Βρεθήκαμε με τη δημοσιογραφική αποστολή της Xiaomi στην πόλη που κάθε χρόνο, όταν ο χειμώνας παραδίδει τη σκυτάλη στην άνοιξη, φοράει τα γιορτινά της και υποδέχεται μικρές και μεγάλες εταιρείες τεχνολογίας στη σημαντικότερη εκδήλωση της βιομηχανίας των τηλεπικοινωνιών, στο Mobile World Congress (MWC).

Αποστολή: Βαγγέλης Αλευρίτης

Επειτα από τρία επεισοδιακά λόγω Covid-19 χρόνια, το μεγαλύτερο τηλεπικοινωνιακό συνέδριο του πλανήτη επιστρέφει δυναμικά με… απαρτία προκειμένου να μετατρέψει τη Βαρκελώνη για λίγες μέρες σε πρωτεύουσα των εξελίξεων στον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο.

Τι κι αν η κρίση έχει ρίξει την βαριά σκιά της πάνω από τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας, τι κι αν οι κολοσσοί του διαδικτύου έχουν επιδοθεί σε ένα μπαράζ απολύσεων, προμηνύοντας μια διάθεση καθολικής ανασυγκρότησης έπειτα από την έκρηξη ψηφιακού μετασχηματισμού που επέφεραν τα αλλεπάλληλα lockdown και την αναμενόμενη καθίζηση που επακολούθησε… Η Βαρκελώνη αδημονούσε διψασμένη εδώ και τρια χρόνια για μια “κανονική” διεξαγωγή του σημαντικότερου τεχνολογικού event της, του MWC. Δίχως περιοριστικά μέτρα, χωρίς ηχηρές απουσίες από μεγάλες εταιρείες και γεμάτο με χιλιάδες επισκέπτες στους διαδρόμους του συνεδριακού κέντρου Fira Gran Via, το MWC μονοπώλησε το ενδιαφέρον μας στο τέλος του Φεβρουαρίου και κληροδότησε στον Μάρτιο μια μακροσκελή λίστα νέων κυκλοφοριών smartphone, tablet, laptop, gadget και λοιπών τεχνολογικών πειρασμών.

Ο κινεζικός κολοσσός δεν κατέθεσε απλά τη νέα σειρά κορυφαίων συσκευών του (Xiaomi 13, 13 Pro και 13 Lite), αλλά απέδειξε πως διαθέτει για ακόμα μια χρονιά μια πάνοπλη “ναυαρχίδα” έτοιμη να ηγηθεί της “ναυμαχίας” για την κατάκτηση της κορυφής. Μια μέρα πριν την επίσημη έναρξη του MWC, η Xiaomi διοργάνωσε τα ευρωπαϊκά αποκαλυπτήρια της σειράς που φέρει τον αριθμό που ανησυχεί τους προληπτικούς μα δικαιώνει τελικά τους αναρίθμητους φανατικούς φίλους του brand σε όλον τον πλανήτη. Στο πλευρό της, ένα άλλο διάσημο brand, η Leica, η οποία συμμαχεί σε ακόμα μια flagship σειρά με τη Xiaomi προκειμένου να μας χαρίσουν από κοινού μια καινοτόμο κάμερα που κοσμεί με τρόπο πομπώδη και διόλου μετριοπαθή τις πλάτες των Xiaomi 13 Pro και Xiaomi 13…

Xiaomi 13 Pro & Xiaomi 13: Με υπογραφή Leica

Με τη σειρά Xiaomi 13 co – engineered with Leica η εταιρεία δίνει δώσει έμφαση στην ποιότητα της κάμερας με στόχο τη δημιουργία εξαιρετικών εικόνων, όπως άλλωστε έκανε και στις προηγούμενα λανσαρίσματα των Xiaomi 11 και 12.
Φέτος, τα Xiaomi 13 Pro και Xiaomi 13 διαθέτουν ενσωματωμένη κάμερα που μπορεί πραγματικά να χαρακτηριστεί ως “φωτογραφική μηχανή”. Η κάμερα Leica που αποτελείται από τρεις φακούς με ισάριθμους αισθητήρες 50MP με το μέγεθος ενός εξ αυτών να αγγίζει την 1 ίντσα!. Ποιος δεν θέλει μια πληρέστατη και ικανότατη κάμερα Leica στην παλάμη του, που ταυτόχρονα λειτουργει και ως… smartphone; Και δεν μιλάμε για ένα τυχαίο smartphone αλλά για ένα υπερσύγχρονο κινητό εξοπλισμένο με το κορυφαίο chipset που έχει κατασκευάσει ποτέ η Qualcomm για Android συσκευές, το ασυναγώνιστο Snapdragon 8 Gen 2.
Tα παραπάνω μοντέλα ξεχωρίζουν όχι μόνο για το ασυναγώνιστο σύστημα κάμερας τους, αλλά και για τις οθόνες AMOLED με ρυθμό ανανέωσης 120Hz, υποστήριξη για πάνω από 1 δισ. χρώματα, Adaptive HDR και Dolby Vision.
Παράλληλα, το Xiaomi 13 Pro διαθέτει μπαταρία 4.820mAh και γρήγορη φόρτιση στα 120W (Hypercharge – πλήρης φόρτιση σε μόλις 18 λεπτά), ενώ το Xiaomi 13, με μπαταρία 4500mAh, έχει γρήγορη φόρτιση στα 67W (πλήρης φόρτιση σε 30 λεπτά). Και τα δύο μοντέλα υποστηρίζουν τη δυνατότητα ασύρματης φόρτισης στα 50W. Οποιοδήποτε κι αν επιλέξετε, είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιαστείτε με τα εξαιρετικά χαρακτηριστικά και τις δυνατότητες αυτών των κορυφαίων smartphones από τη Xiaomi.
Κάτι που έλειπε από προηγούμενα flagship της εταιρείας επιτέλους ενσωματώνεται στα 13 και 13 Pro. Ο λόγος γίνεται για τη στεγανοποίηση απέναντι σε νερό και σκόνη με πιστοποίηση προστασίας IP68.

Xiaomi 13 Lite: The viral maker!

Το μικρότερο “αδερφάκι” των παραπάνω, η Lite έκδοση της σειράς Xiaomi 13, μας συστήνεται ως το απόλυτο εργαλείο για τα Social Media. Χάρη στη διπλή selfie camera 32MP με διπλό LED φλας, μπορείτε να τραβάτε τις καλύτερες selfie φωτογραφίες χωρίς την ανάγκη για επιπρόσθετο εξοπλισμό ή πολύπλοκες ρυθμίσεις. Πέρα από τις εξαιρετικές selfie, μπορείτε να αποτυπώσετε τοπία και ηλιοβασιλέματα με τον κύριο φακό και τον αισθητήρα των 50MP. Απαθανατίστε αμέτρητες στιγμές, χωρίς το άγχος της μπαταρίας, καθώς διαθέτει μπαταρία 4500mAh με την τεχνολογία Xiaomi HyperCharge 67W, που εξασφαλίζει πλήρη φόρτιση σε μόλις 30 λεπτά!

Και οι λοιπές Xiaomi εκπλήξεις…

Η Xiaomi στο συνέδριο MWC δεν περιορίστηκε στα αποκαλυπτήρια της σειράς 13, αλλά έδωσε έμφαση και στα υπόλοιπα συστατικά του πληρέστατού της οικοσυστήματος. Έτσι, τη σκυτάλη από τα smartphone παρέλαβαν τα ολοκαίνουρια προϊόντα της στις κατηγορίες της ηλεκτροκίνησης με το Xiaomi Electric Scooter 4 Ultra, των wearable με το Xiaomi S1 Pro και των TWS ακουστικών με τα νέα Xiaomi Buds 4 Pro.