H IBM προσφέρει μια υπηρεσία εταιρικού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η οποία τρέχει στη δική της υποδομή, αντί στους διακομιστές των πελατών, και κοστίζει 25% λιγότερο από την αντίστοιχη υπηρεσία της Google.


inotes_overview«Θα είναι πρόβλημα για τη Google» εκτίμησε ο αναλυτής της Gartner Μάθιου Κέιν. Η IBM, εξηγεί, έχει εμπειρία δεκαετιών με τους εταιρικούς πελάτες, σε αντίθεση με τη Google που αντλεί τα έσοδά της από διαφημίσεις και δεν έχει καταφέρει ακόμα να εδραιωθεί στην αγορά εταιρικών προϊόντων.


Όλο και περισσότερες επιχειρήσεις σήμερα αποφασίζουν να βασιστούν σε online υπηρεσίες που τρέχουν στην υποδομή ενός παρόχου, αντί σε δικά της συστήματα. Η νέα τάση ονομάστηκε «cloud computing».


To νέο LotusLive iNotes της IBM λειτουργεί μέσω του browser. Τιμάται 36 δολάρια ανά χρήστη ανά έτος, συγκριτικά με 50 δολάρια για την υπηρεσία Google Apps, η οποία όμως εκτός από ηλεκτρονικό ταχυδρομείο περιλαμβάνει επεξεργασία εγγράφων και άλλα εργαλεία συνεργασίας. Επιπλέον, η υπηρεσία της Google προσφέρει 25GΒ αποθηκευτικού χώρου, ενώ της IBM μόλις 1GB.


Παρόλα αυτά, η IBΜ ελπίζει ότι οι υποψήφιοι πελάτες της θα εκτιμήσουν την πολύχρονη πείρα της με εταιρικούς πελάτες. Σύμφωνα με το δικτυακό τόπο της εταιρείας, το LotusLive iNotes θα ανταγωνιστεί επίσης μια ανάλογη υπηρεσία της Microsoft που τιμάται 120 δολάρια ανά χρήστη ανά έτος.