Οι αναλυτές του κλάδου συχνά τονίζουν πώς η ισότητα των φύλων σημειώνει πρόοδο στον επιχειρηματικό κόσμο, αλλά κατά πόσο είναι αλήθεια αυτό;

Στην εποχή του πολυσυζητημένου glass-ceiling στις εταιρικές δομές τύπου C-Suite, όπου η σύγκριση μεταξύ ανδρών και γυναικών ηγετών C-level  εξακολουθεί να παρουσιάζει εξαιρετική διαφορά υπέρ των ανδρών, είναι σύνηθες να διαβάζουμε ότι οι γυναίκες γενικά υπό-εκπροσωπούνται. 

Κατά τη διάρκεια της φετινής Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας, η Check Point Software Technologies είναι υπερήφανη που συμμετέχει σε οργανισμούς, σε όλο τον κόσμο, για να ανταποκριθεί στο κάλεσμα να «αγκαλιάσουμε την ισότητα» επισημαίνοντας τη δική της πρόοδο και τα βήματα δράσης για τον κλάδο.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή της, η Rupal Hollenbeck που πρόσφατα προήχθη στη θέση της Προέδρου της Check Point Software, δήλωσε «δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό από το να συγκεντρώνουμε μια διαφορετική ομάδα ανθρώπων με στόχο να αναδείξουμε τα καλύτερα στοιχεία τους και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να  επιτύχουν αυτό που ποτέ δεν πίστευαν ότι ήταν δυνατό… είναι σκέτη μαγεία». 

Και όπως περιγράφει στο podcast Women in Action, ένα βασικό συστατικό για να οδηγείς ομάδες υψηλής λειτουργικότητας και επιτυχίας είναι η οικοδόμηση μιας κουλτούρας ισότητας, όπου όλοι λαμβάνουν τους πόρους που χρειάζονται για να επιτύχουν εξίσου.  Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό για τις διαφορετικές ομάδες στην Check Point που εργάζονται ακούραστα κάθε μέρα σε διαφορετικές ζώνες ώρας, γλώσσες και πολιτισμούς για να καταστήσουν τον κόσμο πιο ασφαλή. 

Τι κάνει η Check Point Software;

Πρώτον, με την πρόσφατη προσθήκη της Nataly Kremer ως Chief Product Officer (CPO) και Head of R&D, είμαστε υπερήφανοι που έχουμε επιτύχει ισότητα των φύλων μεταξύ των C-Suite δομών μας. Επιπλέον, η προαγωγή της Rupal Hollenbeck, σε Πρόεδρο, η ανάδειξη της Dorit Dor σε νέα Διευθύντρια Τεχνολογίας (CTO) και η κατοχή της θέσης της Chief Financial Officer (CFO) από την Tal Payne, το 80% των εργαζομένων της εταιρείας διευθύνονται από γυναίκες παγκοσμίως.  Δυστυχώς, αυτό δεν είναι ακόμη ο κανόνας σε άλλους παγκόσμιους οργανισμούς. Μια πρόσφατη παγκόσμια μελέτη από την IBM και την Chief διαπίστωσε ότι μόλις το 12% των θέσεων σε επίπεδο C-Suite και Διοικητικού Συμβουλίου κατέχονται από γυναίκες.

Δεσμευόμαστε επίσης να οικοδομήσουμε και να διατηρήσουμε τη σειρά ηγεσίας μας. Σε παγκόσμιο επίπεδο, το 20% των Αντιπροέδρων της Check Point είναι γυναίκες. Το βιομηχανικό πρότυπο είναι 16%. Σε όλα τα γραφεία μας, έχουμε προγράμματα καθοδήγησης, επαγγελματική κατάρτιση και ομάδες πόρων εργαζομένων αφιερωμένες στην υποστήριξη και την προώθηση των γυναικών στην καριέρα τους. 

Επιπλέον, αναγνωρίζουμε τη σημαντική έλλειψη επαγγελματιών στον τομέα της κυβερνοασφάλειας στην αγορά εργασίας σήμερα, με περίπου 3,4 εκατομμύρια κενές θέσεις παγκοσμίως. Αυτό ασκεί τεράστια πίεση στις ομάδες πληροφορικής που καλούνται να αντιμετωπίσουν όλο και πιο περίπλοκες επιθέσεις στον κυβερνοχώρο καθημερινά. Στην Check Point Software για να αντιμετωπίσουμε αυτό το ζήτημα, έχουμε αναπτύξει μια σειρά εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο, συνολικά γνωστά ως Check Point Mind. Ένα τέτοιο πρόγραμμα είναι το Check Point SecureAcademy™️, το οποίο συνεργάζεται με περισσότερα από 100 ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε 40 χώρες για την παροχή εκπαίδευσης στον κυβερνοχώρο παγκοσμίως. Ως μέρος της πρωτοβουλίας Check Point MIND, αυτά τα εκπαιδευτικά ιδρύματα προσφέρουν πιστοποιήσεις ασφαλείας της Check Point ως μέρος του υπάρχοντος προγράμματος σπουδών τους, επιτρέποντας στους μαθητές να βελτιώσουν τις γνώσεις τους για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο. Μέσω αυτών των συνεργασιών, στοχεύουμε στην προώθηση και επέκταση των εκπαιδευτικών και επαγγελματικών προοπτικών για τους φοιτητές παγκοσμίως.

Τέλος, καλούμε τους εταίρους μας σε όλο τον κόσμο να ενωθούν μαζί μας στην προσπάθεια να επιτύχουμε την ισότητα το 2023. Όλοι έχουμε να διαδραματίσουμε ρόλο στην υποστήριξη των γυναικών, στην οικοδόμηση μιας κουλτούρας ισότητας και στην ενίσχυση του κλάδου της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο.