H Canon CEE ανακοινώνει τον ετήσιο διαγωνισμό φωτογραφίας για δημιουργούς που επιθυμούν να αναδείξουν τη δική τους μοναδική ματιά, τη δημιουργική τους αίσθηση και την τεχνική τους ικανότητα να αιχμαλωτίζουν το νερό στην πιο αδάμαστη μορφή του.

Η συμμετοχή στον διαγωνισμό είναι δωρεάν και προσκαλούνται ερασιτέχνες φωτογράφοι να απαθανατίσουν μια εμπειρία σχετική με το υδάτινο στοιχείο. Οι φωτογράφοι καλούνται να δώσουν μια διεισδυτική ματιά («Make a splash») και να την απαθανατίσουν με ακρίβεια και δημιουργική προοπτική, με τρόπο που να διηγούνται μια μοναδική ιστορία φωτογραφίζοντας το νερό. Το φετινό θέμα δίνει την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να παρατηρήσουν το νερό στην πιο αγνή του μορφή και να αποτυπώσουν την εξαίσια μορφή του σε μια λεπτομερή και τεχνικά ολοκληρωμένη φωτογραφία.

Το θέμα «Make a splash» εστιάζει στο νερό και δίνει την ευκαιρία στους λάτρεις της φωτογραφίας να εξετάσουν τη ζωντάνια και την αγνότητα του νερού. Η Canon προκαλεί τους συμμετέχοντες να είναι δημιουργικοί, να κάνουν τη δική τους, μοναδική «βουτιά» και να αποτυπώσουν αυτήν τη στιγμή με μια βαθιά αίσθηση για την τρυφερότητα και τη ροή του νερού, με ή χωρίς ανθρώπινο στοιχείο στο θέμα τους. Μπορεί να είναι μια στιγμή με το υδάτινο στοιχείο παγωμένη στον χρόνο, ένα στιγμιότυπο έντονου ανθρώπινου συναισθήματος που υποστηρίζεται από το νερό ή μια αργή απεικόνιση της ροής του νερού στη φύση.

Για να συνθέσουν τη φωτογραφία που θα τους αναδείξει νικητές, οι συμμετέχοντες μπορούν να εργαστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας ή της νύχτας, σε εσωτερικούς ή εξωτερικούς χώρους, και να χρησιμοποιήσουν διάφορες πηγές φωτός, ανακλάσεις και διαθλάσεις, να παγώσουν τον χρόνο ή να δημιουργήσουν οπτικές ψευδαισθήσεις. Για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, οι συμμετέχοντες πρέπει να υποβάλουν μια εικόνα με ανάλυση τουλάχιστον 150DPI και μέγεθος τουλάχιστον 2.000px κατά μήκος της μεγαλύτερης πλευράς έως τις 12 Δεκεμβρίου 2022. Η υποβληθείσα εικόνα δεν πρέπει να υποστεί μεγάλη επεξεργασία ή τροποποίηση. Οι συμμετέχοντες δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιήσουν εικόνες που έχουν προηγουμένως κερδίσει άλλο βραβείο. Λεπτομερείς όροι και προϋποθέσεις δημοσιεύονται στη διεύθυνση:. http://www.canon.gr/water-challenge

 Ο νικητής θα επιλεγεί μεταξύ 13 και 23 Δεκεμβρίου 2022 από μια κριτική επιτροπή, με τη συμμετοχή του Canon Ambassador Lorenz Holder, και θα ανακοινωθεί στα τέλη Δεκεμβρίου. Ο νικητής θα λάβει ένα πακέτο με τη μηχανή Canon EOS R10 και τον φακό RF-S 18-45mm 4.5/6.3 IS STM (αξίας άνω των 1.000 ευρώ) και ένα αποκλειστικό, ιδιαίτερο μάθημα φωτογραφίας με τον Canon Ambassador Lorenz Holder.

Ο πρεσβευτής του διαγωνισμού Lorenz Holder είναι ένας διάσημος φωτογράφος και νικητής πολλαπλών βραβείων Red Bull Illume. Ο Lorenz ζει στο Freising της Γερμανίας και ειδικεύεται στη φωτογραφία αθλημάτων δράσης σε συνδυασμό με φωτογραφία τοπίου και φωτογραφία αρχιτεκτονικών θεμάτων. Ο νικητής του διαγωνισμού «Water Challenge» θα συναντηθεί με τον Lorenz στην Κωνσταντινούπολη για ένα ιδιαίτερο μάθημα και θα έχει την ευκαιρία να απαθανατίσει το μαγευτικό υδάτινο τοπίο και τους θησαυρούς της Κωνσταντινούπολης με τη νέα mirrorless μηχανή EOS R10.

Η Canon EOS R10, το κύριο έπαθλο, είναι μια απίστευτα ευέλικτη μηχανή που μπορεί να αντιμετωπίσει σχεδόν τα πάντα –ακόμη και σταγόνες νερού στην τέλεια μορφή του– και να γίνει ο ιδανικός συνεργάτης δημιουργικής και καλλιτεχνικής έκφρασης.

Η περίοδος υποβολής συμμετοχών είναι από 1η Νοεμβρίου 02:01 π.μ. έως και 13 Δεκεμβρίου 2022 01:59 π.μ. (ώρα Ελλάδας).

Για να συμμετάσχετε στο διαγωνισμό Canon Water Challenge 2022, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.canon.gr/water-challenge