Το smartphone, το smartwatch και τα Galaxy Buds είναι τα αξεσουάρ που μας συντροφεύουν καθημερινά περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο «έξυπνο» gadget. Με τη νέα γενιά foldable, smartwatch και true wireless Galaxy Buds, η Samsung επιχειρεί ένα… upgrade στην παρακολούθηση της ευεξίας μας. Περάσαμε μια μέρα με τα ολοκαίνουργια Samsung Galaxy Z Flip4, Galaxy Watch5 & Galaxy Buds2 Pro και τίποτα δεν είναι πλέον το ίδιο!

Samsung Galaxy EcosystemΗ δοκιμή μας ήταν απλή και η πρόκληση απέναντι στην κορεάτικη εταιρεία συγκεκριμένη: Μπορούν τρεις συσκευές να αλλάξουν την καθημερινότητά μας; Φορέσαμε στον καρπό μας ένα Galaxy Watch5, διπλώσαμε το Galaxy Ζ Flip4 smartphone στην τσέπη, βάλαμε τα Galaxy Buds2 Pro στα αφτιά και ξεκινήσαμε τη μέρα μας, έτοιμοι να κάνουμε μια… βουτιά στο οικοσύστημα της Samsung. Και μπορεί στο ξεκίνημα αυτής της μέρας να νομίζαμε πως απλά έχουμε πάρει μαζί μας τρία εξαιρετικά τεχνολογικά προϊόντα, μα στο τέλος της συνειδητοποιήσαμε πως κουβαλούσαμε ένα ολοκληρωμένο «σύμπαν» δυνατοτήτων που δεν κατακερματίζονταν σε διαφορετικά περιβάλλοντα χρήσης, συσκευές ή συγκεκριμένες υπηρεσίες. Απολαύσαμε μια ολιστική προσέγγιση κάθε μας ανάγκης, ψυχαγωγικής, σωματικής και εργασιακής, κάτω από μια ομοιογενή φιλοσοφία που έκανε τις συσκευές να προσαρμόζονται στα «θέλω» μας ανά πάσα στιγμή αντί να υποχρεωνόμαστε εμείς να κινηθούμε στα προδιαγεγραμμένα όριά τους. Ακούγεται ουτοπικό, γενικό ή αόριστο; Η αναλυτική τεκμηρίωση ακολουθεί…

Η συνδεσιμότητα δεν είναι πλέον κοπιαστική διαδικασία, είναι αυτονόητη κατάσταση!

Αρκετές ήταν στο παρελθόν οι συσκευές, ειδικά στην κατηγορία των ακουστικών, οι οποίες μας είχαν ταλαιπωρήσει με την διαδικασία σύνδεσης με το smartphone, καθώς και με τις αποσυνδέσεις/επανασυνδέσεις. Στην περίπτωση, ωστόσο, της τριάδας Samsung Galaxy Z Flip4, Galaxy Watch5 και Galaxy Buds2 Pro όλα λειτούργησαν πιο ομαλά από ό,τι ελπίζαμε. Ένα άνοιγμα της θήκης των Galaxy Buds2 Pro και μια ενεργοποίηση στο Galaxy Watch5 ήταν αρκετά για να τα υποδεχτεί στην Bluetooth «αγκαλιά» του το Galaxy Z Flip4 άμεσα και χωρίς διακοπές κατά τη διάρκεια της χρήσης. Ακόμα και την πρώτη φορά που κάναμε το pairing η διαδικασία ολοκληρώθηκε μέσα σε ελάχιστο χρόνο, ενώ έκτοτε τα πάντα γίνονται αυτόματα.

Τα Galaxy Buds2 Pro σε ρόλο… DJ προσφέρουν αυτόματα τα «decks» στην κατάλληλη πηγή ήχου

Η εναλλαγή σύνδεσης των Galaxy Buds2 Pro ανάμεσα σε Galaxy Watch5 και στο Galaxy Ζ Flip4 γίνονταν αυτόματα, χαρίζοντάς μας την άνεση να ακούμε μουσική απευθείας από το Galaxy Watch5 κατά τη διάρκεια της πρωινής μας γυμναστικής, ενώ στη συνέχεια, μόλις θελήσαμε να δούμε ένα video στο Galaxy Z Flip4, το smartphone πήρε αυτόματα τον έλεγχο του ήχου των Galaxy Buds2 Pro. Το ίδιο αρμονικά έγινε και η εναλλαγή πηγής μεταξύ του συνδεδεμένου Samsung Galaxy tablet μας, το οποίο παραχώρησε… ευγενικά τη θέση του στο smartphone μας μόλις έπρεπε να απαντήσουμε μια κλήση. Προϋπόθεση για να λειτουργήσει η αυτόματη εναλλαγή πηγής ήχου είναι όλες οι συσκευές να είναι μέλη της… ευρύτατης οικογένειας της Samsung, οπότε μπορείτε να συμπεράνετε εύκολα τί μάρκα θα είναι και η επόμενή μας TV…

Το Galaxy Watch5 μετατρέπεται σε τηλεκοντρόλ

Η νέα σειρά  smartwatches της Samsung δεν διαθέτει μόνο πολυάριθμες λειτουργίες που αφορούν την παρακολούθηση της φυσικής μας κατάστασης και κάθε μας αθλητικής δραστηριότητας. Με ένα Galaxy Watch5 στον καρπό μας είχαμε καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας ένα τηλεχειριστήριο έτοιμο να διευθύνει κάθε ψηφιακή μας εμπειρία. Ο πλήρης έλεγχος της μουσικής που ακούγαμε μέσω των Galaxy Buds2 Pro μπορούσε να πραγματοποιηθεί απευθείας από το smartwatch χωρίς να χρειάζεται να βγάλουμε το smartphone από την τσέπη, ενώ βλέπαμε ταυτόχρονα και τον τίτλο του τραγουδιού που ακούγαμε από την ατελείωτη και ομολογουμένως ετερόκλητη playlist μας. Παρομοίως, όταν χρειάστηκε να κάνουμε μια επαγγελματική παρουσίαση σε έναν συνεργάτη, η ροή των slides ήταν εφικτή χωρίς κανένα άλλο gadget, απλά αγγίζοντας την επιφάνεια του Galaxy Watch5 (το οποίο και έκλεψε την παράσταση στο meeting!). Επιστρέφοντας σπίτι, ένα μίνι πάρτι με οικογένεια και φίλους μάς οδήγησε στο να τοποθετήσουμε το Galaxy Z Flip4 σε ένα σταθερό σημείο σε… Λειτουργία Flex (έτσι δεν χρειαζόμασταν έξτρα τρίποδο ή stand) και να αποφασίζουμε από το smartwatch πότε θα τραβηχτούν φωτογραφίες, δίχως να χρειάζεται να γυρνάμε όλη την ώρα σαν καμεραμάν στο χώρο! Το Galaxy Watch5, μάλιστα, ήταν συνδεδεμένο μέσω WiFi με το διαδίκτυο, οπότε ακόμα και όταν ξεφεύγαμε από την εμβέλεια του Bluetooth του smartphone που είχαμε αφήσει πάνω σε ένα ράφι σε ρόλο κάμερας, το smartwatch εξακολουθούσε να μας τροφοδοτεί με ειδοποιήσεις, κλήσεις και μηνύματα.

Τέλος στο «μήπως είδε κανείς το smartwatch και τα Galaxy Buds μου;»

Ανάμεσα στα πολλά του πλεονεκτήματα το οικοσύστημα της Samsung έχει να υπερηφανεύεται και για τη λειτουργία «SmartThings Find», η οποία αναλαμβάνει μεταξύ άλλων και την εύρεση του Galaxy Watch5 και των Galaxy Buds2 Pro. Όταν αποφασίσαμε να εγκαταλείψουμε το σπίτι για να συνεχίσουμε τη βραδιά μας έξω, το ειδικό «Left Behind Notice» μας ειδοποίησε πως τα αγαπημένα μας αξεσουάρ έχουν ξεχαστεί πίσω. Παρόλο που η διαχρονική αφηρημάδα μας φρόντισε να μας απειλήσει ό,τι μπορεί να τα ξεχάσουμε και στον επόμενό μας προορισμό, δεν αγχωθήκαμε καθόλου. Η λειτουργία «SmartThings Find» είναι ικανή να εντοπίσει τις Samsung Galaxy φορητές συσκευές είτε βρίσκονται online είτε είναι εκτός σύνδεσης, επιστρατεύοντας το δίκτυο χρηστών Samsung Galaxy σε συνδυασμό με το τελευταίο στίγμα τοποθεσίας τους. Η οικογένεια Samsung δεν αφήνει κανέναν πίσω!

Κείμενο: Βαγγέλης Αλευρίτης


Διαφημιστική καταχώρηση της Samsung Electronics Ελλάς Μ.Α.Ε.