Η PLANUS επέλεξε το Entersoft Business Suite ως τη σουίτα που καλύπτει τις διαδικασίες της και διαθέτει τις δυνατότητες επέκτασης για την κάλυψη των μελλοντικών της τεχνολογικών απαιτήσεων.


entersoft_177xΟ όμιλος PLANUS STORES Α.Ε. δραστηριοποιείται στο χώρο των ειδών βιβλιοχαρτοπωλείου διαθέτοντας πλέον ένα εκτεταμένο δίκτυο καταστημάτων σε όλη την Ελλάδα, με 37 μέλη και πάνω από 57 σημεία πώλησης.


Κύριος στόχος της εταιρίας είναι η υποστήριξη και η τροφοδοσία των μελών της με είδη βιβλιοχαρτοπωλείου και η παροχή υψίστης ποιότητας υπηρεσιών έχοντας Πανελλαδική παρουσία.


Απαραίτητη προϋπόθεση για την υλοποίηση των στόχων της είναι η υιοθέτηση προηγμένων και ενιαίων τεχνολογικών συστημάτων που θα στηρίξουν και θα προωθήσουν τον τρόπο λειτουργίας της. Σε αυτό το πλαίσιο και λόγω του εξαιρετικά μεγάλου πλήθους των προϊόντων που διαθέτει η εταιρία, κρίθηκε απαραίτητο να αναζητηθούν ολοκληρωμένες και ενιαίες λύσεις αυτοματοποίησης όλων των εργασιών του ομίλου υποστηριζόμενες τόσο από ένα προηγμένο πληροφοριακό σύστημα όσο και από ένα πλήρες σύστημα ηλεκτρονικού εμπορίου.


Aμεσος στόχος ήταν η βελτίωση των καθημερινών εργασιών που αφορούν τις πολιτικές πληρωμών, τις διαδικασίες παραλαβών, παραγγελιών, και διαχείρισης προμηθευτών. Ιδιαίτερη πρόκληση αποτελούσε ο μεγάλος και ολοένα αυξανόμενος αριθμός ειδών και προϊόντων της PLANUS, και η διασπορά και γεωγραφική απόσταση μεταξύ αποθηκών, σημείων πώλησης και προμηθευτών.


Το σύστημα καλύπτει όλο το κύκλωμα της εφοδιαστικής αλυσίδας, αυτοματοποιεί τις διακινήσεις μεταξύ κεντρικών, καταστημάτων και προμηθευτών, εξασφαλίζοντας ομοιογένεια δεδομένων και ελαχιστοποίηση του κόστους και του χρόνου των σχετικών διαδικασιών και εξασφαλίζει την άμεση εξυπηρέτηση των σημείων πώλησης.


Στοχεύοντας στο μηδενισμό της ενασχόλησης των συνεργαζόμενων καταστημάτων με τη διαχείριση των αποθεμάτων, το σύστημα επεκτείνεται στην αυτοματοποίηση των διαδικασιών ανατροφοδοσίας και στην υλοποίηση διαδικασιών ηλεκτρονικού εμπορίου (B2B), καθώς και τη δημιουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (B2C) για την εξυπηρέτηση των πελατών της μέσω Internet.