Η Intertech, ένας από τους μεγαλύτερους διανομείς οίκων τεχνολογίας στην Ελλάδα, και η RICOH ο κατασκευαστής μεταξύ άλλων και των προϊόντων Gestetner και ηγέτης της αγοράς σε φωτοαντιγραφικά μηχανήματα και εκτυπωτές, πραγματοποίησαν πρόσφατα το RICOH Innovation Day, μία εκδήλωση που διήρκησε δύο ημέρες, εκ των οποίων η πρώτη αφορούσε σε συνεργάτες και η δεύτερη σε πελάτες.

Κατά τη διάρκεια των δύο ημερών παρουσιάστηκε όλη η γκάμα προϊόντων RICOH και Gestetner, καθώς επίσης και οι νέες προϊοντικές κατηγορίες Collaboration boards, Smart lockers και software με τη λύση διαχείρισης εγγράφων DocuWare. Οι παρευρισκόμενοι είχαν, επίσης, την ευκαιρία να ενημερωθούν, να δουν και να δοκιμάσουν όλα τα προϊόντα της εταιρείας.

Μεταξύ άλλων παρουσιάστηκε η entry-level σειρά A διαδραστικών πινάκων της RICOH, με μοντέλα διαστάσεων από 65 ως και 85 ίντσες, με ενσωματωμένη υποστήριξη Android και δυνατότητα προαιρετικής υποστήριξης Windows (που παρέχει συμβατότητα με τη λύση RICC – RIcoh Creative Collaboration). Οι οθόνες συνοδεύονται από λύσεις τοποθέτησης είτε στο πάτωμα είτε στον τοίχο, ενώ μπορούν να αναβαθμιστούν με λύσεις video conferencing της Logitech. Οι εν λόγω οθόνες απευθύνονται τόσο στην αγορά της εκπαίδευσης όσο και των επιχειρήσεων. 

Τα Smart Lockers με τη σειρά τους αποτελούν τη λύση για ασφαλή διανομή πραγμάτων μεγάλης αξίας με αποτελεσματικότητα, στα σημεία που υπάρχει η αντίστοιχη ανάγκη. Οι συσκευές είναι εύκολα προσβάσιμες και μπορούν να ανοίξουν είτε με Pin είτε με ID card. Το σύστημα παρέχει και μονοπάτι για audit της κάθε συναλλαγής, παρέχοντας δυνατότητες πλήρους ελέγχου. 

Ακόμα, το κοινό είχε τη δυνατότητα να έρθει σε επαφή με τις λύσεις cloud document management της Docuware, εταιρείας που έχει εξαγοράσει η RICOH το 2019. Οι εν λόγω λύσεις παρέχουν λειτουργίες αυτοματοποίησης των workflows, διευκολύνοντας την ψηφιοποίηση, διασφάλιση και επεξεργασία επαγγελματικών εγγράφων. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται σημαντικά ο χρόνος που απαιτείται σε μια επιχείρηση για αυτές τις διαδικασίες, επιτρέποντας στις ομάδες εργασίας να εστιάσουν στο business, αυξάνοντας την παραγωγικότητα και την κερδοφορία. Οι λύσεις Docuware παρέχουν τη δυνατότητα τόσο distributed όσο και remote ομάδες να διατηρήσουν την παραγωγικότητά τους. 

O κος Ιωάννης Χαλδούπης, Διευθύνων Σύμβουλος της Intertech, η κα Πόπη Χάϊτα, Product Manager, Printing Solutions της Intertech, ο κος Επαμεινώνδας Πλυταριάς, Product & Sales Supervisor της Intertech και από τη RICOH International  BV, η κα Kristie van den Broek, Channel Product Manager – Communication Services & Cloud Solutions Emerging Markets Group EMEA, o κος Robert Löbermann, Business Manager EMEA, o κος Bram den Hond, Channel Marketing Department, έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Alkyonides Cafe Bar Restaurant, στη Βάρκιζα. 

Μετά το πέρας της εκδήλωσης, ο κος Χαλδούπης δήλωσε: «Μαζί με την ομάδα της RICOH International, είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε δια ζώσης τους πολύτιμους συνεργάτες μας και να τους παρουσιάσουμε τις καινοτόμες λύσεις που μπορούν να μετασχηματίσουν το χώρο εργασίας. Αφουγκραζόμενοι τις αυξανόμενες ανάγκες της αγοράς για αυτοματοποίηση διαδικασιών και σύγχρονους τρόπους παράδοσης και παραλαβής παραγγελιών που προσφέρουν μέγιστη ασφάλεια και προσβασιμότητα, συνεχίζουμε να παρέχουμε, μέσω του δικτύου των συνεργατών μας, μια σειρά από λύσεις που βελτιώνουν την εμπειρία των εργαζομένων στον εργασιακό χώρο, αυξάνουν την παραγωγικότητά τους και αναβαθμίζουν συνολικά την καθημερινότητά τους».

Την εκδήλωση επισκέφθηκαν ο κος Κωνσταντέλος Γρηγόρης (Δήμαρχος Βούλας, Βάρης, Βουλιαγμένης), αλλά και υπεύθυνοι από άλλους φορείς όπως από το Δήμο Γλυφάδας, Δήμο Κερατσινίου, τα ΕΛΤΑ, το Νοσοκομείο Νάουσας, την ΕΡΓΟΣΕ, Yπουργείο Προστασίας του Πολίτη.