Η Samsung Electronics Co., Ltd. ανακοίνωσε σήμερα ότι το Bixby και η φωνητική βοηθός Τεχνητής Νοημοσύνης (AI), υποστηρίζει πλέον τα ισπανικά της Λατινικής Αμερικής ως γλωσσική επιλογή.

Οι χρήστες του Bixby που μιλούν ισπανικά της Λατινικής Αμερικής ανά τον κόσμο, έχουν πλέον τη δυνατότητα να αλληλεπιδρούν με τις συσκευές Samsung Galaxy στην τοπική τους γλώσσα, καθώς τα πορτογαλικά της Βραζιλίας ήταν προηγουμένως η μόνη γλώσσα της Λατινικής Αμερικής που υποστηριζόταν από το Bixby.

«Όταν η Samsung λάνσαρε το Bixby πριν από σχεδόν πέντε χρόνια, δεσμευτήκαμε να συνεχίσουμε να βελτιώνουμε αυτή την έξυπνη πλατφόρμα με νέες τεχνολογίες και βασικούς συνεργάτες, που επιτρέπουν περισσότερες εμπειρίες», δήλωσε ο Young Jip Kim, EVP και επικεφαλής της ομάδας τεχνητής νοημοσύνης στο Mobile eXperience Business της Samsung Electronics. «Είμαστε υπερήφανοι που φέρνουμε το Bixby σε εκατομμύρια ανθρώπους που μιλούν τα ισπανικά της Λατινικής Αμερικής και γίνονται μέλη σε μια κοινότητα με περισσότερους από 200 εκατομμύρια ανθρώπους που ήδη χρησιμοποιούν το Bixby από σχεδόν 400 εκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως».

Μέχρι τώρα, οι χρήστες της Νότιας και Λατινικής Αμερικής έπρεπε να χρησιμοποιούν τα ευρωπαϊκά ισπανικά με το Bixby. Η νέα υποστήριξη για τα ισπανικά της Λατινικής Αμερικής θα τους επιτρέψει να χρησιμοποιούν τοπικές διαλέκτους, προφορές και τόνους για πιο φυσικές αλληλεπιδράσεις με τη συσκευή τους.

Η υποστήριξη της ισπανικής γλώσσας στη Λατινική Αμερική σημαίνει ότι ακόμη περισσότεροι χρήστες Samsung Galaxy μπορούν τώρα να βασίζονται στην ευφυΐα και την ευκολία του Bixby, ιδιαίτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, τη δεύτερη μεγαλύτερη ισπανόφωνη χώρα και την περιοχή με τους περισσότερους χρήστες του Bixby.

Ποιο είναι το επόμενο βήμα για το Bixby

Το Bixby έχει αναπτυχθεί πάρα πολύ τα τελευταία χρόνια, καθώς οι εγγεγραμμένοι χρήστες υπερδιπλασιάστηκαν, ξεπερνώντας τα 200 εκατομμύρια το 2022.

Στο πρόσφατο συνέδριο Samsung Developer Conference 2022 στο Σαν Φρανσίσκο, η Samsung παρουσίασε κι άλλες πρόσφατες εξελίξεις, συμπεριλαμβανομένων νέων χαρακτηριστικών του Smart Home. Καθώς οι χρήστες επεκτείνουν τα συνδεδεμένα οικοσυστήματά τους, ο φωνητικός έλεγχος του Bixby και η ομαλή ενσωμάτωση με συσκευές θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην παρακολούθηση και διαχείριση κάθε δωματίου του σπιτιού.

Τα ισπανικά της Λατινικής Αμερικής για το Bixby είναι διαθέσιμα από σήμερα σε επιλεγμένα μοντέλα Samsung Galaxy, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy S22, Galaxy S21, Galaxy Z Flip4 και Galaxy Z Fold4, μετά από ενημέρωση λογισμικού. Η υποστήριξη για επιπλέον συσκευές θα ξεκινήσει σύντομα, συμπεριλαμβανομένων των Galaxy S20 και Z Flip3 τον Δεκέμβριο, ενώ περαιτέρω επέκταση έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2023.