Το Mate 50 Pro έρχεται για ακόμα μια χρονιά να αποδείξει πως η τεχνογνωσία του κινεζικού κολοσσού στις κάμερες μπορεί να υπερβεί οποιοδήποτε εμπόδιο στο δρόμο της για την κορυφή.

Μόνο ένα Mate μπορεί να ξεπεράσει ένα Mate. Αυτό είναι το moto που επικαλέστηκε ο επικεφαλής του Huawei Consumer Business Group στη χώρα μας, Andy Miao κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της εν λόγω συσκευής στην Ελλάδα και τα συμπεράσματα της δοκιμής μας τον επιβεβαίωσαν στο ακέραιο. Δεν περιμέναμε, άλλωστε, οτιδήποτε λιγότερο από την θρυλική πλέον σειρά Mate, η οποία φέρνει για ακόμα μια φορά την επανάσταση στις κάμερες των smartphones, ενσωματώνοντας τη λειτουργία του μεταβλητού διαφράγματος, ρυθμιζόμενου με 10 stop. Τα πλεονεκτήματα της ναυαρχίδας της Huawei, όμως, δεν περιορίζονται μόνο στην φωτογραφία. Ας δούμε, επομένως, τα πάντα λίγο πιο αναλυτικά, ξεναγώντας σας στα μυστικά του κινητού που έφτασε στα χέρια μας, στην έκδοση σε μαύρο χρώμα. Εναλλακτικά μπορείτε να αποκτήσετε το Mate 50 Pro σε ασημί ή σε ένα ξεχωριστό πορτοκαλί στην vegan leather έκδοση.

Πόσους φωτογραφικούς φακούς χωράει η τσέπη σας;

Η διάθεση της εταιρείας για διάκριση στον απαιτητικό «στίβο» της φωτογραφίας είναι προφανής από την πρώτη ματιά, καθώς στην πλάτη του Mate 50 Pro κυριαρχεί ένα διόλου διακριτικό κυκλικό camera bump, με τη διάμετρό του να μας τροφοδοτεί με τις πρώτες ενδείξεις για τη σημασία που έχουν οι κάμερες στη σύνθεση του νέου flagship της Huawei! Στον δακτύλιο της κάμερας, μάλιστα, συναντάμε για πρώτη φορά τον ανάγλυφο πυραμιδοειδή σχεδιασμό «Clous de Paris», μια λεπτομέρεια δανεισμένη από την ωρολογοποιεία που αποπνέει κλάση και υψηλή αισθητική. Περνώντας στις δυνατότητες της τριπλής κάμερας, δεν θα μπορούσαμε παρά να… εξυμνήσουμε την Ultra Aperture XMAGE κάμερα, η οποία θα σας δώσει την αυτοπεποίθηση που έχει ένας επαγγελματίας φωτογράφος που κουβαλάει στην πλάτη του μια βαριά τσάντα με μια DSLR συνοδευόμενη από πλήθος φακών για κάθε περίσταση. Πάνω από έναν RYYB αισθητήρα 50MP, λοιπόν, υπάρχει ένας ευρυγώνιος φακός μεταβλητού διαφράγματος, το οποίο ρυθμίζεται αυτόματα ή χειροκίνητα από f/1.4 (!) έως f/4.0. Με 10 σταθμούς (stop) μπορείτε να πειραματιστείτε αυξομειώνοντας το μέγεθος του διαφράγματος, ανάλογα με το πόσο φως θέλετε να περάσει προς τον αισθητήρα ή πόσο θολό θέλετε να είναι το φόντο του θέματός σας (βάθος πεδίου). Αν πάλι οι φωτογραφικές σας γνώσεις ή η διάθεση για δημιουργικούς πειραματισμούς δεν είναι το δυνατό σας σημείο, αφήστε κάθε παράμετρο λήψης στα… στιβαρά χέρια των αυτοματισμών της Huawei και εμπιστευθείτε το πληρέστατο «οπλοστάσιο» φωτογραφικών δυνατοτήτων του Mate 50 Pro στην τεχνητή νοημοσύνη της συσκευής. Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Με τη βοήθεια του Laser AF και του οπτικού σταθεροποιητή εικόνας, καμία λήψη δεν θα καταλήξει στον κάδο απορριμμάτων του αποθηκευτικού χώρου των 256GB του νέου smartphone της Huawei. Για την φωτογραφία σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού, μάλλον περιττεύει να επεκταθούμε, καθώς η Huawei διέπρεπε σε αυτόν τον τομέα ακόμα και πριν επιστρατεύσει τις προαναφερθείσες τεχνολογίες αιχμής. Πλέον, το Super Night Mode θέτει νέα στάνταρτ και σε αυτό το πεδίο δράσης.

Σε έναν αισθητήρα 64MP εναποθέτει την οπτική του πληροφορία ο periscope τηλεφακός διαφράγματος f/3.5, ο οποίος επιτρέπει έως και 3.5x οπτικό zoom, ενώ διαθέτει και οπτική σταθεροποίηση (OIS). Από την πρώτη στιγμή που θα χρειαστεί να απαθανατίσετε ένα απομακρυσμένο θέμα (όπως πχ ένα παιδί σε κάποια σχολική εκδήλωση), θα ευγνωμονείτε τον εαυτό σας που επέλεξε ένα smartphone με τηλεφακό και οπτικό zoom!

Ο τρίτος φακός της παρέας είναι ένας υπερευρυγώνιος 13mm με 120 μοίρες οπτικού πεδίου για να αποτυπώσει εντυπωσιακά τοπία και μεγάλες παρέες στα 13MP του αισθητήρα που του αντιστοιχεί.

Δυνατότητα για 8Κ βίντεο δεν υπάρχει, οπότε θα αρκεστείτε σε 4K ανάλυση με έως και 60 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Η Huawei, αντιθέτως, διακρίνεται διαχρονικά στα super slow motion βίντεο, οπότε αφήστε την φαντασία σας ελεύθερη!

Στην πρόσοψη, σε ένα notch που δυστυχώς δεν περνά απαρατήρητο καθώς φιλοξενεί και το ακουστικό/δεύτερο ηχείο υπάρχει μια selfie-cam 13MP με υπερευρυγώνιο φακό και ένας TOF 3D αισθητήρας βάθους, ο οποίος καθιστά ακόμα πιο ασφαλές το ξεκλείδωμα μέσω αναγνώρισης προσώπου. Και στην selfie-cam η ανάλυση του βίντεο φτάνει μέχρι τα 4K@60fps.

Είμαστε κι εμείς εδώ!