Σύμβαση έκδοσης πενταετούς ομολογιακού δανείου ύψους €11 εκατ. με την εγγύηση της Info-Quest υπέγραψε η ISquare A.E., η οποία εξαγόρασε τη Rainbow και αποτελεί πλέον τον επίσημο διανομέα Apple στην Ελλάδα.


ISQUAREΌπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, σκοπός του ομολογιακού είναι η αναχρηματοδότηση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης από την Alpha Bank της εξαγοράς του 100% των μετοχών της Rainbow.


Υπενθυμίζεται ότι η Info-Quest τον περασμένο Φεβρουάριο υπέβαλε προσφορά ύψους 8,71 εκατ. ευρώ για την εξαγορά του 79,6% της Rainbow. Στη συνέχεια προχώρησε σε Δημόσια Πρόταση, η οποία στέφθηκε με επιτυχία, συγκεντρώνοντας το 95,2% των μετοχών.


Η ISquare είναι θυγατρική του ομίλου Info-Quest και συστάθηκε προκειμένου να αποτελέσει το νέο επίσημο διανομέα των προϊόντων της Apple στην ελληνική αγορά, δραστηριότητα που επί σειρά ετών είχε η Rainbow.


Στο τιμόνι της ISquare θα είναι ο κ. Κ. Σταυρόπουλος, που θα αποτελέσει το διευθύνοντα σύμβουλο, ενώ πρόεδρος του Δ.Σ. είναι ο κ. Θ. Φέσσας, βασικός μέτοχος του Ομίλου Info-Quest και αντιπρόεδρος η κα Ε. Κουτσουρέλη. Σύμφωνα με τα σχέδια της διοίκησης της Info-Quest, η ISquare θα απορροφήσει το εργατικό δυναμικό της Rainbow και θα αποτελέσει μια ανεξάρτητη εταιρεία του ομίλου, ενώ μέχρι το Νοέμβριο αναμένεται να γίνει και η επίσημη παρουσίαση της εταιρείας στο κοινό.


Σήμερα οι πωλήσεις των υπολογιστών Apple και iPod στην ελληνική αγορά υπολογίζεται ότι σε ετήσια βάση φθάνουν τα 30 εκατ. ευρώ. Η συμφωνία που έχει υπογράψει ο όμιλος της Info-Quest είναι αρχικά τριετής, ενώ υπενθυμίζεται ότι δεν περιλαμβάνει τον τομέα της κινητής τηλεφωνίας, καθώς σε παγκόσμιο επίπεδο η Apple προωθεί το iPhone με απευθείας συνεργασίες με telecom operators.