Σύμβαση αξίας $5,5 εκ. στην INTRACOM Defense Electronics για Ηλεκτρονικά Συστήματα Ραντάρ Αεροσκαφών

intracomΗ εταιρία Northrop Grumman (NYSE: NOC) ανέθεσε στην INTRACOM Defense Electronics σύμβαση ύψους 5,5 εκ. δολαρίων ΗΠΑ για την παραγωγή ηλεκτρονικών συγκροτημάτων του ραντάρ AN/APG-68(V)9 για τα αεροσκάφη F-16.

Η ανάθεση της σύμβασης καταδεικνύει ότι η INTRACOM Defense Electronics διαδραματίζει έναν καίριο ρόλο στην παροχή υψηλής ποιότητας αεροπορικών ηλεκτρονικών συστημάτων, τόσο για το Ελληνικό Υπουργείο Άμυνας όσο και για τη διεθνή αγορά. Η εν λόγω σύμβαση, διάρκειας δώδεκα μηνών είναι συνέχεια δύο προηγούμενων συμβάσεων με τη Northrop Grumman, βάσει των οποίων η INTRACOM Defense Electronics παρέδωσε επιτυχώς ηλεκτρονικά συγκροτήματα του ραντάρ για τα αεροσκάφη F-16 στο πλαίσιο διάφορων διεθνών προγραμμάτων.

Η Northrop Grumman Corporation είναι εταιρία άμυνας και τεχνολογίας παγκοσμίου εμβέλειας με 120.000 εργαζόμενους, παρέχει καινοτόμα συστήματα, προϊόντα και λύσεις πληροφόρησης και υπηρεσιών, ηλεκτρονικά καθώς και εφαρμογές αεροδιαστημικής και ναυπηγικής σε πελάτες του δημόσιου και ιδιωτικού φορέα ανά την υφήλιο.

Η INTRACOM Defense Electronics, ο μεγαλύτερος προμηθευτής ηλεκτρονικών αμυντικών συστημάτων στην Ελλάδα, είναι θυγατρική της INTRACOM HOLDINGS, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στην Ελλάδα. Η εταιρία σχεδιάζει, αναπτύσσει και παράγει προηγμένης τεχνολογίας αμυντικά συστήματα επικοινωνιών, συσκευές κρυπτογράφησης, συστήματα επικοινωνιών, διοίκησης και ελέγχου (C³), ηλεκτρονικά πυραυλικών συστημάτων, ραντάρ, προσομοιωτές, και συστήματα ελέγχου και δοκιμών. Η INTRACOM Defense Electronics συμμετέχει σε εγχώρια και διεθνή προγράμματα έρευνας και ανάπτυξης καθώς και συμπαραγωγών και αποτελεί εγκεκριμένο μέλος στη λίστα προμηθευτών του NATO. Τα προϊόντα και οι υπηρεσίες της εταιρίας εξάγονται στο Βέλγιο, Κύπρο, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ισπανία, Κύπρο, Ολλανδία και Σουηδία.

Σχετικά με την INTRACOM Defense Electronics

Η INTRACOM Defense Electronics, η μεγαλύτερη ελληνική εταιρία ανάπτυξης και παραγωγής ηλεκτρονικών αμυντικών συστημάτων, είναι θυγατρική της INTRACOM Holdings, ενός από τους μεγαλύτερους πολυεθνικούς ομίλους τεχνολογίας στη Ν.Α. Ευρώπη. Η INTRACOM Defense Electronics ειδικεύεται στη σχεδίαση, ανάπτυξη και παραγωγή αμυντικών επικοινωνιακών συστημάτων, συσκευών κρυπτογράφησης, συστημάτων διοίκησης, ελέγχου και επικοινωνιών, ηλεκτρονικών πυραυλικών συστημάτων, ραντάρ, προσομοιωτών και συστημάτων ελέγχου και δοκιμών.

Η εταιρία συμμετέχει σε πολυεθνικά προγράμματα συμπαραγωγής και διεθνή προγράμματα έρευνας, σε συνεργασία με μεγάλες αμυντικές εταιρίες και οργανισμούς, και συμπεριλαμβάνεται στην επίσημη λίστα προμηθευτών του ΝΑΤΟ. Η INTRACOM Defense Electronics εξάγει προϊόντα, λύσεις και υπηρεσίες στο Βέλγιο, στη Γαλλία, στη Γερμανία, στην Ισπανία, στις ΗΠΑ, στην Κύπρο, στην Ολλανδία και στη Σουηδία.

Περισσότερες πληροφορίες: www.intracomdefense.com.