Η αλλαγή του ονόματος σηματοδοτεί το επόμενο μεγάλο βήμα για τη διάρκειας ενός έτους ενοποίηση της EDS με την ΗΡ και τονίζει τον αυξανόμενο ρόλο των υπηρεσιών επιχειρησιακής τεχνολογίας για το χαρτοφυλάκιο της ΗΡ.


EDS-HP«Οι πελάτες μας περιμένουν από μας να αξιοποιήσουμε τη δυναμική του χαρτοφυλακίου λύσεων της ΗΡ για να ανταποκριθούμε στις επιχειρησιακές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν», δήλωσε ο Joe Eazor, Senior Vice President και General Manager της HP Enterprise Services.


«Σήμερα συνδυάζουμε την υψηλή αξία των υπηρεσιών που έχει αναπτύξει η EDS τα τελευταία 47 χρόνια, με την τεχνολογική υπεροχή της ΗΡ, ώστε να δημιουργηθεί ο κορυφαίος πάροχος πληροφοριακών υπηρεσιών. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε τις εξαιρετικές υπηρεσίες που οι πελάτες περιμένουν από εμάς», συμπλήρωσε.


Αντανακλώντας το θετικό αντίκτυπο που είχε η εξαγορά της EDS στην επέκταση και την εις βάθος ανάπτυξη των ικανοτήτων της ΗΡ, η επιχειρησιακή μονάδα HP Technology Solutions Group θα μετονομαστεί σε HP Enterprise Business. Αυτή η μονάδα επικεντρώνεται σε επιχειρήσεις και κρατικούς οργανισμούς ανεξαρτήτως μεγέθους. Πέρα από πληροφοριακές υπηρεσίες για επιχειρήσεις, το χαρτοφυλάκιό της μονάδας HP Enterprise Business περιλαμβάνει servers, λύσεις αποθήκευσης δεδομένων και δικτύωσης, καθώς και τεχνολογικές υπηρεσίες.


Κατά τη διάρκεια του τρίτου τριμήνου του χρηματοοικονομικού έτους 2009, οι δραστηριότητες της επιχειρησιακής μονάδας HP Enterprise Business αντιστοιχούσαν στο 47% των εσόδων της HP και στο 60% των λειτουργικών της κερδών (σ.σ. το συγκεκριμένο μέγεθος δεν είναι υπολογισμένο με βάση τις Γενικώς Αποδεκτές Λογιστικές Αρχές). Όλα τα τμήματα της HP Enterprise Business θα συνεχίσουν να αναφέρονται στην Ann Livermore, Εκτελεστική Αντιπρόεδρο της ΗΡ.


«Οι πελάτες αντιμετωπίζουν σοβαρές προκλήσεις ως προς τα τεχνολογικά τους περιβάλλοντα», δήλωσε η κυρία Livermore. «Προκλήσεις όπως η μη ευέλικτη υποδομή, η αύξηση του αριθμού των εφαρμογών και η πολυπλοκότητα των πληροφοριών περιορίζουν την ταχύτητα με την οποία η πληροφορική μπορεί να προσθέσει αξία στην επιχείρηση. Η ΗΡ είναι η κορυφαία εταιρία στο να βοηθάει τους πελάτες να διαχειρίζονται και να διαμορφώνουν τα τεχνολογικά τους περιβάλλοντα, έτσι ώστε να αποδίδουν καλύτερα επιχειρηματικά αποτελέσματα», συμπλήρωσε η ίδια.