Την «απόβαση» των ολοκαίνουργιων HUAWEI nova 10 & HUAWEI nova 10 Pro στην ελληνική αγορά διαδέχεται μια ακόμα πιο εντυπωσιακή κυκλοφορία, καθώς το πανίσχυρο HUAWEI Mate 50 Pro έρχεται με… άγριες διαθέσεις!

Αφού η σειρά HUAWEI nova 10, αποτελούμενη από τα HUAWEI nova 10 Pro και HUAWEI nova 10, έκλεψε την παράσταση με την ανυπέρβλητη selfie κάμερα των 60MP και την προηγμένη λειτουργία SuperCharge για φόρτιση μέσα σε 20 λεπτά, έφτασε η σειρά για τη…  μεγαλοπρεπή είσοδο στην ελληνική αγορά μιας συσκευής που για ακόμα μια χρονιά ανεβάζει τον πήχη στις κάμερες των smartphone. Ας ηχήσουν τα τύμπανα, λοιπόν, καθώς το HUAWEI Mate 50 Pro είναι μια πανίσχυρη συσκευή που χρίζει… αυτοκρατορικής υποδοχής!

Ξεκλειδώστε τη δημιουργικότητά σας με την κάμερα μεταβλητού διαφράγματος 10 stop

Η σειρά Mate έχει συνδέσει το όνομά της με πλήθος καινοτομιών στο παρελθόν και η φετινή κυκλοφορία του Mate 50 Pro ανταποκρίνεται πλήρως στη βαριά κληρονομιά του ονόματός του, χάρη στη λειτουργία μεταβλητού διαφράγματος, ρυθμιζόμενου με 10 stop. Η Ultra Aperture XMAGE κάμερα προσφέρει πλήθος επιλογών, ικανοποιώντας ακόμα και επαγγελματίες φωτογράφους. Αντί, λοιπόν, να κυκλοφορείτε παντού με μια τεράστια τσάντα γεμάτη πανάκριβους φακούς και μια βαριά DSLR κάμερα ανά χείρας, βάλτε στην τσέπη το νέο flagship κινητό της HUAWEI και αξιοποιήστε ανά πάσα στιγμή το ανεξάντλητο φωτογραφικό του «οπλοστάσιο». Ο ευρυγώνιος φακός μεταβλητού διαφράγματος ρυθμίζεται αυτόματα ή χειροκίνητα με 10 διαθέσιμους σταθμούς (stop) από f/1.4 έως f/4.0. Αυξομειώνοντας το μέγεθος του διαφράγματος έχετε πλήρη έλεγχο για το πόσο φως θέλετε να περάσει προς τον 50MP RYYB αισθητήρα, αλλά και για το πόσο θολό θέλετε να είναι το φόντο (βάθος πεδίου), εξασφαλίζοντας επαγγελματικής ποιότητας bokeh στα πορτρέτα. Συμπαραστάτες στην εμμονή κάθε απαιτητικού χρήστη για τέλειες λήψεις είναι το Super Night Mode (όπου η HUAWEI επιβεβαιώνει και πάλι την τεχνογνωσία της στις νυχτερινές λήψεις), το Laser AF και ο οπτικός σταθεροποιητής εικόνας. Κι αν νομίζετε πως όλα τα παραπάνω είναι αρκετά για μια HUAWEI φωτογραφική «ναυαρχίδα», τότε μάλλον δεν είστε αρκετά εξοικειωμένοι με το τι σημαίνει η σειρά Mate για τον κινεζικό κολοσσό. Στο επιβλητικό κυκλικό camera bump ο κατασκευαστής έχει προσθέσει έναν periscope τηλεφακό διαφράγματος f/3.5 με οπτική σταθεροποίηση (OIS), ο οποίος επιτρέπει έως και 3.5x οπτικό zoom, αποτυπώνοντας το φως σε έναν αισθητήρα 64MP. Και φυσικά, δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από τη σύνθεση και ένας υπερευρυγώνιος 13mm φακός με 120 μοίρες οπτικού πεδίου και αισθητήρα στα 13MP. Η περιήγησή μας στις φωτογραφικές αρετές του HUAWEI Mate 50 Pro ολοκληρώνεται με μια ματιά στην πρόσοψη, όπου η selfie-cam 13MP με υπερευρυγώνιο φακό και ο TOF 3D αισθητήρας βάθους δίνουν άλλη διάσταση σε selfies και βιντεοκλήσεις, αλλά και στο ασφαλές ξεκλείδωμα μέσω αναγνώρισης προσώπου.

Η βαθμολογία της κάμερας από τους ειδικούς της DXOMARK.

Όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά του HUAWEI Mate 50 Pro συντελούν στην εξαιρετική απόδοση η οποία επιβραβεύτηκε με το υψηλότερο σκορ στην ιστορία του DXOMARK, με την εξαιρετική βαθμολογία 149. Έτσι, το HUAWEI Mate 50 Pro είναι δικαιολογημένα ο βασιλιάς της φωτογραφίας σε smartphone αφήνοντας πίσω του όλους τους ανταγωνιστές της βιομηχανίας, χάρη στην αξιοσημείωτη συνολική απόδοση και τα φωτογραφικά χαρακτηριστικά του. Συγκεκριμένα, το HUAWEI Mate 50 Pro πέτυχε την καλύτερη βαθμολογία φωτογραφίας που έχει δοθεί μέχρι σήμερα, χάρη στα εξαιρετικά αποτελέσματα στις κατηγορίες: έκθεση, εστίαση και υφή/θόρυβος.

Πανίσχυρο… σε όλα του!

Το Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 chipset στην καρδιά του Mate 50 Pro δεν αφήνει περιθώρια για αμφισβήτηση των κορυφαίων επιδόσεων που εξασφαλίζει. Η διαδικασία παραγωγής 4nm εγγυάται όχι μόνο υψηλότατη απόδοση, αλλά και «συνετή» ενεργειακή κατανάλωση. Τα 8GB RAM βοηθούν το ταχύτατο περιβάλλον EMUI 13 να γίνει ακόμα πιο άμεσο σε κάθε του απόκριση, ενώ η Adreno 730 GPU αποτελεί το όνειρο κάθε gamer! Τον ήχο επιμελούνται δυο στερεοφωνικά ηχεία. Η OLED οθόνη των 6.74 ιντσών χωρίζεται σε 2.616×1.212 pixels και μπορεί να ανεβάσει τον ρυθμό ανανέωσης του περιεχομένου της στα 120Hz.

Μπαταρία: Αδειάζει αργά, γεμίζει γρήγορα

Η πανέμορφη μα ταυτόχρονα ανθεκτική IP68 συσκευή θα σας παρασύρει να πειραματίζεστε ασταμάτητα με τις αναρίθμητες δυνατότητές της. Για τον λόγο αυτό, η εταιρεία έχει φροντίσει ώστε το HUAWEI Mate 50 Pro να ανταποκρίνεται σε σενάρια… extreme χρήσης! Η μπαταρία χωρητικότητας 4.700mAh επαρκεί για να βγάλετε την ημέρα, όσο εντατική κι αν είναι η ενασχόλησή σας με τη θαυματουργή «ναυαρχίδα» της HUAWEI. Παράλληλα, η ταχεία φόρτιση HUAWEI SuperCharge 66W πραγματοποιείται σε χρόνο μηδέν με τη βοήθεια του φορτιστή που θα βρείτε στη συσκευασία. Εντυπωσιακά γρήγορη είναι και η ασύρματη φόρτιση, η οποία αγγίζει τα 50W.

Δύο εκδόσεις για όλα τα γούστα

Το HUAWEI Mate 50 Pro διατίθεται σε δύο εκδόσεις  με διαφορετικά υλικά στην πίσω επιφάνεια.  Μία έκδοση με κάλυμμα από γυαλί και μία με κάλυμμα από  vegan δέρμα. Η έκδοση με γυαλί  διατίθεται σε ασημί και μαύρο χρώμα, τα οποία δίνουν στο τηλέφωνο ένα ξεχωριστό, κομψό φινίρισμα. Η vegan δερμάτινη έκδοση διατίθεται σε πορτοκαλί χρώμα, είναι εμπνευσμένη από την ακτινοβόλο ηλιοφάνεια και είναι επιπλέον  εξοπλισμένη με γυαλί οθόνης “Kunlun Glass”. Το γυαλί “Kunlun” αποτελείται από δισεκατομμύρια επί δισεκατομμυρίων κρύσταλλα επιπέδου νανομέτρων, αποτέλεσμα ενέσεων σύνθετων ιόντων, που το καθιστούν  ανθεκτικό σε πτώσεις. Το “Kunlun Glass” είναι  πιστοποιημένο με 5 αστέρια  για την αντοχή του , από την ελβετική SGS.  Αυτό καθιστά την ειδική πορτοκαλί vegan δερμάτινη έκδοση του Mate 50 Pro, το πρώτο smartphone  που λαμβάνει  αυτήν την πιστοποίηση, σηματοδοτώντας άλλη μία πρωτοπορία  της Huawei στον τομέα της επιστήμης των υλικών.  Το νέο κορυφαίο smartphone της Huawei διακρίνεται επίσης για την αντοχή του στο νερό, με βαθμολογία IP68, έως και 6 μέτρα βάθος, κάνοντας το ιδιαίτερα ανθεκτικό στο νερό και την σκόνη.

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

Η εκδήλωση ενδιαφέροντος ξεκίνησε και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τα sites των επίσημων συνεργατών της Huawei ή την ιστοσελίδα της εταιρείας. Με κάθε αγορά του HUAWEI Mate 50 Pro δίνεται δώρο το HUAWEI WATCH GT3 Active.

Όσοι ενδιαφέρονται για το νέο HUAWEI Mate 50 Pro μπορούν να επισκεφτούν τα sites των επίσημων συνεργατών της Huawei, Κωτσόβολος, Public, Mediamarkt, Γερμανός, ή την ιστοσελίδα,  της εταιρείας.

HUAWEI nova 10 & HUAWEI nova 10 Pro:  Διευρύνοντας το φάσμα των ποιοτικών επιλογών

Παράλληλα, αν ψάχνετε για μία αντιπρόταση, η σειρά nova 10 σας περιμένει ήδη στα ράφια των καταστημάτων. Εξοπλισμένα με OLED οθόνη 120Hz, με διπλά στερεοφωνικά ηχεία και με ισχυρότατο Snapdragon 778G chipset, τα μοντέλα της σειράς nova 10 ξεχώρισαν και για την πρωτοποριακή selfie κάμερα στα 60MP. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής του HUAWEI nova 10 Pro μείναμε εντυπωσιασμένοι από τις vlogging δυνατότητες της συσκευής και από την ταχύτατη φόρτιση, μέσα σε 20 μόλις λεπτά! Για τους λάτρεις των κομψών συσκευών, αξίζει να σημειωθεί πως το HUAWEI nova 10 Pro έρχεται με πάχος μόλις 7,88 χιλιοστών και ζυγίζει 191 γραμμάρια ενώ το πάχος του HUAWEI nova 10 δεν ξεπερνά τα 6,88 χιλιοστά και το πάχος αντιστοιχεί σε 168 γραμμάρια.

AppGallery: Κάθε μέρα και πιο πλούσιο!

Κάθε νέα συσκευή της HUAWEI μας υπενθυμίζει τους εντυπωσιακούς ρυθμούς με τους οποίους αναπτύσσεται το δικό της κατάστημα εφαρμογών, το AppGallery. Το οικοσύστημα HMS παρέχει στους developers όλα τα απαραίτητα εργαλεία προκειμένου να υλοποιήσουν τις ιδέες τους στις καινοτόμες HUAWEI συσκευές, απευθυνόμενοι σε μια τεράστια εγκατεστημένη βάση που ξεπερνά πλέον τους 580 εκατομμύρια μηνιαίους ενεργούς χρήστες σε όλον τον πλανήτη, εκ των οποίων πάνω από 45 εκατομμύρια βρίσκονται στην Ευρώπη. Σε σχέση με το προηγούμενο έτος, μάλιστα, ο αριθμός των διαθέσιμων εφαρμογών στο AppGallery εμφανίζεται αυξημένος κατά 147%! Ανάμεσά τους δεν συναντάμε μόνο παγκοσμίως δημοφιλείς εφαρμογές (όπως  WhatsApp, Viber, Instagram, Facebook Messenger, TikTok κ.ά.) αλλά και πλήθος ελληνικών apps, από υπηρεσίες τραπεζών (Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank) και παραγγελίας φαγητού (e-Food, BOX), μέχρι εφαρμογές εύρεσης ταξί (Taxiplon) και apps παρόχων κινητής τηλεφωνίας (Cosmote, Vodafone, Wind). Ιδιαίτερα χρήσιμη είναι και η υλοποίηση συστήματος πληρωμών, μέσω του «My Alpha Wallet», αλλά και οι εναλλακτικές εφαρμογές NFC πληρωμών των Curve και Revolut.

Google Mobile Services με το μαγικό ραβδάκι του Gspace

Huawei Mobile Services ή Google Mobile Services; AppGallery ή Play Store; Αποκτώντας μια HUAWEI συσκευή και εγκαθιστώντας δωρεάν την 3rd party εφαρμογή Gspace μέσα από το επίσημο κατάστημα εφαρμογών της HUAWEI, το AppGallery, δεν τίθεται πλέον κανένα δίλημμα καθώς η απάντηση είναι: «και τα δύο»! Μέσα από μια πολύ απλή διαδικασία, όπως ακριβώς δηλαδή θα κατεβάζατε οποιαδήποτε άλλη εφαρμογή, το Gspace εγκαθίσταται στη HUAWEI συσκευή σας και σας ανοίγει διάπλατα την πόρτα τόσο στις Google Mobile Services όσο και στο Google Play Store. Η εφαρμογή Gspace δεν έχει διαφημίσεις σε όλες τις νέες συσκευές και με τη βοήθειά της μπορείτε να χρησιμοποιήσετε με άνεση apps όπως YouTube, Gmail, Google Maps, Google Docs, Google Sheets, Google Drive κ.ά. Εξερευνήσαμε το Play Store τόσο στο HUAWEI Mate 50 Pro όσο και στα HUAWEI nova 10 και HUAWEI nova 10 Pro.


Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα μπορείς να επισκεφθείς την ιστοσελίδα της HUAWEI, καθώς και το Facebook, το Instagram και το HUAWEI Community.