Η vivo για ακόμα μια φορά κλέβει την παράσταση με ένα προσιτό κινητό που ξεχωρίζει τόσο για την καλαίσθητη εμφάνισή του, όσο και για τα πληρέστατα τεχνικά του χαρακτηριστικά.

vivo Y35Μια γρήγορη ματιά στη λίστα των τεχνικών χαρακτηριστικών του vivo Y35 κάνει κάθε καταναλωτή να αναρωτιέται αν όντως η συγκεκριμένη συσκευή ανήκει στη μεσαία κατηγορία όσον αφορά στην τιμή της. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και με μια ματιά στον πανέμορφο σχεδιασμό του νέου… mid-star της vivo, καθώς οι δυο εναλλακτικές αποχρώσεις (Dawn Gold και Starlit Blue) δίνουν στιλ σε ένα πολύ λεπτό και ελαφρύ σασί, το οποίο έχει πάχος μόλις 8,28 χιλ., ενώ δεν θα επιβαρύνει με περισσότερα από 188 γρ. την τσέπη σας.

 Και όμως, 256GB!

Τα 256GB αποθηκευτικού χώρου τα έχουμε συναντήσει στις σαφώς ακριβότερες συνθέσεις των flagship smartphone, μα η vivo επιλέγει να τα ενσωματώσει στο προσιτό Y35, προσθέτοντας μάλιστα τη δυνατότητα επέκτασης με κάρτα microSD έως και 1TB, χωρίς να θυσιάσετε κάποια από τις δυο υποδοχές SIM. Εξίσου γαλαντόμα ήταν η κατασκευάστρια εταιρεία και στη μνήμη RAM, αναθέτοντας 8GB στη νέα της συσκευή, τα οποία μάλιστα με ένα «τρικ» του λειτουργικού μπορούν να διπλασιαστούν, τραβώντας άλλα 8GB ως extended RAM από τον αποθηκευτικό χώρο. Η λίστα των αξιόλογων τεχνικών προδιαγραφών δεν σταματά εδώ. Το Qualcomm Snapdragon 680 4G chipset απολαμβάνει τους… καρπούς των επιδόσεων της διαδικασίας παραγωγής 6 νανομέτρων. Στην καρδιά του πρωταγωνιστεί μια οκταπύρηνη CPU που μπορεί να πιάσει ταχύτητες μέχρι και τα 2.4GHz. Τα games αναλαμβάνει η Adreno 610 GPU με τη βοήθεια των λειτουργιών Multi-Turbo 5.5 και το Ultra Game Mode, οι οποίες χειρίζονται με περισσή… τέχνη τους πόρους του συστήματος και εξασφαλίζουν τις ιδανικές συνθήκες για να απολαύσετε απερίσπαστοι τα αγαπημένα σας παιχνίδια στην 6.58 ιντσών οθόνη. Η ανάλυσή της (2408×1080 pixels) υπερβαίνει την Full HD, ενώ gaming-friendly είναι και ο ρυθμός ανανέωσης, ο οποίος ανέρχεται στα 90Hz.

50MP στην πλάτη, 16MP στην πρόσοψη

Η vivo είναι ένα νεανικό brand και ως τέτοιο, δεν θα μπορούσε να αφήσει την φωτογραφία έξω από την εξίσωση της επιτυχημένης σύνθεσης του Y35. Στην πίσω πλευρά του Υ35 μας περιμένει μια ικανότατη τριπλή κύρια κάμερα AI, όπου ένας ευμεγέθης αισθητήρας 50MP περιστοιχίζεται από δυο βοηθητικούς, ανάλυσης 2MP ο καθένας. Έτσι, εκτός από τον κύριο ευρυγώνιο φακό μεγάλου διαφράγματος (f/1.8), υπάρχουν ακόμα δυο φακοί, ο ένας για λήψεις macro από απόσταση λίγων εκατοστών και ο άλλος για ανίχνευση βάθους πεδίου προκειμένου να δημιουργηθούν ακόμα πιο εντυπωσιακά bokeh στα πορτρέτα. Με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης και ενός εξαιρετικά εύχρηστου user interface μπορείτε να δημιουργήσετε πραγματικά… αριστουργήματα για τα social media και όχι μόνο. Μιλώντας για social media, το Y35 δεν παραμελεί, φυσικά, ούτε τις selfies σας, με μια κάμερα 16MP στην πρόσοψη να καταγράφει τις πιο όμορφες στιγμές σας.

Ασφαλές κι αυτόνομο!

Στην πλαϊνή πλευρά του vivo Y35 ένας αισθητήρας δακτυλικού αποτυπώματος, ενσωματωμένος στο power button, προσφέρει ταχύτατο και ασφαλές ξεκλείδωμα. Το ίδιο συμβαίνει και με την αναγνώριση προσώπου καθώς το σύστημα «Face Wake» σας δίνει πρόσβαση στα… ενδότερα της συσκευής με ένα σας βλέμμα! Για το τέλος αφήσαμε το χαρακτηριστικό που αφορά ίσως τη μεγαλύτερη μερίδα του καταναλωτικού κοινού, την αυτονομία της μπαταρίας. Τα 5.000mAh της χωρητικότητας θα σας δώσουν, επιτέλους, την αυτοπεποίθηση να φύγετε από το σπίτι χωρίς powerbank! Στη συσκευασία θα βρείτε και έναν 18W Fast Charge φορτιστή ο οποίος μπορεί να φτάσει τη μπαταρία στο 70% μέσα σε μόλις 70 λεπτά.


Μας άρεσε

  • Η οθόνη και οι κάμερες ξεπερνούν τις προσδοκίες που θέτει η τιμή
  • Ο συνδυασμός 8GB/256GB θα σας καλύπτει για χρόνια!
  • Η μπαταρία δεν λέει να τελειώσει
  • Ελαφρύ και λεπτό

Δεν μας άρεσε

  • Ενας υπερευρυγώνιος φακός θα εμπλούτιζε τις φωτογραφικές δυνατότητες της συσκευής

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 6.58 ιντσών IPS LCD Display, FHD+ ανάλυση 2408×1080 pixels, αναλογία 20:9, ρυθμός ανανέωσης 90Hz

Chipset: Qualcomm Snapdragon 680 4G (6nm) με octa-core CPU (4xKryo 265 Gold@2.4GHz & 4xKryo 265 Silver@1.9GHz), GPU Adreno 610

Μνήμη: 8GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 256GB επεκτάσιμος έως και 1TB με κάρτα microSD

Κάμερα: Τριπλή κύρια κάμερα με LED φλας, 50MP με ευρυγώνιο φακό διαφράγματος f/1.8 + 2MP με macro φακό διαφράγματος f/2.4 + 2MP αισθητήρας βάθους (bokeh) με φακό διαφράγματος f/2.4 | βίντεο 1080p@30fps, 720p@30/60fps και selfie-cam 16MP με φακό διαφράγματος f/2.0 | βίντεο 1080p@30fps

Συνδεσιμότητα: 802.11 a/b/g/n/ac WiFi, NFC, Bluetooth 5.0

Extras: A-GPS/GLONASS/BDS/GALILEO/QZSS, Type-C USB 2.0, αισθητήρας δαχτυλικού αποτυπώματος στο πλάι, dual-SIM, IP5X/IPX4 πιστοποιήσεις για αντοχές σε σκόνη και πιτσιλιές νερού, 3.5mm jack

Δίκτυο: 4G

Μπαταρία: 5.000mAh με ταχεία φόρτιση 18W (φορτιστής στη συσκευασία)

Λειτουργικό: Android 12 (με Funtouch 12 UI)

Διαστάσεις: 164,3×76,1×8,28 χιλ.

Βάρος: 188 γρ.