Σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας της Nielsen, η αγορά της ασύρματης επικοινωνίας στις ΗΠΑ αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο όσον αφορά το Ιντερνετ από κινητά, με το iPhone να συμβάλει τα μέγιστα.


mobile-internetΤον μήνα Ιούλιο καταγράφηκαν 56,9 εκατομμύρια χρήστες του Web από κινητά, ποσοστό που αυξήθηκε κατά 34% συγκριτικά με τον προηγούμενο χρόνο. Ωστόσο, πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι μόνο το ένα τέταρτο των χρηστών ασύρματων υπηρεσιών μπήκαν στο Web από τα κινητά τους τον Ιούλιο.


Μάλιστα, στοιχεία που δίνονται από τη Nielsen τον Ιανουάριο, αποκαλύπτουν ότι οι χρήστες ασύρματων υπηρεσιών ανέρχονται συνολικά στα 225 εκατομμύρια, γεγονός που αποτυπώνει ότι η διείσδυση του Ιντερνετ από κινητά είναι 25%, πίσω από τη διαδικτυακή χρήση των PC και την παραδοσιακή τηλεοπτική θέαση.


Την ίδια στιγμή, η έρευνα της Νielsen δείχνει ότι η παραπάνω διείσδυση δεν αφορά μόνο τους νέους που διαβιούν στους αστικούς ιστούς ή τους πολυάσχολους επιχειρηματίες που ταξιδεύουν αδιάκοπα. Το Ίντερνετ από κινητά εμφανίζει αύξηση 45% στους εφήβους από 13-17 ετών και 65% μεταξύ των χρηστών ηλικίας 65 ετών και άνω. Επιπλέον, το γυναικείο κοινό αρχίζει σταδιακά να «αγκαλιάζει» το mobile Internet, σημειώνοντας αύξηση 43% έναντι 26% του ανδρικού κοινού.


Την ώρα που οι άνδρες μπαίνουν στο Διαδίκτυο από το κινητό τους για να διαβάσουν τεχνολογικές ειδήσεις, αθλητικά και παιχνίδια, οι γυναίκες προτιμούν τα κοινωνικά δίκτυα και τα ψώνια.