Από την εφημερίδα: “Καθημερινή” – 29/05/2008

Forthnet. Νέο επιχειρηματικό μοντέλο, νέα κεφάλαια, νέες ευκαιρίες. Με αυτόν τον τίτλο έκθεση της Citigroup σχολιάζει την πρόσφατη εξαγορά της συνδρομητικής τηλεόρασης της Nova από τη Forthnet. H Citi αποτιμά τη Nova στα 380 εκατ. ευρώ μόνη της και στα 535 εκατ. ευρώ αν γίνει επιτυχημένα η ενσωμάτωσή της στη Forthnet. «Περιμένουμε συνέργειες αξίας 155 εκατ. από τις σταυροειδείς πωλήσεις και την αύξηση της διείσδυσης της συνδρομητικής τηλεόρασης και των υπηρεσιών broadband. «Είμαστε αγοραστές σήμερα όσο και στην αύξηση κεφαλαίου», σημειώνει η Citi επιβεβαιώνοντας τη σύσταση «αγορά» (buy) με την ένδειξη, ωστόσο, S (κερδοσκοπική) από H (υψηλού κινδύνου) πριν. Τιμή στόχο δίνει τα 9 ευρώ από 13 πριν, αλλά και πάλι περιλαμβάνει περιθώριο ανόδου 70% έναντι της τρέχουσας τιμής στο χρηματιστήριο.

ΟΠΑΠ. «Μια πληθώρα καλών ειδήσεων» συνοδεύει τον ΟΠΑΠ, σύμφωνα με έκθεση της Citi που επιβεβαιώνει τη σύσταση «αγοράς» (buy) για τη μετοχή με τιμή στόχο τα 31 ευρώ. Σε αυτές περιλαμβάνει την απόφαση των πρακτόρων υπέρ της συμφωνίας με τον ΟΠΑΠ, τη μείωση του κόστους διανομής και του διοικητικού κόστους κατά 8%-17% καθώς και την εκτίναξη των πωλήσεων του Kino κατά 22% στο τρίμηνο. Η Citi βελτίωσε κατ’ αρχήν τις προβλέψεις της για τα κέρδη ανά μετοχή του ΟΠΑΠ στο 2009-10 κατά 3%-4%. «Πιστεύουμε ότι υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος και ότι δεν τον έχετε χάσει», συνιστά απερίφραστα η Citi στους επενδυτές.

Φουρλής. «Σε σωστήαναπτυξιακή πορεία» βρίσκεται η Φουρλής Συμμετοχών κατά τη Citigroup. Σε χθεσινή έκθεση ο διεθνής οίκος επιβεβαίωσε τη σύσταση «αγοράς» (buy) για τη μετοχή με σήμανση Μ (μεσαίου ρίσκου) και τιμή στόχο τα 25,50 ευρώ από τα 19,10 που έκλεισε την προηγούμενη ημέρα στο χρηματιστήριο. «Πιστεύουμε ότι τα χειρότερα (-30% από την αρχή του χρόνου) έχουν περάσει για τη μετοχή και ένα ισχυρό 2008 θα ακολουθήσει (το δεύτερο ΙΚΕΑ της Αθήνας άνοιξε στις 26 Μαρτίου). «Ο Φουρλής είναι μια από τα καλύτερα αναπτυξιακά στόρι στην ελληνική αγορά (και τον πανευρωπαϊκό κλάδο λιανικής), κατά την άποψή μας», σημειώνουν οι αναλυτές της Citi κ. Λάμπρος Παπαδόπουλος και Πόλυς Πολυκάρπου.

Alpha. Σε επιβεβαίωση της σύστασης «αγορά» (buy) με σήμανση Μ (μεσαίου κινδύνου) και τιμή στόχο τα 27 ευρώ για την Alpha Bank προχώρησε η Citi μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τριμήνου. Ο διεθνής οίκος αύξησε οριακά (0,9% και 0,4%) τις προβλέψεις για τα κέρδη ανά μετοχή του 2008 και του 2009 ώστε να αντανακλούν τα «ελαφρά καλύτερα από το αναμενόμενο αποτελέσματα». Τα καθαρά κέρδη των 205 εκατ. ευρώ ήταν κατά 6% μεγαλύτερα από αυτά που ανέμενε η αγορά και κατά 2% υψηλότερα από τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Citi. Κατά 3% πάνω από τις προβλέψεις της αγοράς ήταν τα καθαρά επιτοκιακά έσοδα και οριακά καλύτερα από τις προβλέψεις τα έσοδα. Επιπλέον, το κόστος αυξήθηκε λιγότερο από όσο περίμενε η αγορά όπως και οι προβλέψεις επισφαλειών, σύμφωνα πάντα με τη Citi.