφίβολα δεν λούζονταν από το φως ενός προβολέα! Όποτε αποφασίζουμε να αιχμαλωτίσουμε με την κάμερα ενός κινητού αγαπημένα πρόσωπα και τοποθεσίες χωρίς να έχουμε σύμμαχο τον ήλιο ή το έντονο τεχνητό φως, συνειδητοποιούμε την αχίλλειο πτέρνα κάθε σύγχρονου smartphone…τις νυχτερινές λήψεις. Ευτυχώς, όμως, η vivo έχει αποδείξει πως είναι ένα brand που δεν συμβιβάζεται με… τους συμβιβασμούς. Λανσάροντας το νέο της flagship, το vivo X90 Pro 5G , δείχνει τον τρόπο για να μην συμβιβαζόμαστε ούτε και εμείς με τις φτωχής ποιότητας νυχτερινές φωτογραφίσεις και βιντεοσκοπήσεις…

Με έμβλημα το ‘’Photography Redefined’’

Όπως, ίσως, είναι ήδη προφανές, το vivo X90 Pro 5G δεν φιλοδοξεί να είναι… απλά ένα από τα κορυφαία smartphone που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή στον πλανήτη. Επιχειρεί, επιπρόσθετα, να δώσει τέλος σε ένα μακροχρόνιο πρόβλημα, να απαντήσει στην πρόκληση των υψηλών φωτογραφικών επιδόσεων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού. Για τον… ιερό αυτό σκοπό, επιστράτευσε κορυφαίους συμμάχους, όπως τη γερμανική εταιρεία οπτικών ZEISS και την εταιρεία που κατασκεύασε τον μεγαλύτερο μέχρι σήμερα αισθητήρα για smartphone, τη γνωστή σε όλους μας Sony, «μαμά» του IMX989 sensor (μεγέθους μιας ίντσας!) που ενσωματώνεται στην κύρια κάμερα του X90 Pro. Οι καρποί των εν λόγω συνεργασιών συνδυάστηκαν με την υψηλή τεχνογνωσία της vivo καθώς και με το ισχυρότερο chipset που έχει λανσάρει ποτέ η MediaTek, με αποτέλεσμα μια ολοκληρωμένη και ασυναγώνιστη πρόταση, το vivo X90 Pro 5G!

Με τη φωτογραφία στο DNA

Μια επιβλητική κυκλική νησίδα φιλοξενεί και ταυτόχρονα προστατεύει τις κάμερες στην πλάτη, η οποία ξεχωρίζει για τη δερμάτινη υφή της που παραπέμπει σε premium DSLR φωτογραφική μηχανή. H IP68 αδιάβροχη συσκευή ξυπνά με την πρώτη ματιά τη διάθεση για μοναδικές λήψεις με καλλιτεχνική προσέγγιση που αναδεικνύει ακόμα και την πιο απλή, καθημερινή στιγμή.

Ο IMX989 αισθητήρας μιας ίντσας παγιδεύει το φως, όσο ελάχιστο κι αν είναι, ώστε ακόμα και στο σκοτάδι να μπορεί να καταγράψει ακριβή πληροφορία στα 50MP της ανάλυσής του. Ενδεικτικά αξίζει να αναφέρουμε πως χάρη στο μέγεθος της μιας ίντσας προσφέρει 77% μεγαλύτερη περιοχή φωτοευαισθησίας σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Την ποιότητα του φωτός που καταλήγει στην τεράστια επιφάνεια του αισθητήρα εγγυώνται τα οπτικά της ZEISS, με T* Coating και αντιθαμβωτική επιφάνεια στους φακούς, αλλά και με φίλτρα σε επίπεδο software για φυσικά ή πιο ζωντανά χρώματα. Από το πρώτο σας «κλικ» θα συνειδητοποιήσετε γιατί η ZEISS χάρη στην πατενταρισμένη τεχνολογία T* Coating εδραίωσε την παρουσία της στον χώρο των οπτικών, ξεκινώντας την εφαρμογή της πολυεπίπεδης αυτής επίστρωσης σε κιάλια και διόπτρες σκόπευσης. Επιστρέφοντας στο vivo X90 Pro 5G, η εστίαση γίνεται αστραπιαία, ενώ τις μακρινές και macro λήψεις σας επιμελείται ένας τηλεφακός 50mm (2x οπτικό zoom) συντροφιά με έναν αισθητήρα 50MP.

Χάρη στο τεράστιο διάφραγμα f/1.6, o τηλεφακός διαπρέπει και στα πορτρέτα, επιτρέποντας στον πρωταγωνιστή ή την πρωταγωνίστρια του κάδρου σας να ξεπηδά με μοναδική φυσικότητα και σαφήνεια από το θολωμένο φόντο.

Και οι δύο παραπάνω κάμερες διαθέτουν σύστημα οπτικής σταθεροποίησης, ενώ η τρίτη κάμερα της παρέας (12MP) αναλαμβάνει τις υπερευρυγώνιες λήψεις σας με οπτικό πεδίο 108ο. Μοναδικές είναι οι επιδόσεις και στον τομέα του βίντεο, όπου μπορείτε να καταγράψετε τη δράση σε 8K ανάλυση στα 24fps ή σε 4K ανάλυση με 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Όπως και στη φωτογραφία, έτσι και στην κινούμενη εικόνα, πατώντας το «rec» στο X90 Pro 5G δεν χρειάζεται να αγχώνεστε για τις συνθήκες φωτισμού, τα πάντα αποτυπώνονται με αξιοθαύμαστη διαύγεια. Τα χρώματα είναι ζωντανά μα ταυτόχρονα ρεαλιστικά χωρίς να είναι υπερκορεσμένα.

Στην πρόσοψη, μια κάμερα 32MP με 24mm φακό διαφράγματος f/2.5 επωμίζεται τις λήψεις σας. Τόσο η μπροστινή όσο και η πίσω κάμερα προφέρουν τα μοναδικά στυλ bokeh πορτρέτου της ZEISS (Biotar, Sonnar, Planar, Distagon και Cinematic).

Η φωτογραφική υπεροχή του vivo X90 Pro 5G ενσωματώνει τις τρεις πίσω κάμερες σε ένα “Big Eye”, θέλοντας να χαρίσει σε κάθε χρήστη ολοκληρωμένη φωτογραφική εμπειρία, χωρίς να χρειάζεται να είναι κανείς expert στις επαγγελματικές λήψεις!

Και εδώ θα αναρωτηθείτε για τοεπίπεδο επεξεργαστικής ισχύος… δεν χρειάζεται, αφού το πανίσχυρο MediaTek Dimensity 9200 chipset και το vivo V2 Image Signal Processor (ISP) chip χαρίζουν στο X90 Pro μοναδικές δυνατότητες «αντίληψης» και επεξεργασίας των εικόνων που αποτυπώνονται σε κάθε αισθητήρα, αξιοποιώντας την τελευταία λέξη της τεχνητής νοημοσύνης.

Απόλυτα κομψός και Νέος Σχεδιασμός

Το νέo vivo X90 Pro 5G έρχεται με μια τολμηρή νέα σχεδίαση εμπνευσμένη από την χρωματική ακολουθία Fibonacci, προσφέροντας μια ισορροπημένη και στυλιστικά ανώτερη εμφάνιση. Μια οριζόντια ζώνη, που ονομάζεται Skyline, εισάγεται στο πίσω vegan-δερμάτινο κάλυμμα για να χωρίσει καθαρά τις λειτουργικές ζώνες, ενώ ο τμηματικός σχεδιασμός εξισορροπεί την οπτική εστίαση, καθιστώντας τη μονάδα κάμερας ένα πολύ ξεχωριστό χαρακτηριστικό σχεδίασης.

Μαζί σας σε κάθε σας βήμα

Οι περισσότεροι από εσάς ίσως θα έχετε ξανακούσει τη σοφή φράση «η καλύτερη κάμερα είναι αυτή που έχεις μαζί σου» και για τον λόγο αυτό το vivo X90 Pro 5G έχει κατασκευαστεί για να βρίσκεται πάντα στο πλευρό σας και όχι παρατημένο σε κάποιο κομοδίνο να φορτίζει με τις ώρες. Η μπαταρία των 4.870mAh επαρκεί για να σας βγάλει ασπροπρόσωπους κατά τη διάρκεια μιας απαιτητικής ημέρας και όποτε χρειαστεί να ανατρέξετε στον 120W Flash Charge φορτιστή που θα βρείτε στη συσκευασία, η διαδικασία μιας πλήρους φόρτισης διαρκεί ελάχιστα. Και όταν λέμε ελάχιστα, εννοούμε από 0% έως 50% μέσα σε μόλις 8 λεπτά, ενώ η πλήρης φόρτιση δεν κρατά πάνω από μισή ώρα! Ταχύτατη είναι και η ασύρματη φόρτιση των 50W.

Και φυσικά, μια ολοκληρωμένη, flagship συσκευή στην αιχμή της τεχνολογίας δεν θα μπορούσε να μη διαπρέπει και στον τομέα της ψυχαγωγίας. Εδώ τα ηνία παίρνει η AMOLED edge display οθόνη 6,78 ιντσών, με υποστήριξη HDR10+, 120Hz ρυθμό ανανέωσης και μέγιστη φωτεινότητα στα 1.300 nits. Η συγκεκριμένη οθόνη δεν ξεχωρίζει μόνο για τη δυνατότητα αναπαραγωγής 1,07 δισεκατομμυρίων χρωμάτων, αλλά και για την τριπλή προστασία των ματιών σας από την ακτινοβολία του κινητού, για ακόμα πιο ξεκούραστη θέαση. Κλείνουμε με τα διπλά στερεοφωνικά ηχεία και την Hi-Res Audio συμβατότητα για να απολαμβάνετε υπερθέαμα… μετά μουσικής!

Συνοψίζοντας, το vivo X90 Pro 5G μπορεί με την ίδια άνεση να μεταμορφωθεί από μια επαγγελματική φωτογραφική μουσική σε μια φορητή οθόνη κινηματογραφικών προβολών και από εργαλείο παραγωγικότητας και επικοινωνίας σε ασυγκράτητη… παιχνιδομηχανή!