Το νέο ασύρματο χειριστήριο του PlayStation 5 θέτει ανώτερα στάνταρ στον χώρο των pro controllers, υποσχόμενο έλεγχο ακριβείας με δυνατότητα πλήρους παραμετροποίησης στις ανάγκες κάθε χρήστη αλλά και στις ιδιαίτερες απαιτήσεις κάθε παιχνιδιού.

Το χειριστήριο DualSense που περιμένει κάθε τυχερό αγοραστή ενός PlayStation 5 στη συσκευασία αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της next-gen κονσόλας της Sony σε σχέση με τον ανταγωνισμό. Όταν, λοιπόν, κυκλοφορεί η «pro» έκδοσή του για επαγγελματίες των eSports αλλά και για κάθε άλλον… ασυμβίβαστο gamer, ο πήχης είναι ήδη σε δυσθεώρητα ύψη. Το ευχάριστο είναι πως τελικά το DualSense Edge κατόρθωσε να τον υπερπηδήσει με χαρακτηριστική ευκολία, δικαιώνοντας τις προσδοκίες όλων όσοι ανυπομονούσαν για ένα χειριστήριο με εντυπωσιακές αντοχές, εκτεταμένες επιλογές προσωποποίησης και επιπλέον δυνατότητες στον χειρισμό.

Στην αιχμή της τεχνολογίας

Για τις δυνατότητες του DualSense έχουμε γράψει αναρίθμητες φορές, οπότε είναι περιττό να πλέξουμε και πάλι το εγκώμιο στις σκανδάλες δυναμικής απόκρισης (adaptive triggers) και στο σύστημα απτικής ανάδρασης (haptic feedback) που μεταφέρει τη δράση από την οθόνη στις παλάμες σας. To Edge αναλαμβάνει να πάει την εμπειρία του παιχνιδιού ένα βήμα παραπέρα, καθώς έρχεται εξοπλισμένο με λειτουργίες που προσαρμόζουν την συμπεριφορά του, συντροφιά με επιπρόσθετα στοιχεία χειρισμού. Τα πάντα έρχονται σε μια καλαίσθητη θήκη μεταφοράς, για να κουβαλάτε με άνεση και ασφάλεια σε αποστολές… εκτός έδρας το τέλειο «όπλο» κάθε επαγγελματία gamer!

Τρεις εναλλακτικές για τα «καπάκια» των μοχλών

Τα αποσπώμενα καπάκια (stick caps) και των δυο μοχλών του χειριστηρίου έρχονται σε τρεις διαφορετικούς τύπους για να επιλέξετε αυτόν που σας ταιριάζει, χαρίζοντας την απόλυτη πρόσφυση στα δάχτυλά σας. Στη συσκευασία σας περιμένουν τρία ζευγάρια για να πειραματιστείτε με την αίσθηση που δίνει κάθε σετ σε διαφορετικά είδη παιχνιδιών. Εκτός από τα καπάκια, μπορείτε να αλλάξετε και ολόκληρο τον μοχλό (stick module). Με αυτόν τον τρόπο, ακόμα και έπειτα από κάποια χρόνια συνεχούς χρήσης όταν θα έχετε… εξουθενώσει κάθε μοχλό οδηγώντας τον στα όρια με ανελέητη δύναμη, θα μπορείτε να τον αντικαταστήσετε εύκολα με ανταλλακτικό που πωλείται ξεχωριστά, προκειμένου να συνεχίσετε να απολαμβάνετε τις υπηρεσίες του DualSense Edge δίχως δυσάρεστα παρελκόμενα όπως το φαινόμενο drift.

Προσαρμόσιμα μήκη αριστερής και δεξιάς σκανδάλης

Στο DualSense Edge μπορείτε να ορίσετε χειροκίνητα την απόσταση κίνησης της αριστερής και της δεξιάς σκανδάλης με τη βοήθεια των αντίστοιχων ειδικών διακοπτών που βρίσκονται στην κάτω πλευρά του gamepad. Έτσι, μπορείτε να ορίσετε μικρότερη απόσταση κίνησης όταν παίζετε ένα first person shooter προκειμένου οι βολές σας να πυροδοτούνται πιο γρήγορα ή αντίθετα να μεγιστοποιήσετε την απόσταση της σκανδάλης για πιο ακριβή έλεγχο, όταν της έχετε αναθέσει το γκάζι σε ένα racing παιχνίδι.

Πίσω κουμπιά με δυνατότητα αντιστοίχισης

Στην πλάτη του gamepad σας περιμένουν δύο σετ κουμπιών με δυνατότητα εναλλαγής, που μπορούν να διαμορφωθούν κατά το δοκούν, προσθέτοντας περισσότερες επιλογές χειρισμού στις άκρες των δακτύλων σας. Στη συσκευασία περιλαμβάνονται δύο εναλλακτικά ζευγάρια, σε σχήμα μισού θόλου και σε σχήμα μοχλού, προκειμένου να «χαρτογραφήσετε» πάνω τους όποια ενέργεια θέλετε.

Εξατομικευμένα προφίλ χειρισμού: Ρυθμίστε, αποθηκεύστε, αλλάξτε!

Ακόμα και κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, πατώντας το νέο κουμπί Fn που βρίσκεται κάτω από τον αριστερό μοχλό ώστε να έχετε άνετη πρόσβαση με τον αντίχειρα, έχετε άμεση εκκίνηση του μενού προσαρμογής των ρυθμίσεων του gaming προφίλ σας. Από εκεί μπορείτε να ρυθμίσετε μια σειρά από παραμέτρους όπως η ευαισθησία του μοχλού και η ένταση της δόνησης, να τις αποθηκεύσετε σε συγκεκριμένα προφίλ και να τα αλλάζετε ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε παιχνιδιού. Με το έτερο επιπλέον κουμπί κάτω από τον δεξί μοχλό σας δίνεται εύκολη πρόσβαση στις ρυθμίσεις ήχου του παιχνιδιού και των συνομιλιών.

Πλεκτό καλώδιο με δυνατότητα κλειδώματος

Αν αντί για την ασύρματη σύνδεση προτιμάτε να συνδέσετε ενσύρματα το DualSense Edge με το PlayStation 5, τα 2,8 μέτρα του πλεκτού (braided) USB καλωδίου εξασφαλίζουν ελευθερία κινήσεων. Το βύσμα της σύνδεσης στο gamepad έχει τη δυνατότητα κλειδώματος του καλωδίου στη συσκευή ώστε να μην υπάρχει πιθανότητα… αποχωρισμού έπειτα από κάποια απότομη κίνησή σας την πιο κρίσιμη στιγμή μιας αναμέτρησης! Όσον αφορά τη φόρτιση, το Edge είναι συμβατό και με τον «παραδοσιακό» σταθμό φόρτισης DualSense.

Με… άλλοθι την απόσβεση!

Με τιμή στα 249€, το DualSense Edge σίγουρα δεν απευθύνεται σε casual gamers που παίζουν μια ωρίτσα το Σαββατοκύριακο τον αγαπημένο τους τίτλο. Στοχεύει σε όσους λατρεύουν το gaming και επιδιώκουν τη βέλτιστη δυνατή εμπειρία, αντάξια του PlayStation 5 και των συναρπαστικών του τίτλων. Χαρίζει στρατηγικό πλεονέκτημα στον χρήστη του σε κάθε online αναμέτρηση, προσφέροντας τέλεια πρόσφυση στα δάχτυλα και στις παλάμες χάρη στις αντιολισθητικές εσωτερικές λαβές, παρέα με το ασυναγώνιστο πλεονέκτημα της πλήρους παραμετροποίησης κάθε παράγοντα που επηρεάζει τις επιδόσεις στο gaming υψηλών απαιτήσεων.

Μπορεί να κοστίζει λίγο παραπάνω από τρία «απλά» DualSense (όσο… ιερόσυλο κι αν είναι να χρησιμοποιούμε τον όρο «απλό» για ένα gamepad όπως το DualSense), μα το Edge χάρη στους εναλλάξιμους μοχλούς θα κάνει απόσβεση του «αλμυρού» κόστους του σε βάθος χρόνου. Αν αναλογιστείτε πόσα gamepad θα κληθείτε να αλλάξετε τα επόμενα χρόνια επειδή έχετε «κατακρεουργήσει» τους μοχλούς τους, και μόνο η δυνατότητα αντικατάστασης του stick module του Edge ακούγεται σωτήρια για το πορτοφόλι κάθε φανατικού gamer. Για να είμαστε ειλικρινείς βέβαια και να μην ψάχνουμε… άλλοθι για να δικαιολογήσουμε μια τέτοια επένδυση στην ψυχαγωγία μας, ο κύριος λόγος για την απόκτηση ενός «pro» gamepad δεν θα μπορούσε να είναι άλλος από την απόλυτη εμπειρία gaming, προσαρμοσμένη μέχρι και την τελευταία λεπτομέρεια στις δικές μας ανάγκες και επιθυμίες!


Τι περιλαμβάνεται στη συσκευασία

  • Ασύρματο χειριστήριο DualSense Edge
  • Πλεκτό (Braided) καλώδιο USB  2,8 μέτρων
  • 2x τυπικά καπάκια μοχλού
  • 2x ψηλά καπάκια μοχλού θόλου
  • 2x χαμηλά καπάκια μοχλού θόλου
  • 2x πίσω κουμπιά μισού θόλου
  • 2x πίσω κουμπιά σχήματος μοχλού
  • Περίβλημα βύσματος
  • Θήκη μεταφοράς