Το Redmi Pad είναι μια ταμπλέτα που δίνει έμφαση στις υψηλές επιδόσεις εικόνας και ήχου, επιχειρώντας ταυτόχρονα να διατηρήσει την τιμή του σε λογικά επίπεδα.

Με λειτουργικό Android 12 και περιβάλλον χρήσης MIUI 13.1, το νέο tablet της Xiaomi εντάσσεται στη Redmi οικογένεια, μιας και αποτελεί μια πρόταση που δεν επιχειρεί να φέρει επανάσταση στην κατηγορία με τα τεχνικά της χαρακτηριστικά, αλλά που θέτει υποψηφιότητα ως μια συμφέρουσα αγορά, ικανή να μπορεί να φέρει ευχάριστες… ανατροπές στην καθημερινότητά σας. Οι ανατροπές αυτές δεν αφορούν πολύπλοκες λύσεις παραγωγικότητας αλλά επικεντρώνονται στον τομέα κατανάλωσης περιεχομένου, όπου πρωτοστατεί η μεγάλη 10,61 ιντσών IPS οθόνη με ανάλυση 2.000×1.200 pixel και ρυθμό ανανέωσης 90Hz. Βίντεο, ταινίες και σειρές αναδεικνύουν κάθε λεπτομέρεια, αξιοποιώντας μια παλέτα της τάξεως του ενός δισεκατομμυρίου χρωμάτων.

Θεωρώντας δεδομένη την πολύωρη χρήση της ταμπλέτας για ανάγνωση ενημερωτικών ιστοσελίδων και ηλεκτρονικών βιβλίων, η Xiaomi εφοδίασε το Redmi Pad με τεχνολογίες που ευνοούν την ξεκούραστη θέαση, με αποτέλεσμα να είναι το πρώτο tablet στον κόσμο που λαμβάνει πιστοποίηση SGS low visual fatigue.

Με τετραπλά ηχεία

Η κρυστάλλινη ποιότητα εικόνας συνοδεύεται από επιβλητικό ήχο, με μια τετράδα στερεοφωνικών ηχείων να βομβαρδίζουν τα αυτιά μας με ειδικά εφέ και μουσική που «γεμίζει» εμφατικά όλες τις συχνότητες, χαμηλές και ψηλές. Η συμβατότητα με το πρότυπο Dolby Atmos και η υποστήριξη Bluetooth 5.2 γενιάς για σύνδεση με τα αγαπημένα σας ασύρματα ακουστικά, προστίθενται στη «φαρέτρα» των πλεονεκτημάτων του Redmi Pad.

Ικανοποιητικές επιδόσεις

Για τους gamers, το Helio G99 chipset της MediaTek έρχεται με τη Mali-G57 MC2 GPU, προκειμένου να βάλει «φωτιά» στα γραφικά των αγαπημένων σας παιχνιδιών. Να επισημάνουμε πως το chipset είναι κατασκευασμένο με διαδικασία παραγωγής στα 6nm, απέχοντας ελάχιστα τεχνολογικά από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας σε αυτόν τον τομέα. Μνήμη και αποθηκευτικός χώρος κινούνται σε φυσιολογικά επίπεδα, με 4GB RAM και 128GB UFS 2.2 αντίστοιχα. Τα ουκ ολίγα 128GB, μάλιστα, μπορούν να επεκταθούν και με κάρτα microSDXC. Ευτυχώς, στη χώρα μας δεν θα δούμε ποτέ την έκδοση 3GB/64GB, μια σύνθεση που θα ήταν αρκετά φτωχή ακόμα και για τις ανάγκες ενός μέσου χρήστη.

Για μια θέση στο κομοδίνο

Τι δεν θα βρείτε στο Redmi Pad; Η συσκευή δεν προβλέπει ενσωμάτωση SIM, δεν διαθέτει GPS ούτε NFC, καθώς οι προσανατολισμοί της ως σύντροφος… κομοδίνου είναι κάτι παραπάνω από προφανείς. Στόχος του Redmi Pad είναι να σας ψυχαγωγεί κυρίως εντός σπιτιού, δίχως αυτό να σημαίνει βέβαια πως δεν μπορείτε να το πετάξετε άφοβα και στο backpack σας, μιας και το βάρος του είναι εξαιρετικά χαμηλό. Η μπαταρία των 8.000mAh ενθαρρύνει άλλωστε την… απομάκρυνση από πρίζες. Στη συσκευασία θα βρείτε έναν ταχυφορτιστή 22,5W, ωστόσο η ταχύτητα της φόρτισης δεν μπορεί να ξεπεράσει τα δεδομένα των 18W. Δεδομένης μάλιστα της μεγάλης χωρητικότητας της μπαταρίας, ελπίζαμε σε κάτι καλύτερο σε αυτόν τον τομέα.

Οι κάμερες 8MP στην μπροστά και πίσω πλευρά είναι στοιχειώδεις (ποιος τραβάει άλλωστε φωτογραφίες με το tablet του στις μέρες μας!), ωστόσο η Xiaomi έχει μεριμνήσει ώστε η κάμερα της πρόσοψης να διαθέτει υπερευρυγώνιο φακό 105 μοιρών για μεγαλύτερη άνεση στις βιντεοκλήσεις. Χάρη στην τεχνολογία FocusFrame, η συσκευή «κεντράρει» αυτόματα στα πρόσωπα, ακόμα και σε ομαδικές βιντεοκλήσεις.

Μια… συνετή πρόταση

Σε γενικές γραμμές, το Redmi Pad έρχεται με μια καλά ισορροπημένη σύνθεση, προτάσσοντας την οικιακή εμπειρία χρήσης και την κατανάλωση περιεχομένου, δίχως, βέβαια, να απαρνείται τον εύκολα φορητό του χαρακτήρα. Το Redmi Pad είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά από τις 13 Οκτωβρίου με προτεινόμενη τιμή λιανικής πώλησης 299€ στην 4GB/128GB έκδοσή του, μέσω των επίσημων καναλιών της Xiaomi.


Μας άρεσε

  • Εξαιρετικά λεπτό και ελαφρύ
  • Αξιόλογες επιδόσεις σε εικόνα και ήχο
  • Αξιοπρεπέστατο chipset για την κατηγορία τιμής του

Δεν μας άρεσε

  • Τα 18W ταχείας φόρτισης είναι λίγα για την εποχή μας
  • Η υποστήριξη WiFi 6 θα το καθιστούσε ακόμα πιο «future proof»

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Οθόνη: 10,61 ιντσών IPS LCD αναλογίας 5:3, ανάλυση 2.000×1.200 pixel, ρυθμός ανανέωσης 90Hz, 1 δισ. χρώματα, φωτεινότητα 400 nits (typ)

Chipset: MediaTek MT8781 Helio G99 (6nm) με octa-core CPU (2xCortex-A76@2.2GHz & 6xCortex-A55@2.0GHz), Mali-G57 MC2 GPU

Μνήμη: 4GB RAM

Αποθηκευτικός χώρος: 128GB UFS 2.2 (επεκτάσιμος με κάρτα microSDXC)

Κάμερα: κύρια 8 MP με ευρυγώνιο φακό, f/2.0, AF | βίντεο 1080p@30fps + selfie-cam 8 MP με υπερευρυγώνιο φακό f/2.3, 105° | βίντεο 1080p@30fps

Ηχος: 4 στερεοφωνικά ηχεία, 24-bit/192kHz audio, Dolby Atmos

Συνδεσιμότητα: WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, dual-band, Bluetooth 5.2 (A2DP, LE)

Μπαταρία: Li-Po 8.000mAh με ταχεία φόρτιση 18W (με φορτιστή 22,5W στη συσκευασία)

Λειτουργικό: Android 12 (με MIUI 13.1)

Διαστάσεις: 250x158x7,1 χιλ.

Βάρος: 445 γρ.