ΟΤΕΘέμα λειτουργικού διαχωρισμού του ΟΤΕ θέτει η αντιπολίτευση, σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Ν. Σηφουνάκη, ο οποίος υποστήριξε ότι το μόνο που μπορεί να κάνει πλέον η κυβέρνηση είναι «να περάσει νόμο στη Βουλή για να κρατήσει την περιουσία που είναι οι υποδομές, τα δίκτυα, τα κτίρια».

Όσον αφορά δε τις υπηρεσίες, πρότεινε να γίνει δημόσια προσφορά. Επιπλέον σε κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές Λ. Κατσέλη και Ν. Σηφουνάκης αναφέρουν ότι οι ευθύνες της κυβέρνησης είναι τεράστιες «για τη στρατηγική σημασία των δικτύων του ΟΤΕ, που θα έπρεπε να παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο».

Ο διαχωρισμός του δικτύου του ΟΤΕ με τις τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες, έχει ήδη συζητηθεί θετικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, που ωστόσο αφήνει στην ευχέρεια των κατά τόπους Ρυθμιστικών Αρχών (στην περίπτωσή μας την Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων) να αποφασίσουν αν θα προχωρήσουν σε μία τέτοια διαδικασία.

Πάντως ήδη στελέχη του υπουργείου Μεταφορών έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο όπως και η διοίκηση του ΟΤΕ, ενώ και η Deutsche Telekom, σύμφωνα με πληροφορίες, προχώρησε στη συμφωνία με το ελληνικό δημόσιο μετά από διαβεβαίωσή της ότι δεν θα γίνει ο λειτουργικός διαχωρισμός του ΟΤΕ.