Η Symantec αποτελεί μία από τις πρώτες εταιρίες που επιτυγχάνουν VMware Ready Data Protection status, με την ενσωμάτωση των Symantec Backup Exec, NetBackup και NetBackup PureDisk στο VMware vSphere 4.


symantecΓια τον σκοπό της εκπλήρωσης των κριτηρίων δοκιμών του VMware Ready Data Protection, η Symantec ολοκλήρωσε μία σειρά ειδικών προϋποθέσεων και διαλειτουργικών απαιτήσεων για να διασφαλίσει ότι οι λύσεις της είναι βελτιστοποιημένες για περιβάλλοντα VMware.


Το VMware Ready Data Protection status παρέχει στους πελάτες τη διαβεβαίωση ότι τα Backup Exec 12.5 Agent για VMware vSphere 4, NetBackup 6.5.4 και NetBackup PureDisk 6.5 έχουν απόλυτη συμβατότητα με την πλατφόρμα VMware, μειώνοντας τους κινδύνους και ελαχιστοποιώντας τα κόστη ενσωμάτωσης για τους οργανισμούς.


Οι λύσεις Backup Exec και NetBackup επιταχύνουν την διαδικασία backup και recovery της πληροφορίας που αποθηκεύεται σε virtual machines. Η τεχνολογία Granular Recovery της Symantec – για την οποία εκκρεμεί πιστοποίηση πατέντας – επιτρέπει στα Backup Exec και NetBackup να αξιοποιήσουν ένα single pass image backup του συνόλου του guest virtual machine, έτσι ώστε να αποθηκεύσει backup πληροφορίες μία μόνο φορά και να μπορέσει να ανακτήσει την πληροφορία – συμπεριλαμβανομένων του συνολικού virtual machine, ανεξάρτητων virtual disk αρχείων, καθώς και ανεξάρτητων αρχείων και φακέλων εντός των αρχείων του virtual disk.


Αυτή η δυνατότητα έχει ως αποτέλεσμα την μείωση έως 50% της αποθηκευτικής δυνατότητας backup που απαιτείται για περιβάλλοντα VMware, ενώ επιπλέον εξοικονόμηση, είναι εφικτή με την αξιοποίηση της τεχνολογίας deduplication της Symantec, η οποία είναι διαθέσιμη στο NetBackup και μέχρι το τέλος του έτους θα είναι διαθέσιμη και στο Backup Exec. Σε ένα πρόσφατο ανεξάρτητο performance test, τα Backup Exec και NetBackup παρείχαν υψηλές επιδόσεις backup και recovery σε virtual περιβάλλοντα.